Positieve reacties op laatste ontwerp stadshart

EMMELOORD • Di 23 mei 2017 | 22:12 • Dinsdag 23 mei 2017 | 22:12
Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart van hun woonplaats dat dinsdagavond werd gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens het laatste stadscafé over de herinrichting van het centrum. De voorkeursvariant kwam tot stand nadat inwoners hun mening over de plannen konden geven tijdens twee eerdere stadscafés. 

Geen supermarkt
In het plan komt er geen supermarkt aan De Deel en wordt het stadsplein niet bebouwd. Wel komt er meer horeca rondom en een horecapaviljoen op het plein. Verder komen er meer bomen en terrassen en worden parkeerplekken verplaatst.

Nieuwe gevels
Ook wordt de winkelstraat Korte Achterzijde opgeknapt met vernieuwde gevels en bestrating. In andere delen van het centrum worden woningen boven winkelpanden gecreëerd. Verder worden grote bedrijven ingepakt door er kleine winkeltje tegen aan te zetten. Dit alles om het centrum een compacte en gezellige uitstraling te geven.

De variant die gekozen is door de inwoners van Emmeloord moet nog door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Dit gebeurt in juli. In Noordoostpolder is jarenlang gesproken over wat er moet gebeuren met onder meer het centrale plein De Deel. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel