Provincie schort procedures servicehaven op

URK • Za 4 februari 2017 | 13:01 • Zaterdag 4 februari 2017 | 13:01
De provincie heeft de planologische procedures voor de maritieme servicehaven bij Urk opgeschort, totdat er meer duidelijk is over de haalbaarheid van de haven.
Dat meldt het college van Gedeputeerde Staten in een brief aan Provinciale Staten.

Inpassingsplan 
De provincie is verantwoordelijk voor het zogeheten inpassingsplan, dat de nieuwe haven juridisch en planologisch mogelijk moet maken. Hiervoor zijn alle procedures afgerond, waarna Provinciale Staten een besluit zouden moeten nemen.
Het dagelijks bestuur van de provincie wacht daar nu mee, omdat er 'niet voldoende zicht is dat ook aan de andere randvoorwaarden wordt voldaan'. Gedoeld wordt op het ontbreken van sluitende afspraken met grondeigenaren en ondernemers die de servicehaven moeten gaan gebruiken. 

Onvoldoende houvast
In de brief schrijft de provincie verder dat 'ook de houding en rol van de gemeente Urk en Noordoostpolder nog onvoldoende houvast bieden voor een goed onderbouwde besluitvorming'. Provinciale Staten worden op 15 februari in beslotenheid over de servicehaven geïnformeerd. 

Vertrouwen
Wethouder Geert Post kent de brief niet, maar zegt volledig te vertrouwen op de inhoud van zijn gesprekken met gedeputeerde Jan-Nico Appelman. Die zou hem afgelopen week nog verzekerd hebben dat ze er bijna uit zijn en dat er over een paar weken contracten getekend kunnen worden. 

Financiering 
De provincie en Urk zijn het al enige tijd oneens over de haven. De provincie wil een duidelijk, goed doortimmerd en sluitende financiële onderbouwing van Urk zien, voordat ze met het project verder gaat. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel