Rechter: gemeente Dronten moet schadevergoeding betalen aan zeven boeren

DRONTEN • Do 22 september 2022 | 11:23 • Donderdag 22 september 2022 | 11:23

De gemeente Dronten moet zeven agrariërs een schadevergoeding betalen voor misgelopen inkomsten omdat de boeren niet mochten participeren in het project Nieuwe Natuur Oostkant Dronten. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Bij dat project maakt landbouwgrond plaats voor nieuwe natuur en recreatie aan de rand van het Drontermeer. De zeven boeren wilden meedoen aan het project, met bijvoorbeeld een Bed & Breakfast of een camping, maar ze zijn geweigerd. Volgens de gemeente hadden andere agrariërs in dat gebied meer concrete en haalbare plannen.

Volgens de rechter heeft de gemeente Dronten in de gevolgde procedure het gelijkheidsbeginsel niet toegepast. Daardoor is een schadevergoeding op zijn plaats, als compensatie voor omzet die de agrariërs nu mislopen. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden vastgesteld.

De boeren hadden de zaak ook al voorgelegd bij de bestuursrechter, maar die veegde de inhoudelijke klachten tegen het project van tafel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel