Kapper die scheert, plukt en knipt is doorslaand succes

ALMERE • Do 23 februari 2017 | 14:28 • Donderdag 23 februari 2017 | 14:28
Het wordt steeds drukker in de straten rond het Almeerse stadshart. Stonden een tijd geleden veel winkelpanden leeg, nu opent de een na de andere nieuwe zaak. Deze week gaat Omroep Flevoland bij de kersverse ondernemers langs. 

Grote drukte
Een scheerbeurt, een nieuw kapsel of een gezichtsbehandeling. Je kan ervoor terecht bij Wallstreet Barbershop aan de Spoordreef in Almere. De kapperszaak is van Alan Kader. Hij begon drie maanden geleden zijn eigen zaak en kan de drukte nauwelijks aan. "Mensen kunnen gewoon binnenlopen, ik werk niet met afspraken. Het gaat aan één stuk door. Soms heb ik wel tien wachtenden."

Vaste klanten
Alan Kader volgde zijn opleiding tot kapper in Iraaks Koerdistan. In Nederland werkte hij in verschillende kapperszaken totdat hij in december van vorig jaar zijn eigen zaak begon. Hij huurt hiervoor een klein deel van beautysalon Felice. Felice richt zich voornamelijk op vrouwelijke klanten terwijl Kader vooral mannelijke klanten in de kappersstoel heeft zitten. Het zijn vooral vaste klanten. "Ik heb op mijn vorige werk een grote klantenkring opgebouwd. Die komen mij nu hier opzoeken." 

Uitbreiden
Het gaat zó goed met de zaken dat Alan Kader op zoek is naar personeel. "Ik heb twee lege kappersstoelen. Als ik een goede kapper vind dan kan hij meteen beginnen." Last van de concurrentie in de directe omgeving heeft hij niet. "Zolang je kwaliteit levert komen mensen terug. Die lopen gewoon langs die andere kappers en komen hier."

Droom
Kader droomde drie jaar lang van een eigen zaak. Dat het hem nu gelukt is om Wallstreet te beginnen komt doordat hij een klein pand huurt waarbij hij de faciliteiten deelt. De drukte in en rond het stadshart helpen ook mee, zegt Kader. "Er komen steeds meer mensen in Almere wonen. Je ziet de stad groeien. Dus er moeten nieuwe winkels bijkomen."

Volgende week aandacht voor startende ondernemers in de rest van Flevoland. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel