VVD grootste partij in Lelystad

LELYSTAD
VVD blijft de grootste partij in de gemeente Lelystad. Bijna 20 procent van de stemmers koos voor de liberalen. Dat blijkt uit de voorlopige verkiezingsuitslag. 

Op plek twee staat de PVV met 17,5 procent. Op de derde plek staat de SP met 10 procent.
De Partij van de Arbeid verloor ook in Lelystad flink. In 2012 kregen ze nog 25,6 van de stemmen, dit jaar maar 6,3.

De opkomst in Lelystad was dit jaar met 78,2 procent hoger dan bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012. Toen kwam 69,1 procent van de kiesgerechtigden op de stembureaus af.

[https://localfocus2.appspot.com/58c9e071d02f6]reacties (9)

 • Loek

   

  Piet, het zou goed zijn voor je algemene ontwikkeling om eens om je heen te kijken naar de maatschappij wellicht gaan dan je ogen open en maak je in toekomst niet meer zulke domme en ongenuanceerde opmerkingen.

  reageer
 • pieter

   

  Met de VVD in zee gaan was meer uit zucht naar macht voor individuele P v d A bobo's dan uit politiek verstand.

  reageer
 • Piet

   

  Klopt! De kloof in Lelystad tussen arm en rijk is groot, ik denk dat een hoop mensen in Lelystad geen behoefte hebben om de 'vrije' dagen van die werklozen te bekostigen. Goede zaak, als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht!

  reageer
 • Piet

   

  Ik geloof niet dat de aarde rond is.

  reageer
 • Dirk2

   

  Prima uitslagen! VVD de grootste, PvdA gedecimeerd en terecht!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Geesje

   

  het is fijn te horen dat er in Lelystad zoveel mensen op de VVD kunnen stemmen, betekend dat ze het allemaal heel erg goed hebben dus niks geen voedselbanken meer ieder die op de VVD stemde verdient tenminste 2 x modaal en de rest moet het maar doen met de kop van Rutte die alles gewoon wegwuift

  reageer
 • Sonja

   

  Ik geloof echt nietsvan deze uitkomst!!!

  reageer
 • Jan

   

  Over dat Groen Slinks, van Yasser Klaver, niet zo vreemd dat die stemmen heeft gewonnen. Het werd al snel bekend dat hij een Marokkaanse vader heeft, goh, hij boos doen, dat maakt toch niets uit.. Nee, nee.. Maar we weten allemaal dat de Marokkaanse stemmer weggelopen is bij de PvdA. Drie keer raden waar die gebleven zijn. Er werd zoveel gegoogled op zijn naam dat wel duidelijk is waarom. En bij Denk, nee dat is voor de Nederturken. Wat ook opvallend is, is dat Groen Links dezelfde doctrine hanteert als de kerk nog niet zo lang geleden. Het gebruik van aflaten. Je kon je zondes, heden ten dage, autorijden en gas stoken enzo, afkopen, en je dan helemaal weer 'heilig' (veilig) voelen. Die tactiek wordt ook door deze zogenaamde groene partij gehanteerd. Dik belasting heffen op vervuiling, en dus, met gled koop je je zondes af. En de mensen die daar niet het geld voor hebben.. Tsja, die mogen lopen voortaan als het aan die Klaver ligt.. Dus juich maar voor een partij die zogenaamd geweldig heeft gewonnen. In werkelijkheid zie ik het als een groot verlies.

  reageer
 • Jan

   

  Vreemde reacties van de pers. VVD de grootste en juicht wat af. Maar men verliest 8 zetels. PvdA gedecimeerd, dat was toch hun coalitiepartner. Lijkt mij dat het kabinet dus echt afgestraft en terechtgewezen is. En toch, Rutte kan vrolijk de winnaar spelen.. Kijk nu maar eens naar Lelystad, ook hier roept de pers, VVD winnaar. Nou, niet met grote afstand tov de PVV blijkt. Vraag, gaan nu al die plannen mbt pensioen nu gewoon door? Ondanks dat bijvoorbeeld het CDA dit niet wil? En hoe zit het met de massale immigratie? Je kunt niet zeggen dat Groen Links nu met die 14 zetels, 1 op de 11 stemmers, nu even gaat bepalen dat we die Jesse maar achterna gaan lopen. Ondanks alle stoere uitspraken heeft deze partij niet laten zien dat er nu zo heel veel mensen meegaan in de ideeën van Klaver. Godzijdank..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert