Norovirus uitgebroken in Flevoziekenhuis

ALMERE
Op twee verpleegafdelingen van het Almeerse Flevoziekenhuis is het Norovirus uitgebroken. Meerdere patiënten en medewerkers zijn ziek en hebben last van overgeven en diarree, zo meldt het ziekenhuis. Het virus is zeer besmettelijk en kan een maag-darminfectie veroorzaken. Vooral voor ouderen met een zwakke gezondheid is het gevaarlijk.

De uitbraak is geconstateerd op de afdelingen Interne geneeskunde/Oncologie en Chirurgie. Daar worden geen nieuwe patiënten meer opgenomen en er gelden extra maatregelen om verdere besmetting te beperken. Patiënten die nieuw binnenkomen worden opgenomen op andere verpleegafdelingen. Daar zijn nu meer bedden en er wordt extra personeel ingezet zodat geplande operaties zo veel mogelijk kunnen doorgaan. 

Bezoekers wordt dringend verzocht om na een bezoek eerst de handen te wassen en daarna het ziekenhuis direct te verlaten en niet langs andere afdelingen of het restaurant te lopen. 

reacties (10)

 • pieter

   

  Er lopen zoveel mensen in zo'n ziekenhuis rond, zelfs op een verpleegafdeling tijdens het bezoekuur is het een zoete inval, hoe hou je een virus de deur uit.??

  reageer
 • Flevoziekenhuis

   

  De beperkingen gelden alleen voor de genoemde afdelingen. U kunt dus gerust naar het ziekenhuis komen. Zonder bericht kunt u ervan uitgaan dat u operatie, behandeling of afspraak gewoon doorgaat. Kijk voor actuele berichtgeving op onze website: www.flevoziekenhuis.nl

  reageer
 • Linda

   

  Is het ook in andere delen van het ziekenhuis. Zoals trapper?

  reageer
 • Peter

   

  Bezuinigingen op de schoonmaakkosten?

  reageer
 • Pimpernel

   

  Vroeger veroorzaakte massale armoede slechte gezondheid en hygiëne, met gevolg cholera en de pest. In onze modernen welgesteld landje waar rijkdom de armoede negeert laat het Norovirus zich met regelmaat zien, tijdige en adequate zorg voor een ieder voorkomt veel leed. (neem als voorbeeld oorlogslanden)

  reageer
 • Hans

   

  Het norovirus (een van de virussen die buikgriep veroorzaken) heeft totaal niets met armoede te maken maar met slechte hygiëne. Bijvoorbeeld de handen niet grondig wassen na een toiletbezoek. En als je dan in een openbare gelegenheid bent, moet je ook niet nadat je bij een toiletbezoek je hand gewassen hebt met die schone handen weer de deurkruk van deur van de toiletruimte beetpakken; dan kan je net zo goed je handen niet wassen. Neem dan een papieren zakdoekje of handdoekje of druk met je elleboog die kruk naar beneden. Als je ziet hoeveel mensen zonder hun handen te wassen het toilet verlaat... Wat dacht u trouwens van de handgrepen van winkelwagens? Nog niet zo lang geleden op de Duitse televisie gezien dat dat ook een bron van virussen en bacteriën is.

 • laat alle reacties zien
 • Beets Voorn

   

  kan ik morgen naar de oogarts

  reageer
 • Alex k

   

  De zoveelste keer

  reageer
 • Ikke

   

  Ohhhhh kats beroerd kun je daar van worden! Succes met bestrijden.

  reageer
 • Dylan

   

  Uhhhmmmm. Ik heb de 24 een operatie bij de kaakchirurg. Moet ik dit nog wel vertrouwen???

  reageer
 • Drontense

   

  heel veel sterkte voor iederéén je kan er goed ziek van zijn. Ik heb het in Lelystad vorig jaar opgelopen en je bent er behoorlijk ziek van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert