Norovirus in Flevoziekenhuis: ook bij acht medewerkers, één nieuwe besmetting

ALMERE • Ma 11 september 2023 | 18:39 • Maandag 11 september 2023 | 18:39

Acht medewerkers van het Flevoziekenhuis in Almere blijken zaterdag positief te zijn getest op het norovirus. Het gaat om personeel van de afdeling cardiologie. Eerder werd al duidelijk dat negen patiënten waren besmet. Daar kwam maandag nog een besmetting bij op de maag-, lever- en darmafdeling.

Het norovirus brak zaterdag uit in het Almeerse ziekenhuis. Daarop werd de afdeling cardiologie gesloten. De besmette patiënten worden tijdelijk in aparte kamers verpleegd. Zeven van hen zijn nog ziek, laat het ziekenhuis weten.

Twee medewerkers van de maag-, lever- en darmafdeling hebben klachten die te linken zijn aan het norovirus. Zij zijn in contact gekomen met de besmette patiënt en zitten ziek thuis.

Cardiologie mogelijk donderdag weer open
Net als de afdeling cardiologie is ook de maag-, lever- en darmafdeling tijdelijk gesloten voor nieuwe patiënten. Wie nieuw binnenkomt, wordt tijdelijk op een andere afdeling verpleegd. Het ziekenhuis hoopt de afdeling cardiologie donderdag wel weer te heropenen.

Het norovirus is zeer besmettelijk. Het zorgt vooral voor maag- en darmklachten. Wie een verminderde weerstand heeft kan vatbaar zijn voor het virus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel