Overleg gemeente met taxichauffeurs 'lachwekkend'

ALMERE
Bij het overleg tussen de gemeente Almere en de taxibranche zaten drie chauffeurs aan tafel. Dat laten verschillende Almeerse taxichauffeurs weten aan Omroep Flevoland. Ze zeggen dat niet iedereen op de hoogte was van het overleg. Meerdere taxirijders zeggen dat ze geen uitnodiging hebben gekregen.

Onrust
De gemeente Almere liet woensdag weten dat er overleg is geweest  met 'een representatieve vertegenwoordiging van de taxibranche in de stad'. De gemeente had het overleg georganiseerd naar aanleiding van een reportage van Omroep Flevoland over onrust tussen chauffeurs op het station Almere Centrum. Taxirijders zouden elkaar intimideren en bedreigen om klanten van elkaar af te pakken. De gemeente noemde het overleg 'open en constructief.'

Lachwekkend
Eén chauffeur noemt het 'lachwekkend' dat de gemeente met drie chauffeurs aan tafel spreekt van 'een breed overleg'. Hij hekelt de houding van de gemeente dat de chauffeurs samen oplossingen moeten vinden voor hun meningsverschillen over tarieven en spelregels. Volgens de chauffeur is het de taak van de politie te handhaven als taxirijders zich misdragen.  

Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat meerdere taxichauffeurs zijn uitgenodigd, maar dat niet iedereen wilde komen.

Oplossing
Van de aanwezige chauffeurs had één handtekeningen van collega's verzameld. Die chauffeurs zouden daarmee hebben willen aangeven dat zij geen heil zien in een vergunningensysteem met een standplaats achter een slagboom. Zo'n systeem zou onnodig duur en ingewikkeld zijn.

reacties (9)

 • Ron

   

  Tis al jaren gezeik met de gemeente als het over de standplaats bij het station gaat. Ze staan erbij en kijken ernaar.

  reageer
 • Karel

   

  Stelletje amateurs zijn het, op te veel gebieden. Zelfs met het inschakelen van peperdure bureaus gaat het mis. En de Almeerders maar betalen.

  reageer
 • Hbg

   

  Heel goed van Omroep Flevoland om dit soort nieuwsberichten te plaatsen! Jullie zijn het laatste jaar goed bezig.

  reageer
 • Nico

   

  Wanneer je handje vastgehouden moet worden getuigt ook niet van veel daadkracht.

  reageer
 • Carl

   

  Ach de hele gemeente Almere is lachwekkend. Ze doen daar op het stadhuis heel interessant, maar heb je ze nodig dan zijn ze er niet. Fouten maken zijn ze goed in, maar verantwoordelijkheid nemen ho maar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sjaak

   

  Ik snap de gemeente Almere niet, dat ze nog dit stelletje onbeschofte lui nog in gesprek gaat !! Stuur ze naar een opvoedingsgesticht.

  reageer
 • Karel

   

  Maak kennis met de werkwijze van deze gemeente en met vooral hun "betrokkenheid"! Er komen steeds meer lelijke aapjes uit de mouw van deze gemeente. Maar wat ze nu kunnen en ook zullen zeggen is dat er overleg met taxichauffeurs is geweest. Vervolgens wassen ze hun handen in onschuld. En hoeveel is meerdere chauffeurs? Dat kunnen er best maar vier geweest zijn, toch? Het is uitermate slim van de chauffeurs om met Omroep Flevoland te communiceren. De gemeente slaat zichzelf namelijk regelmatig (maar niet terecht) op de borst over hun "openheid". Op deze manier wordt hen een spiegel voorgehouden.

  reageer
 • Philip

   

  Wanneer de gemeente spreekt over een "open en constructief overleg" dan moeten er toch echt overal alarmbellen afgaan.

  reageer
 • Faerie

   

  Dit klinkt een beetje als de standaard strategie van de gemeente Almere om in hoog oplopende conflictsituaties of bij maatschappelijk onrustige thema's (zoals vorig jaar bij de uitbreiding van het AZC) maar een klein deel van betrokkenen uit te nodigen (soms in meerdere zittingen) voor bijeenkomsten, omdat het risico dat het uit de hand loopt en een schreeuwfeest wordt dan kleiner is. En daar is best iets voor te zeggen, maar doorgaans wordt het de gemeente absoluut niet in dank afgenomen. Veel betrokkenen voelen zich, en worden feitelijk ook, gepasseerd. Misschien moet de gemeente toch een andere strategie gaan bedenken voor dit soort situaties en bijeenkomsten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert