Positieve reacties op laatste ontwerp stadshart

EMMELOORD
Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart van hun woonplaats dat dinsdagavond werd gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens het laatste stadscafé over de herinrichting van het centrum. De voorkeursvariant kwam tot stand nadat inwoners hun mening over de plannen konden geven tijdens twee eerdere stadscafés. 

Geen supermarkt
In het plan komt er geen supermarkt aan De Deel en wordt het stadsplein niet bebouwd. Wel komt er meer horeca rondom en een horecapaviljoen op het plein. Verder komen er meer bomen en terrassen en worden parkeerplekken verplaatst.

Nieuwe gevels
Ook wordt de winkelstraat Korte Achterzijde opgeknapt met vernieuwde gevels en bestrating. In andere delen van het centrum worden woningen boven winkelpanden gecreëerd. Verder worden grote bedrijven ingepakt door er kleine winkeltje tegen aan te zetten. Dit alles om het centrum een compacte en gezellige uitstraling te geven.

De variant die gekozen is door de inwoners van Emmeloord moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Dit gebeurt in juli. In Noordoostpolder is jarenlang gesproken over wat er moet gebeuren met onder meer het centrale plein De Deel. 

reacties (2)

 • Pzaal

   

  Als de gemeente slim is dan gaan ze hiermee in ​mee.

  reageer
 • Espelaar

   

  Ziet er veelbelovend uit! Vooral de ontwikkeling van de Korte Achterzijde is een groot pluspunt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert