Landschapsplannen voor de Floriade gepresenteerd

ALMERE • Do 2 maart 2017 | 15:31 • Donderdag 2 maart 2017 | 15:31
De Floriade in Almere krijgt een verzameling van bomen, planten en heesters die compleet gericht is op de gezonde, groene stad. Dat werd donderdagmiddag duidelijk tijdens de presentatie van landschapsarchitect Niek Roozen. Hij bedacht het groenplan voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Gerasterd vierkant 
De Floriade komt bij het Weerwater. Het vierkante gebied wordt gerasterd in kleinere vierkanten, van 30 bij 50 meter. Linksboven krijgt het vak de letter A, en rechtsonder wordt geëindigd met de letter Z. De planten in de vakken moeten bij die letters passen.

Lange carrière
Roozen is al meer dan 40 jaar actief als landschapsarchitect. Hij leverde sinds 1982 aan elke Floriade een bijdrage. Hij was hoofdarchitect voor de Floriade Haarlemmermeer in 2002. Sinds 1998 heeft hij ook veel parken en landschapsprojecten uitgevoerd in China.

Telers en kwekers aan de beurt
De presentatie was de start van de daadwerkelijke invulling van het Floriade-terrein. Ondernemers in de groene sector zijn er uitgenodigd om mee te doen. Ze moeten een deel van de planten en bomen leveren. Op het Vogeleiland worden overigens ook veel bestaande bomen ingepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel