Voortvluchtige tbs'er opgepakt voor dubbele moord

ALMERE
De man die deze week werd aangehouden voor een dubbele moord in Arnhem had eigenlijk in de tbs-kliniek in Almere moeten zitten. Voor zijn behandeling was hij werkzaam buiten de instelling en hij keerde op 15 maart niet terug. 

De slachtoffers werden donderdag gevonden in een voormalig hotel in Arnhem. Het ging om de 71-jarige eigenaar van het hotel en een 73-dakloze vrouw. De tbs'er kwam tijdens het onderzoek van de politie in beeld als verdachte van het misdrijf en meldde zichzelf op het bureau.

Mogelijk heeft hij zeer korte tijd in het voormalige hotel geslapen, waar de slachtoffers donderdagavond werden aangetroffen. De politie heeft geen relatie tussen hem en de slachtoffers kunnen vaststellen.

De man is in 2006 veroordeeld voor een geweldsdelict. Wat hij heeft gedaan wil het Openbaar Ministerie nu niet delen. 

reacties (6)

 • Gonnie

   

  En weer twee onschuldige mensen dood door wen TBSer die haast de maatschappij weer in kon.

  reageer
 • Rob

   

  Bepaald TBS gestelden zijn zo knettergek in de kop dat die nooit te genezen zijn, die lieden mogen nooit op proefverlof zelfstandig of onder begeleiding. Die lieden moet je geen TBS geven, veel te duur voor de maatschappij maar moet je gewoon sober levenslang tot de dood opsluiten. De maatschappij moet beschermd worden tegen dit soort van uitwassen die bij hun geboorte al niet spoorde. Ben alleen bang dat het omgekeerde van toepassing is.

  reageer
 • Uk

   

  Dus als je ziek bent moet je levenslang sober opgesloten worden. Sommige kunnen inderdaad nooit meer terug door hun verknipte geest. Maar daar hebben ze niet om gevraagd toch? Om ziek te zijn.

 • jo jo

   

  Eens te meer maakt dit duidelijk dat (ex-)tbs'ers niet "zomaar" weer even hun plek in de maatschappij verdienen. Werken "buiten de kliniek" is in mijn ogen dan ook NOT DONE.

  reageer
 • havenaar

   

  Diegene die besloten heeft dat deze tbs'er op onbegeleid verlof kon zou ook strafrechtelijk vervolgt moeten worden.

  reageer
 • Sef

   

  Mensen waarbij iets mis is in zijn of haar bovenkamer kun je niet genezen. Daarom is de TBS in Nederland een kansloze onderneming.

  reageer
 • Boels

   

  Nee, het problem zit in het volgsysteem dat er voor zorgt dat een TBS-er kan "verdwijnen" bij een resocialisatieverlof. Opsporing door een GPS-implantaat zou misschien kunnen helpen. Nu is het niet te verkopen aan de samenleving.

 • laat alle reacties zien
 • Jos '56

   

  Zo zie je maar weer, die lui moet je niet los laten lopen :-(

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert