Rechtszaak brandstichter camper Hollander uitgesteld

LELYSTAD
De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor een aantal brandstichtingen in Lelystad in maart dit jaar moet wachten op zijn rechtszaak. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens een zogeheten pro-forma-zitting voor de rechtbank in Lelystad. Het onderzoek naar de pyromaan is nog niet afgerond.

De Lelystedeling zou op 17 maart meerdere auto's in brand hebben gestoken aan de Wold en de Horst. Daarnaast zou hij brand hebben gesticht in een woning aan de Kamp. Ook de camper van de Lucas Hollander ging in vlammen op. De 80-jarige Lelystedeling zou in die camper met zijn gehandicapte vrouw een reis maken. Hij heeft heel lang gewerkt aan het geschikt maken van de wagen. Dankzij een inzamelingsactie werd voldoende geld opgehaald om een vervangende camper te kunnen kopen.

De rechtszaak is uitgesteld omdat er nog onderzoek moet worden gedaan naar de mobiele telefoon van de verdachte. Ook moeten er nog getuigen gehoord worden bij de rechter-commissaris. De Lelystedeling ontkent betrokken te zijn bij de brandstichtingen.

reacties (3)

 • De advocaat

   

  Het is schijnbaar alleen erg wanneer je spullen verloren gaan wanneer je boven de 80 ben. Als veertiger moet je het maar dragen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Deze meneer gaat toch gewoon alle schade betalen en het is dan toch niet zo dat dat één slachtoffer van de gemeenschap een vervangend voertuig heeft gekregen en ook geld krijgt terwijl anderen die net zo gedupeerd zijn dan alleen het schamele geld van deze brandstichter krijgen.

  reageer
 • Karel

   

  Als hij schuldig is laten we dan eens beginnen al zijn bezittingen openbaar te vebranden (weet hij/ zij wat het is om iets te verliezen door brand). Vervolgens alles tot de laatste cent aan de slachtoffers terug laten betalen (incl. rente). Daarna opsluiten en onderbehandeling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert