File op A6 zorgde voor flinke vertraging

ALMERE
Door een ongeval bij de Hollandse Brug liepen automobilisten donderdagochtend op de A6 flinke vertraging op in de richting van Amsterdam. Vanaf Almere Stad stond er een stilstaande file van zo'n 9 kilometer. 

Rond kwart voor zeven in de ochtend kwamen vier auto's met elkaar in botsing. Daardoor werden twee rijstroken afgesloten. De weg werd om half acht weer vrijgegeven. Uiteindelijk verdween de file weer rond half elf. 

Even verderop bij knooppunt Diemen vond ook een ongeval plaats. Daardoor was de hoofdrijbaan van de A1 naar Amsterdam urenlang dicht. Net voor tienen ging de weg weer open.


reacties (9)

 • Verkeersdeelnemer

   

  Het is een schrijdende ervaring hoe we vandaag de dag de weg opgaan met zoveel agressie in het verkeer! Zelfs binnen de gemeente met 80 km van de ene stoplicht naar de andere om weer te moeten stilstaan, ondanks de Groenen-golf: Een ervaren tip probeer zo weinig mogelijk tijdens het rijden de rem te gebruiken, dan pas bepaal je een goede snelheid en rijafstand! En verder de aandacht op de weg te houden! Om dan zonder schade weer op plaats van bestemming te komen!

  reageer
 • Ali

   

  Veel aso's tussen de rijders. Weinig tollerantie, veel baan wisselen en weinig afstand houden. Gevolg ongevallen....

  reageer
 • Flevoburger

   

  Yup, en daarbij heb ik het idee dat de meeste van die ego typetjes in een lease bak rijden dus schade is in eerste instantie niet hun grootste zorg. Bekeuringen naar ratio salaris, een puntenrijbewijs en na 3 keer gesnaaid met alcohol,drugs en/of een dodelijk ongeval met die oorzaak, gewoon NOOIT meer de weg op. Zou al behoorlijk wat uitmaken. Denk ik......

 • Faerie

   

  Eens met Japioo, het moge ondertussen pijnlijk duidelijk zijn dat er teveel mensen zijn die niet normaal kunnen rijden daar, niet kunnen anticiperen, geen afstand houden en niet even stilstaan bij het feit dat de weg steeds zodanig verandert dat men allemaal extra tijd en ruimte nodig heeft om dit goed in zich op te nemen (en daardoor soms vaker van baan wisselt op rare momenten). Al rij jij er dagelijks, moet je rekening houden met het feit dat dat niet zomaar geldt voor iedereen. Zolang mensen zichzelf niet kunnen reguleren, dan maar van hogerhand.. 80? Denk dat hier 60 ondertussen meer op zijn plaats is.

  reageer
 • Dick

   

  Dat mensen niet kunnen anticiperen ben ik met je eens. Maar de snelheid naar 80 terugbrengen is een nutteloos. 1- er wordt niet veel harder dan 90 gereden op dat punt in de spits. 2- Mensen gaan hun onderlinge afstand toch weer aanpassen aan de gereden snelheid dus minder snel, dichter er op. Gebeuren er op de A10 (west) geen ongelukken? Nou, ik heb nieuws, ook op de A10 (west) gebeuren nog steeds (ernstige) ongelukken. Dus limiet naar 80 brengen is echt niet de oplossing. Nee, mensen moeten ophouden met hun telefoon, opletten een afstand houden. Zolang dat niet gebeurt zullen er zelfs met een limiet van 60km/u nog ongevallen plaatsvinden. Misschien wel meer dan met 80 want men voelt zich onaantastbaar in dat stuk blik. Zo van "ik kan rustig m'n e-mail checken, ik heb alles wel goed in de gaten". Juist daar gaat het helemaal mis.

 • Ali

   

  Precies 60 km moet de maat zijn....

 • Distronic optie?

   

  Zou het niet handig zijn om dat luxe ding er door de fabrikant al in te laten zetten? Distronic ofzoiets..als ie de auto maar afremt bij bumper kleven.... Of een soort van internet achtig iets dat je berichtjes qua multimedia blokkeert???

  reageer
 • Jan

   

  Tja als je de max. Snelheid in de spits niet wil aanpassen heen en terug..... mensen niet rechts rijden als het kan... Inhalen waar/als het eigenlijk niet kan... geen afstand houden.... en bijna iedereen denkt dat hij/zij een goede chauffeur is... en de wegindeling apart is .... Ja dan krijg je ongelukken... overal en altijd....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Op heterdaad betrappen zal er niet inzitten. Vroege vogels, doorgedraaide whatsapper's, snelheidsduivels of juist slaapkoppen op ons aller A6 maken onschuldigen dagelijkse ongelukkig.

  reageer
 • 13xx

   

  En dat op 'lopen naar je werk' dag

  reageer
 • Rob

   

  Wannner leren automobilisten nu eens afstand te houden, het is iedere dag raak. Je komt daardoor te laat op je werk en bent ook weer iedere dag later thuis. Ik denk wel eens mensen zijn net schapen die lopen ook altijd kont aan kont. Stom stom.

  reageer
 • Van Scheer

   

  Lopen schapen altijd kont aan kont dan?? Wat gek, loopt ook niet makkelijk lijkt me...

 • Japioo

   

  Wanneer gaat men tijdens de spitsuren verplicht 80 km invoeren ? Zie A10 , werkt prima , het is sinds gistermiddag weer eens een drama op de A6 , nu weer gekoppeld aan de A1 bij Diemen , sterkte aan de motorrijder trouwens

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert