Coffeeshop niet meer onbespreekbaar voor het CDA

NOORDOOSTPOLDER
Het keiharde 'nee' tegen de komst van een coffeeshop is van tafel bij het CDA in Noordoostpolder. Dat zei fractievoorzitter Marian Uitdewilligen maandagavond na een themabijeenkomst over softdrugs in het gemeentehuis.

De CDA-fractie is sinds jaar en dag de grootste fractie in de gemeente en was altijd fel tegenstander. De partij vindt nu dat er een breed beleid moet komen om drugsgebruik onder jongeren te beperken. Een coffeeshop zou daar deel van uit kunnen maken.

Discussie-avond
Politiek, hulpverleners en belangstellenden discussieerden maandagavond in Emmeloord over softdrugs in Noordoostpolder. De tendens was vooral dat de politiek de kop in het zand steekt en dat er wel degelijk jongeren zijn die drugs gebruiken. Zo vertelden omwonenden van het centrum dat ze met eigen ogen zien dat er gedeald wordt en dat de politie daar niets tegen doet.

Kampen
De burgemeester van Kampen, die ook aanwezig was, vertelde vooral voordelen te zien sinds er in die stad een verkooppunt van softdrugs is gekomen. Die coffeeshop trekt ook klanten uit Noordoostpolder en Dronten

De politiek wil de discussie later voortzetten om te bekijken wat het beste softdrugsbeleid in Noordoostpolder is. 

 

reacties (3)

 • M.Brandenburg

   

  Zou is hoogtijd worden dat emmeloord een coffeeshop krijgt ben nu 38 en heb al 3x meegedaan aan een onderzoek van tactus waaruit bleek dat deze plaats beter af is met shop het is gewoon discriminatie dat het nog niet is gebeurd

  reageer
 • SJP

   

  Er is genoeg landbouwgrond om wiet te telen. Maak het legaal, en de economie groeit als een tierelier...

  reageer
 • Teun nijdam

   

  Hoop dat het bij deze woorden de FV van het CDA blijft. Nu nog even dat bekrompen gevoel van de koopzondag wegnemen,en NOORDOOSTPOLDER kan mee in de vaart der volkeren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert