Flevoland inrijden bij Almere na het weekeinde compleet anders

ALMERE
Automobilisten op de A1 die vanuit Amsterdam naar Almere willen rijden, krijgen vanaf maandag te maken met een nieuwe situatie. In plaats van rechts aanhouden moet het verkeer voortaan links afslaan. Rijkswaterstaat waarschuwt voor files, omdat veel automobilisten moeten wennen aan de situatie. Zij trappen daardoor eerder op de rem of maken onverwachte manoeuvres.

Verbindingsbogen A1 naar A6 dicht
De wijzigingen hebben te maken met de grote reconstructie van de snelwegen A9, A1 en A6 om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren. Dit weekeinde wordt er weer volop gewerkt aan de A1 tussen Diemen en Muiderberg. Dat heeft tot gevolg dat verkeer op de A1 vanaf vrijdagavond 21:00 uur Flevoland niet meer in kan rijden. De verbindingsbogen naar de A6 worden afgesloten. Automobilisten moeten omrijden over de A27. Deze situatie duurt tot maandagochtend 05:00 uur.
Verkeer vanuit Flevoland naar Amersfoort moet er rekening mee houden dat de verbindingsweg van de A6 naar de A1 vrijdagavond ook wordt afgesloten. Deze afsluiting duurt tot en met 29 mei.

Extra rijstrook op A6
Op de A6 moet ook rekening gehouden worden met hinder. Om een extra rijbaan aan te kunnen leggen tussen de afslagen Almere Havendreef en Almere Stad gaan de op- en afritten van Almere Haven een groot deel van het weekeinde dicht.

Treinreizigers hebben ook last van vertraging
Ook treinreizigers krijgen dit weekend te maken met vertragingen. Tussen Weesp en Almere en Hilversum en Almere rijden er door werkzaamheden geen treinen. NS zet vanaf Weesp bussen in naar Almere Centrum en Almere Oostvaarders. De extra reistijd kan oplopen tot drie kwartier.

 

reacties (11)

 • eva

   

  Ik moet weekend ivm met werk naar utrecht of amsterdam met de trein en ik mag geen autorijden ivm half blind, ik moet straks een uur in een hobbelbus zitten die alle stations in almere pakt en dan weet ik nog niet hoe laat ik in amsterdam ben, dus zeker niet 1 x per maand is dit al jaren, veekl meer. Moeten we daar niet een keer tegen protesteren? gr eva

  reageer
 • Bobby

   

  Nog een geluk dat het spoor bij Almere nog relatief jong is, anders zouden er vast veel vaker stremmingen zijn. Nu is het maar gemiddeld eens in de vier weken dat je in het weekend met de bus moet. De afgelopen vijf jaar of zo.

  reageer
 • William Hovius

   

  Ik woon in Almere Poort en moet iedere dag naar Amersfoort. Stond ik eerst altijd onterecht in de file voor Amsterdam en iedere dag grote moeite om helemaal van rechts heel snel op de uiterst linkerbaan uit te komen, nu de afslag naar Amersfoort een hele maand dicht. Hoe moet ik dan naar mijn werk?

  reageer
 • Dick

   

  Nou wat denk je van via de A27? Is nog veel slimmer ook, heb je geen last van files op de A6. Dat je dat niet eerder hebt bedacht. Nee vooral elke dag dom in de file gaan staan.

 • Hans

   

  Je kunt op de A1 richting Amsterdam rijden, bij Weesp de afslag nemen en daar weer de oprit richting Amersfoort. Of bij Almere Stad de Waterlandse weg, dan de A27 en de afslag richting Amersfoort nemen.

 • Paul

   

  Meerdere opties; (1) afslag Muiderberg via Naarderbos en bij Naarden de snelweg A1 op. (2) Rij richting A'dam en keer bij Muiden. (3) A6 richting Waterlandse weg of knooppunt Almere n via de A27 bij knooppunt Eemnes de A1 op. Of pak de trein.

 • Ruud

   

  Prorail en Rijkswaterstaat "praten" niet met elkaar, dus stemmen ze hun planningen niet met elkaar af. Het wordt hoog tijd dat ze dat wel gaan doen. Met alle moderne middelen moet dat toch mogelijk zijn in 2017?

  reageer
 • Hekking

   

  Dit weekend niet met de auto naar Amsterdam zonder om te rijden en dan gooit ProRail de verbinding tussen Almere en Amsterdam er ook nog eens uit. Kan dat nou niet in een ander weekend ? Wat een planning houdt ProRail erop na.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • reiziger

   

  Volgens NOS teletekst is de A1 Diemen-Muiderberg dit weekend óók dicht. Wordt dan omrijden via A27-A12-A2 vv. Dit bericht suggereert dat A1 openblijft... wie heeft gelijk?

  reageer
 • Pascal

   

  Dit bericht zegt hetzelfde als de NOS, dus ik begrijp niet welk verschil jij gezien hebt. De A1 vanuit Amsterdam is tussen Knooppunten Diemen en Muiderberg dicht. Dus je zult inderdaad om moeten rijden via de A2-A12-A27 om in Almere te komen.

 • NS

   

  Wie heeft verzonnen om zowel het spoor als de weg naar Flevoland tegelijk af te sluiten? Goede coördinatie!

  reageer
 • Wel slim

   

  Wel slim om tegelijkertijd de weg en het spoor te sluiten. Nu moeten de bussen van oostvaarders richting weesp dus ook omrijden via de a27. In dat geval kunnen de bussen beter in Poort beginnen. En dan richting oostvaarders rijden.

  reageer
 • Hans

   

  En hoe moet je dan volgens uw voorstel tussen Almere Poort en Weesp pendelen?

 • A.

   

  De afsluiting geld alleen voor A1 > A6, vanaf Almere kun je prima de A1 op. De bussen naar weesp dus ook. Andersom geld voor de bussen waarschijnlijk weer een speciale route (net as vorige keer) waardoor zij wel de hollandse brug kunnen blijven gebruiken.

 • Steven Stedenwijker

   

  Weer een stap dichterbij naar vlot verkeer naar Flevoland. Voor Stad-West gaat het zo al fantastisch. Hopelijk schiet het met de HAven aansluiting ook snel beter. Nu is het iedere avond persen. Je zou bijna besluiten over de dijk naar Lelystad te gaan.

  reageer
 • Piet

   

  Dat doe ik dan ook regelmatig. Maar als ik het goed begrijp is dat binnenkort niet meer nodig.

 • Kleurrijk

   

  Fijn! een duidelijke afbeelding van de nieuwe situatie. Zal maandagmiddag wel file rijden worden. ;) Maar het is een prachtig project waar we profijt van zullen hebben als het geheel klaar is.

  reageer
 • waterwijker

   

  Voor wat betreft dat laatste: hoe lang? Want we weten natuurlijk allemaal dat de afgelopen 40 jaar het leggen van meer asfalt ook weer meer autoverkeer aantrok. Met als gevolg dat de boel na relatief korte tijd al weer behoorlijk vaststond. Maar ja, we kennen de politiek inmiddels. Steeds maar weer zelf het (vierkante) wiel willen uitvinden, hun eigen megalomane voetafdruk achterlatend op ons eens zo mooie land. En te bang om met vermeende impopulaire, maar wel betere, oplossingen te komen. Op een gegeven ogenblik moet men toch het lef tonen om het gezeur van de veeleisende burger naast zich neer te leggen en maatregelen te treffen die wel toekomstbestendig zijn. Is dit ook weer (g)een geweldig voorbeeld van.

 • Johan

   

  Nou zetten hulpdiensten maar ik ga vanaf maandag die kunnen wel weer aan de gang en als het gereedschap niet te verbergen

  reageer
 • Job

   

  Dat is duidelijk, Kan zo de politiek in.

 • Hans

   

  Dat is nu wat je noemt klare taal! Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!

 • Ilse

   

  Geen flauw idee wat u bedoelt.

 • waterwijker

   

  Prima verwoord! Dat is tenminste nog eens duidelijke taal.

 • MKM

   

  Duidelijk verhaal, helemaal mee eens...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert