Gevluchte TBS'er blijft 90 dagen langer vast

ALMERE • Vr 7 april 2017 | 13:25 • Vrijdag 7 april 2017 | 13:25
De patiënt van de Oostvaarderskliniek in Almere die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van twee mensen in Arnhem blijft 90 dagen langer in de cel. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de verdachte heeft de raadkamer dit besluit genomen, omdat het gaat om een zeer ernstig feit, waarbij sprake is van een geschokte rechtsorde.

De 47-jarige tbs'er ging er op woendag 15 maart vandoor met een auto van VoedselLoket Almere, waar hij in het kader van zijn behandeling werkte. Vrijdag 24 maart werd hij aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 71-jarige man en een 73-jarige vrouw. De slachtoffers werden gevonden in een voormalig hotel in Arhem.

De tbs'er kwam tijdens het onderzoek van de politie in beeld als verdachte van het misdrijf en meldde zichzelf op het bureau. De gestolen auto is begin deze maand onbeschadigd teruggevonden in Antwerpen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel