Politiek enthousiast over Rondje Weerwater

ALMERE
De meeste politieke partijen in Almere zijn enthousiast over het Rondje Weerwater. Dat bleek donderdagavond tijdens de Politieke Markt.

Het Rondje Weerwater is een plan van 21 miljoen euro om de randen van het Weerwater recreatiever te maken met meer groen, horeca en een boulevard. D66 vindt de plannen van het college 'een visitekaartje voor de stad'. De ChristenUnie noemde het Rondje Weerwater 'vet'.

De fracties van SP en de PVV hadden wel kritische vragen over de 'iconische brug', die moet lopen van het Lumièrestrand naar het toekomstige Floriadeterrein. Volgens die partijen is de brug alleen bedoeld als uithangbord voor de Floriade, en niet voor het Rondje Weerwater.
 

reacties (24)

 • Karel

   

  Het is goed dat u dit hier plubliekelijk bekendmaakt. Misschien kan OF er ook eens induiken?

  reageer
 • RW 21mio 90%voor Floriade. Stedewijk krijgt nihil

   

  RW 21mio 90% voor Floriade. Stedewijk krijgt nihil. Grootste deel geld gaat op aan promotie route centrum Filmwijk asfalt in Lumierepark en Brug voor Floriade. Lumierepark krijgt asfalt en parkeerterreinen voor een "zintuigen" museumpje waar nu groen is. En brede asfaltpaden waar nu een prachtig wandelpad ligt.Haddoch krijgt bruggen waar geen zeilboten onder door kunnen. Stedewijk krijgt vrijwel niets want is geen Floriade roure. Maar heeft ook geen last van Kaalslag Floriade. Gemeente raad weet nog steeds niet hoeveel belastinggeld pvda wethouder Hetrena heeft verbrast aan huidige kaakslag Floriade op en rond eilanden. Al dit geld kan geinvesteerd worden in het Kasteel van Almere wat tot in lengte van jaren toeristen trekt ipv kaalslag voor tijdelijke Floriade. Maart 2018 gemeeteraadsverkiezingen om dit te keren.

  reageer
 • Karel

   

  Weg met dat rondje Weerwater. De politiek beweert dat het uniek is zo'n waterplas in het centrum. Ja, dat klopt. Laat het vooral zo blijven, geen circus!!

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Men kan beter eens beginnen met de hoogspanningsleiding onder de grond te brengen. Beginnen op één mast vooraf en na het Weerwater.

  reageer
 • stephan

   

  Niemand denkt aan de toekomstige bewoners van de woonwijk die op het floriadeterrein komt. Met deze brugverbinding hebben die straks een mooie verbinding met het centrum en hoeven niet helemaal om te lopen of fietsen.

  reageer
 • Hannes

   

  Komen er dan wel sociale huurwoningen, voor bewoners die alleen willen lopen en fietsen!! Bruggen bouwen komt nog veel praktisch inzicht voorlijken!

 • Karel

   

  Gelooft u echt dat mensen daar in de stank van de A6 willen wonen?

 • Karel

   

  Is dat erg dan? Moet het Weerwater voor de mogelijke luiheid van bewoners worden verpest? Moeten we daar ons welverdiende geld voor betalen?

 • laat alle reacties zien
 • stephan

   

  @SJP: wat is dat toch dat sommigen van Almere een doodse stad willen maken. Er zijn ook plannen voor een kabelbaan tussen Esplenade en het Floriadeterrein.

  reageer
 • Johan

   

  Kappen met die Floriade! Het kan nog steeds.

  reageer
 • Bert

   

  Alles kan ik Almere???? Nu weer een spinsel rondje Weerwater, maar een buiten zwembad voor de stad kan niet, want we hebben zoveel buiten water om in te zwemmen, oja dit natuurlijk met de blauwalg, wat zo gezond is, gemeente en raadsleden jullie moeten je schamen en geen geld over de balk smijten, net zoals het geweldige kasteel project, de ruïne van Almere

  reageer
 • Johan vd Kroef

   

  U reageert wel heel gemakkelijk. Lees het plan dat ziet u dat buiten zwembad er in terug komen nota bene!

 • Joop

   

  Topidee.

  reageer
 • Rita

   

  U woont er zeker niet met uw neus bovenop, hè? Nee, dacht ik al.

 • SJP

   

  Wat is dat toch in Nederland..? overal moet maar een atraktie of circus van gemaakt worden... Bang om zich te vervelen ??? Kom op, mensen willen ook gewoon rustig kunnen wonen in een stad. Amusement zoek je maar in een pretpark!

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Amusement zoek je maar in een pretpark!" - dat maken we zelf wel uit.

 • Alessandro

   

  Ik fiets het rondje weerwater vaker met de kids in de zomer. Heerlijk stukje mer veel moois te zien.. mooi als je vaak kan stoppen en genieten.. dus kijk al uit naar de snelle uitvoering van de plannen. Lijkt me zeer de moeite waard.

  reageer
 • Jeppa

   

  Alweer zo'n megalomaan plan van de gemeente. Misschien moet er eens een rondje door de stad gedaan worden om te kijken hoe het hier aan alle kanten verloederd door achterstallig onderhoud. Versleten en verzakte fietspaden worden opgelapt met kleine stukjes nieuw asfalt, houten bruggen storten in en worden vervolgens verwijderd, onkruid wordt niet meer weggehaald en het gras staat tot kniehoog. Eerst zorgen dat de bestaande stad er weer fatsoenlijk bij ligt, dat is pas een visitekaartje!

  reageer
 • Hellen

   

  Openlucht zwembad die in de winter met een koepel kan worden afgesloten geef daar maar het geld aan uit , nu heb je weer van de zomer blauwalg!!!

  reageer
 • Marieke van den Haak

   

  Voor mij hoeft het niet. Al weer een verstoring van de natuur. Rust is belangrijk. De verbreding van de A 6 is al een verstoring genoeg. Jammer dat de gemeente alleen maar bezig is geld te stoppen in projecten en hopend dat er geld uit te slaan is. Houd Almere groen en geef het de nodige rust en zuurstof(geen bomen kappen meer aub!).

  reageer
 • Danny

   

  Toch mooi hoe de politiek ze eigen plannen geweldig vinden.

  reageer
 • E Versteegt

   

  Laat maar komen, dat rondje weerwater! Het weerwatergebied mocht dan wel altijd wijds zijn met veel groen (overigens is er nog steeds genoeg groen te zien, behalve langs de A6 maar dat heeft niets met de Floriade of het rondje te maken), zeker het huidige pad (sturmeypad) is sociaal onveilig, afgelegen. Ergo: Er mag daar bést wat meer bedrijvigheid en volk komen. Alleen die brug had van mij niet zo gehoeven, zelfs al zou hij (als het een fietsbrug wordt) mijn woon-werk rit verkorten van 20 naar 10 minuten :D

  reageer
 • Nico

   

  Het kappen van de bomen langs de A6 heeft niet alleen te maken met de verbreding. U zegt er is genoeg groen , wij zijn meer dan dertig jaar geleden hier komen wonen van wege het groen. Zo u mij dan ook eens willen uit leggen wasrom de camping weg moet en daar ook rondom is gekapt. Zo ook op het eiland . Dit heeft te maken met de floriade twee mooie bedrijven weg bomen weg maar hun EGO VAN HUIS EN HERREMA niet.

 • Cris

   

  Het is dan alleen jammer dat je er in de zomer niet kunt zwemmen vanwege de blauwalgen

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  U woont hier niet? Er is helemaal geen blauwalg, het water is het helderst van Flevoland. Alleen kraanwater is nog helderder.

 • ali veldheer

   

  doodzonde.... het wijdse gevoel en gezicht zullen verdwijnen. met een brug die de plas doorkruist.... Hoe hoog ook...de plas wordt in tweeën gedeeld... Zo verdwijnt er zoveel geschiedenis van Almere. steeds weer door onzinnige dure plannen.. bah.. aantasting van de identiteit van Almere.... al het groen wordt vernietigt...Het Bos der Onverzettelijken is al verminkt... het bos ter ere van de gevallen verzetstrijders is kapot gemaakt...de verzetstrijders zijn voor de tweede keer gevallen.... en waarom?... om er een parkachtig iets van te maken... het was een bos met een betekenis. het is nu verminkt... Nu het Weerwater...wat is het straks weet.... Almere versteent..... helaas

  reageer
 • Karel

   

  Helemaal met u eens. De wethouder en zijn gevolg zijn langzaam maar zeker bezig Almere te verminken. Als de Almeerder straks zijn wonden (ook financieel) mag likken, zijn de mensen van het pluche allang naar een ander pluche vertrokken. Het kan ze niks schelen wat de inwoners en vooral de omwonenden van deze waanzin vinden.

 • stop

   

  Alweer zo een duur plan van onze wethouder. Het lijkt wel of in Almere de bomen tot in de hemel groeien. Kasteel / Overdekte Ijsbaan / Floriade, rondje weerwater. Helaas heeft men erg veel bomen dit voorjaar gekapt. Maar het is wel een mooi rijtje illusies. Ik zou zeggen Mindfix bellen, en zie die laat het wel verschijnen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het kasteel en het schaatsen hebben er niets mee te maken en uw opmerking demonstreet alleen dat u er niets van snapt.

 • Steven Stedenwijk

   

  Er is helemaal niets met het Kasteel of een ijsbaan. Daar gaat ook helemaal geen geld naar toe.

 • Flevo Flevo

   

  Klopt deze brug doorkruist het Weerwater maar hierdoor kun je ook een afstand van 4 km afleggen en alsnog en rondje Weerwater doen. Als 7 je te ver is lijkt mij dit een goed alternatief! Een goede toevoeging als je het mij vraagt!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Moeten mensen die van buiten Almere komen dan een Floriade entreekaartje kopen als ze alleen een rondje weerwater willen doen?

  reageer
 • Hannes

   

  Als het om het rondje Weerwater gaat, met een tussenstop een café restaurant, en wat men maar kan bedenken op cultureel gebied, daar is niets mis mee! "Als men daar een Floriade voor een halfjaar, een woonwijk en een bedrijventerrein aan vast wil klampen; Waar totaal geen gegarandeerde structuur voor wonen en bedrijfsvestiging voor vast is gelegd; Alleen maar risico's volle droomscenario's! "Dan zou men er goed aandoen om het visitekaartje voor Almere Stad bij het rondje Weerwater te laten!"

  reageer
 • Rita

   

  En de rust dan? De natuur? De mooie waterplas? Waarom moet dat opgeleukt worden tot een toeristisch circus? Horeca is er al zat in Almere en geeft in het centrum al ongelooflijk veel overlast. En daar moeten we in en rondom het Weerwater ook nog last van krijgen? Hoe gaat de gemeente dat handhaven? Er is van alles mis met dat Rondje Weerwater, weer een duur spelletje van enkele ambtenaren ten koste van de omwonenden. Maar uiteindelijk betaalt iedereen hieraan mee. Als het groen in en rondom het Weerwater op een normale manier zou worden bijgehouden (wat nu niet gebeurt, het Lumièrepark is bijvoorbeeld om te huilen), blijft het een genot om daar rond te lopen, te varen. En een stuk goedkoper ook.

 • Rita

   

  Ja, natuurlijk is de politiek enthousiast. Met andermans geld strooien is nogal makkelijk en de architecten kunnen zich lekker uitleven. Hoe gekker hoe beter. Een visitekaartje voor de stad, toe maar! Maar wat vinden de omwonenden ervan, de mensen die deze grapjasserij voor hun voorheen zo rustige deur krijgen en nu moeten toezien dat een mooi stuk water naar de filistijnen wordt geholpen door horeca en alle overlast die daarmee gepaard gaat. Dat het uitzicht en de rust straks definitief voor bij zijn? Meer groen? In Almere?! Haha, dat gelooft toch echt niemand meer. Eén ding is zeker: verkopen kan de Almeerse politiek als de beste.

  reageer
 • Gerrit Jan

   

  De brug door het Weerwater kost veel geld en doorsnijdt het Weerwater in twee delen. Dat is wel heel jammer van de mooie grote plas! De ontwerper van het Weerwater zal dit zeer betreuren!

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Misschien staat er in de oorspronkelijke plannen ook wel een brug gepland. De brug zal hoog genoeg zijn alle bootjes door te laten. Het is uiteindelijk de Waterweg niet.

 • Jantje

   

  Als het goed is dan gaat de brug over het water en snijdt hij er niet door als een dam. Want de boten moeten nog wel voldoende doorvaarthoogte houden. Maar deze route zorgt wel voor een nieuwe drukke weg langs het Lumierestrand.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert