PVV stelt vragen over rubberkorrels in kunstgras

ALMERE
De Almeerse PVV heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over Almeerse kunstgrasvelden met rubber erin. Woensdagavond meldde Zembla dat rubberkorrels op kunstgrasvelden mogelijk tóch schadelijk zijn voor de gezondheid.

Onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam op basis van proeven met zebravissen zou dat uitgewezen hebben. Met name voor kinderen zou het gezondheidsrisico's opleveren. Eind vorig jaar meldde het RIVM nog dat het spelen op kunstgras met rubberkorrels veilig is. 

De PVV wil weten of het college de uitzending als aanleiding ziet om het beleid rondom de kunstgrasvelden aan te passen. Als het college er niet mee aan de slag gaat speelt het volgens de partij met vuur en neemt ze geen verantwoordelijkheid. De PVV vraagt de burgemeester en wethouders binnen een week in kaart te brengen wat vervanging van de velden zou kosten. 

reacties (10)

 • Kees smeer

   

  ehhhh het eigendom en onderhoud van deze velden ligt echt bij de gemeenten. de verenigingen hebben ze in bruikleen of huren ze. Gemeenten zijn juridisch gezien voor 100% aansprakelijk mocht er een ziekte zich ontwikkeld hebben welke terug te leiden is aan de giftige stoffen in het rubbergranulaat.

  reageer
 • Wiebe Filippus

   

  De PVV neemt iets van de VU serieus? Die zijn echt wanhopig zeg.

  reageer
 • kees d.

   

  PVV het beleid om de kunstgrasvelden en het gebruik ervan ligt bij de verenigingen en niet bij het College. Doe nu eens eerst je huiswerk voordat je domme vragen stelt.

  reageer
 • Merkwaardig?

   

  De PVV probeert hier mee zijn kiezers te krijgen ,laat deze partij zijn kapitaal eens gebruiken om dan ook zijn kiezers te winnen. Telkens een ander moeten de kolen uit het vuur halen en dan maar spuien.Dat de PVV telkens op onderbuik gevoelens profileert met gegevens van een ander zegt meer over de betrouwbaarheid. Eerlijk ,wanneer zal men echt weten hoe deze partij democratie verwerkt in zijn geledingen.Hoe is werkelijk de inspraak geregeld ?Waarom worden verschillende items niet via de vertegenwoordigers in de politieke reclame blokken tot uiting gebracht?Als men niet via de media ingang krijgt zoals men vaak zegt.Trouwens wie zijn deze vertegenwoordigers?

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ik begrijp niet waarom sommigen het negatief politiek maken. Toevallig stelt PVV de vraag als eerste, maar iedere andere partij wilt het antwoord ook weten. De gebruikers van de velden al helemaal.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  De PVV wil het land weer terugveroveren. Nu weten we eindelijk waarop. Die zwarte korrels natuurlijk. Nepkorrels?

  reageer
 • Lexxie

   

  Minder minder minder kunstgras!

  reageer
 • vrouwtje

   

  ach wordt voetballen met mondkapjes op

  reageer
 • Henk

   

  Het zijn weer die zwarte korrels in ons groene gras. Willen we meer of minder zwarte korrels? Maar goed dat het geen islamitische korrels zijn hoewel er wel steeds meer geruchten komen dat de korrels aan het radicaliseren zijn. Sommige zijn zelfs al op echte grasvelden gezien en sommige zijn al uit elkaar geploft. Goed dat de PVV onze waarden behartigd, gras moet groen zijn!! Eigen gras eerst!63

  reageer
 • De meester

   

  Vreemd want PVV vindt wetenschap maar onzin en geld verspilling. Behalve wanneer ze er politiek mee denken te kunnen scoren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert