Klimaatinstituut van VN kan naar Flevoland komen

ALMERE
Het Internationale Klimaatinstituut van de Verenigde Naties mag in Almere komen. De gemeente Almere heeft zich daarvoor kandidaat gesteld.

Het instituut gaat organisaties en bedrijven adviseren hoe zij duurzamer kunnen werken. Het Klimaatinstituut komt in Nederland te staan, maar de definitieve vestigingslocatie moet nog worden vastgesteld. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu neemt daarover een besluit.

Almere denkt goede kaarten te hebben vanwege de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, die in 2022 wordt gehouden. Daar is ook veel aandacht voor de stijging van de zeespiegel en de verdroging van landbouwgebieden als gevolg van de wereldwijde temperatuurstijging.


reacties (10)

 • Hallo

   

  Zal mooi staan tussen het kasteel en de icedome. Mooi rijdend podium voorlangs, ik zie het al helemaal zitten.

  reageer
 • Hannes

   

  Even Google, (zeespiegel) en men komt er gauw achter dat men niet pas over vijfjaar te horen en te zien krijgen; hoe men het klimaat en de zeespiegel verhoging aangaat pakken!" (Waar men nu al zichtbaar met alle nieuwe technologieën verder mee aan de slag kan gaan,) Wat moet men nog bedenken, onder het mom de Floriade/woonwijk/Wereldtentoonstelling, koste wat het kost door te laten gaan!" (Bedrijven en organisaties weten dondersgoed waar de kennis vandaan moet komen; kwestie van financiële budget, uitgaven!!")

  reageer
 • Stephan

   

  En ook werkelijk elk argument gebruiken om the bashen. Duurzaamheid is een van de thema's van de Floriade en in dat licht bezien past dit instituut heel goed bij Almere, sterker nog, het past heel goed als een permanente vestiging op het Floriade terrein. Wat de kaalslag betreft: dat er nieuwe bomen worden aangeplant langs de A6, in het Bos der Onverzettelijken en in de woonwijken wordt kennelijk niet gezien.

  reageer
 • Pzaal

   

  Leid ze eens rond de on Almere met al die kaalslag. Dan heeft Almere meteen de plank mis geslagen.

  reageer
 • Boels

   

  Niet te vroeg juichen nu Trump de klimaatdoelen heeft bijgesteld. Ook het IPCC van de VN zou best eens over de bruikbaarheidsdatum kunnen zijn. Als Trump er achter komt dat de kosten van de VN hoofdzakelijk door de VS worden opgehoest gaat dat zeker gebeuren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Over onbetaalbare hoogmoed gesproken, en dat in Almere...

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Iets wat prima groen is, duur en onzinnig grijs maken, wordt het nieuwe "goede" duurzame klimaatbeleid voor bedrijven? Durf een referendum, ik schat in dat bewoners Almere een stuk groener zijn dan de dictatoriale raad (GL/Pvda/d66/la).

  reageer
 • Megalomaan ?

   

  Zou een stad ook psychisch gestoord kunnen zijn. Grootschalige kaalslag voor mislukt floriade project, Kruidenwijk, Bos der Onverzettelijken, Hoge ring etc etc. En dan denken dat je Napoleon bent. Hoe gek kan je zijn. Zie tweet pvda vd Pauw.

  reageer
 • Arjan

   

  Haha op basis van de floriade. Hoogmoed komt voor de val. Met de nu al onvrede en discussie over de floriade past terughoudendheid. Maar dat woord kent de gemeente raad van almere niet.

  reageer
 • Jan

   

  Aan de hand van uw reactie maak ik op dat u geen grote fan van de gemeente almere bent.

 • Ron H

   

  Van mij mag het er komen maar om reden dat hier 6 maanden een event is lijkt me toch echt wel een heel vreemd argument

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert