Flevoziekenhuis heropent cardiologie, nieuwe besmetting norovirus op maagafdeling

ALMERE • Di 12 september 2023 | 17:51 • Dinsdag 12 september 2023 | 17:51

De afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis in Almere gaat woensdagochtend weer open. Cardiologie was sinds zaterdag dicht vanwege een uitbraak van het norovirus. Daar is het probleem inmiddels voorbij, op de afdeling maag-, darm- en leverziekten werden dinsdag twee nieuwe besmettingen vastgesteld.

In totaal werden negen patiënten op cardiologie dit weekeinde getroffen door het virus. Zij werden de afgelopen dagen in aparte kamers verpleegd. Ook acht medewerkers raakten besmet. Inmiddels is iedereen weer klachtenvrij en kan de afdeling weer open, zegt het ziekenhuis.

Mogelijk nog vierde besmetting op maagafdeling
De afdeling maag-, darm- en leverziekten blijft nog gesloten. Daar is mogelijk nog een vierde patiënt besmet geraakt. Die is in afwachting van het testresultaat. Vijf medewerkers zitten met klachten thuis.

Het norovirus is een ontsteking aan de darmen en is besmettelijk. Het zorgt voor maagklachten, zoals misselijkheid, diarree en braken. Daarin zit het virus. Wie een verminderde weerstand heeft kan vatbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel