'De Deel moet open en groen worden zonder supermarkt'

EMMELOORD
Het grote plein De Deel in Emmeloord moet zijn open karakter behouden en een flink stuk groener gemaakt worden met bomen. Voor een supermarkt op - of bij - het plein is geen draagvlak. Het plein moet verder niet te vol gebouwd worden en er moet ruimte zijn voor horeca, wonen en werken.

De bouw van een paviljoen ziet een aantal inwoners van Noordoostpolder ook wel zitten. Dat hebben ze te kennen gegeven tijdens twee drukbezochte stadscafés. De verzamelde uitkomsten daarvan zijn nu door de gemeente bekendgemaakt. De stadscafés zijn georganiseerd om de bevolking nog één keer te horen over wat er nu met het centrum moet gebeuren. 

Kettingplein en Lange Nering
De inwoners die hebben gereageerd zien de verschillende supermarkten in het centrum het liefst bij elkaar in het verlengde van het Kettingplein. En op dat plein willen ze bovenop de winkels woningen voor starters en senioren. Hoewel de winkelstraat Lange Nering niet echt in de plannen is opgenomen, hebben de inwoners de wens uitgesproken voor meer horeca tussen de winkels. Sommige willen ook meer woningen in de winkelstraat.

Korte Achterzijde
Als het aan de inwoners ligt wordt de Korte Achterzijde, het B-winkelgebied, opgepoetst. Ze staan positief tegenover een doorsteek naar De Deel, zodat er een loopronde via de Lange Nering ontstaat. Huurders van de panden aan de Korte Achterzijde hebben te kennen gegeven dat ze niet willen dat de huurprijzen gaan stijgen.

Grote verliezen
Uit alle reacties die de gemeente heeft ontvangen wordt nu een voorkeursvariant gedestilleerd. De gemeenteraad geeft daar dan nog een klap op. Daarna kan er gestart worden met het uitvoeren van de plannen. Daarmee komt dan een eind aan een meer dan tien jaar durende discussie over de herontwikkeling van het centrum in Emmeloord. Een ontwikkeling die veel tegenslagen heeft gekend. Er is al ongeveer 15 miljoen euro verlies op geleden.

Alle informatie over het centrumplan vind je hier

reacties (8)

 • C en A

   

  Wie wil er nou meer horeca het voorhuis geweldige locatie met mooi weer altijd plek op het terras waar zijn die die mensen uit Emmeloord dan zijn altijd de zelfde mensen die je ziet wie wil er nou investeren in een horeca bedrijf de gemeente heeft al de plannen van ondernemers die iets wilden beginnen tegengewerkt

  reageer
 • Whoknows

   

  Nog even en het lijkt er op dat we weer terug zijn bij wat de Deel altijd geweest is. Boompjes om het plein, winkeltjes op het plein. Ach een paar investeerders hebben er financiële lol aan gehad, en wij inwoners, ach ondergeschoven volk wat wel de extra kosten betaald

  reageer
 • stop

   

  Dit kan allemaal in de Noordoostpolder. 15 miljoen naar de knoppen, daarbij ook nog een lekke toren a .. miljoen. Een brug als poort van Emmeloord ( kosten???) ver over het geraamde bedrag, waardoor de besteding werkt ingetrokken. Een wegen verkeersplan in Emmeloord wat nooit verder kwam dan het papier.

  reageer
 • Jan

   

  De nieuwe supermarkten horen op het industrieterrein. Daar is plaats, parkeerplaats en kun je dag en nacht met vrachtwagens rijden zonder het verkeer in het centrum te hinderen. Aan de Industrieweg komen nu grote kavels vrij. Voor buurtsupermarkten is in het centrum wel plaats, maar, net als voor bouwmarkten, niet voor megawinkels. Wie wil een Gamma in het centrum van een plaats? Is net zo onvoorstelbaar als een Jumbo of AH in het centrum.

  reageer
 • Frits

   

  De meest steden in Nederland hebben supermarkten in het centrum. Zelfs in het hartje van Amsterdam vind je grote supermarkten. Zonder supermarkten doet het centrum van Emmeloord helemaal niets meer, omdat er geen aanloop meer is.

 • Pro Vacateur

   

  Emmeloord heeft in het centrum geen winkels waarvoor je zegt ik moet er naar toe. Dus zonder supermarkten in het centrum gaat de Lange Nering een hoop klanten mislopen. Alles is beter dan die nutteloze parkeerplaats die het nu is.

 • Henry

   

  Helemaal gelijk, niet alleen de supermarkten maar het voortgezet onderwijs ook, tezamen zorgen deze voor veel overlast welke de gemeente niet kan bestrijden! De kleine winkeltjes moeten ook weer terug op de Deel, maak het weer leefbaar!

 • Opoe

   

  Ik heb jaren geleden het zelfde plan over de Deel eens in de krant geschreven als ingezonden stuk. Nu gaan ze het dan toch eindeling begrijpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  15 miljoen verlies voor de duur van het project ? En er zijn nog steeds geen politieke gevolgen oftewel koppen gerold ? Zo zie je maar hoe ze in elkaar in de polder de hand boven het hoofd houden. Belachelijk en de burger betaalt weer de prijs.

  reageer
 • Ap Ros

   

  Hallo we hebben het wel over Emmeloord he! Na 15 jaar kan er heus nog wel een jaar of 10 bij hoor, en minimaal 5 miljoen aan kosten die daar bij komt!

  reageer
 • Wim Bernard

   

  Wat is het nieuws?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert