Open dag om kennis te maken met Floriade

ALMERE
Over twee weken wordt in Almere een open dag gehouden om Almeerders kennis te laten maken met de Floriade. De Floriade is de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 in Almere wordt gehouden. 

De dag wordt volgens de organisatie gehouden omdat veel mensen een mening hebben gevormd over de Floriade. Tijdens deze dag wordt verteld wat er de komende jaren gaat gebeuren.

Bezoekers kunnen onder meer per boot naar het Weerwatereiland en ook in het nieuwe voedselbos wordt een rondleiding gegeven. Verder is er een horecaplein waar lokale aanbieders groene en gezonde producten aanbieden. De open dag wordt gehouden aan de Sturmeyweg. 
 

reacties (34)

 • .V.V.

   

  Ik hoop dat wethoudertje Heerema van de partij is.....kan hij meteen even wat kritische vragen beantwoorden.

  reageer
 • Bram

   

  Ze moeten wat doen om de flopiade onder de aandacht te brengen mag ook nog een paar miljoen meer kosten

  reageer
 • Jim

   

  Almere en tuinbouw en akkerbouw? Ik dacht dat almere een groot stedelijk gebied was. Maar ja de bestuurders zien weer een mogelijkheid om interessant mee te willen doen. En ons geld over de balk te gooien. Zo sneu

  reageer
 • Hannes

   

  Wie slingert er al jaren alle debacle scenario's de media in!! Waar de gemeente zelf geen financiële raad mee weten! Of er geen andere mogelijkheden zijn waar ze zich totaal niet druk om hoeven te maken; als men een andere niet kwetsbare locatie hadden genomen!! Het probleem is kosten wat het kost; er zal een woonwijk moeten komen!! Het hele Floriade/woonwijk gebeuren gaat de gemeente nog velen ellendige financiele jaren teweeg brengen, waar ze zich zeker druk over mogen maken!! (De praktijk is sterker dan de leer)

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Prima dat er voor-, tegenstanders en nietuitmakers zijn. Ik wil geen floriade en zal stemmen op een partij die de floradia gaat trachten te stoppen. Afwachten op de campagnes. Hoorde dat GL en LA voor floriade zullen blijven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  De Floriade schijnt het leven van veel mensen te beheersen gezien de reacties van de laatste tijd. Alsof er geen andere dingen in de wereld zijn om je druk over te maken.

  reageer
 • Ria

   

  "In totaal heeft de gemeente 614 miljoen euro aan leningen. Om een financieel gezonde positie te hebben, moet de stad 30 miljoen euro sparen." De Floriade kost nog eens 103 miljoen euro gemeenschapsgeld. Dus nog meer bezuinigen op zorg, onderhoud en veiligheid waardoor meer dan 120 mensen duurzaam werkloos worden. Ik ben niet tegen een Floriade. Ik ben tegen het gebruik van gemeenschapsgeld voor een Floriade! Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dan kan iedereen kiezen of we Almere nog verder laten verpauperen door de Floriade of dat Tjeerd terug gaat naar Friesland. Denk goed na mensen. Gelukkig had Almere de laatste 40 jaar geen Floriade nodig om te bouwen. De Floriade kost 103.000.000,= euro. en de luxe driekamer oasisbeachappartementen kosten 129.500,= euro. Voor 102.952.500,= euro delen door 129.500,= kan je risicoloos 795 luxe driekamer oasisbeachappartementen bouwen in een braak gebied. Hoeveel duurzame werkgelegenheid geeft het bouwen van 795 woningen? Bouwen en verkopen, jaar in jaar uit en na 5 jaar (2018-2023) staan er dan 3975 woningen en geen maximaal 600 woningen één jaar na de Floriade. Dat doet iets aan de woningnood in Almere en het geeft ook nog eens zeker 10% winst dus die 5,1 miljoen bezuinigen op zorg, onderhoud en veiligheid zijn dan ook niet nodig. Dus ook behoud van bestaande werkgelegenheid.

  reageer
 • Anton

   

  Onmiddellijk ophouden met deze onzin! Eerst zinloze vernieling van prachtige natuur en nu pronken dat het mooi wordt.

  reageer
 • Wiebe

   

  Dat draagvlak bestaat wel degelijk, in de gemeenteraad. En mag jij raden wie die gemeenteraad gekozen heeft. Juist: de burgers van Almere.

  reageer
 • Svu

   

  Hoe gaan ze straks de duizende bezoekers file vrij naar dit gebied brengen? Nu al is het daar drukker en drukker op de A6. Hoe is dat voorzien? Dagelijks kom ik daar langs richting Amsterdam en dat gaat niet goed komen als daar 5000 man per dag naartoe komt met de auto.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Is dat uw grootste zorg? Dat is bijna het makkelijkst te regelen. Overigens is er alleen verlies wanneer er te weinig betalend bezoek zou zijn. Het is dus essentieel geen gratis entree weg te geven.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ben benieuwd of de grof betalende Almeerder wel een "gratis" toegangskaartje krijgt, als die floriade er ooit komt.

  reageer
 • Hannes

   

  Als de Floriade daar niet was gepland; dan zal de nu verwachte geplande woonwijk er ook nooit zijn gekomen!! Maar door alle machtsvertoon van bepaalde zo arrogante vastgoedsector denkt men dat alsnog te kunnen waar maken; ten kosten van de Floriade!! "Inderdaad land en tuinbouw met zijn miljarden omzet en al zijn kennis vanuit Nederland is wereldwijd in alle toonaarde te bewonderen via internet!! "De Floriade alleen op zich kan worden opgebracht door het bedrijfsleven die daar voor geïnteresseerd zijn!! "Desnoods als een expo tentoonstelling in de jaarbeurs!! Mooier zal zijn rond een afgebouwd Kasteel; en de investeerders staan als trollen voor de poort te wachten om hun product in een halfjaar aan de markt te zien verkopen!!! En het Kasteel gaat verder als kloppendhart en velen mogelijkheden om Almere decennialang een ware karakter te geven!!

  reageer
 • Jaanchi

   

  Leuk initiatief, maar veel en veel te laat om nu nog draagvlak te krijgen bij de burgers van Almere na alle fouten en uitrookbeleid van de gemeente.

  reageer
 • Boels

   

  Het blijft ook een raadsel waarom Almere voor de tuinbouw geld op moet hoesten. De tuinbouwsector exporteert jaarlijks voor rond 4 miljard euro (geen idee wat de binnenlandse omzet is) en die sector had best per jaar een miljoentje of 10 opzij kunnen zetten.

  reageer
 • Karel

   

  Sterker nog, die open dag gaat ook niet voor niks, dat maakt de verliezen nog groter. Voor de organisatie van deze dag betalen u en ik, ook al gaan we niet. Maar er wordt graag met andermans belastinggeld gestrooid, zo gemakkelijk.

  reageer
 • Karel

   

  Eens, het is werkelijk schrikbarend hoe dit gebied eruitziet. Wat een blamage, wat een verloedering van het groen en het boomgebied. Weg is het allemaal. En dan nog alle wandel- en fietspaden waarbij je van de ene in de andere werkzaamheden belandt. Oh, wat holt Almere verschrikkelijk achteruit!

  reageer
 • Karel

   

  De gemeente beweert altijd dat ze in overleg zijn geweest of gaan met bewoners. Keiharde leugens. Men neemt een besluit en dan kunnen de bewoners zogenaamd nog hun zegje doen, "betrokken zijn", waar uiteraard niets mee wordt gedaan. Zo gaat het al jaren. Waarom geen referendum met een open en eerlijke vraagstelling? Dat durven ze natuurlijk niet.

  reageer
 • Johnny

   

  een open dag als marketing gag brengt de verloren milljoenen belastinggeld ook niet terug......

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Afhankelijk van hoe je de stelling maakt zijn de cijfers 80-94% tegen.

  reageer
 • Boels

   

  Ben even langs gefietst: wat een ontluisterd tochtje door het maanlandschap! Slechte weg (op z'n Almeers dus), vies en veel te krap voor fietsers en wandelaars. Een rode loper van een paar km kan toch wel uit het ruime budget (van geleend geld) betaald worden?

  reageer
 • Boels

   

  Waarom die lokatie? Waarom niet in het Centrum bij het Weerwater? De opkomst zal laag zijn en dus kunnen de florianten zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om de burger bij de zaak te betrekken.

  reageer
 • Hannes

   

  Heeft geen zin met bepaalde zwalkende landrotten, die niet in staat zijn een formatie te vormen! En daar kan je niet mee in zee gaan. Dan kan de media goed van pas komen; Om ook je mening te kunnen geven!!

  reageer
 • Kees

   

  He stuurman. Stel je verkiesbaar volgend jaar

  reageer
 • marina

   

  mis tijd van hoe laat tot hoe laat en een route beschrijving zou handig zijn. Lees veel maar vind tekeningen en omschrijvingen bar slecht uhm nieuwe woonwijk, waar dan? weer een stuk weerwater wat ervoor opgeofferd moet worden of komt het na de floriade op dat terrein? (wat echt geld verspilling zou zijn als iets zo veel geld kost moet je minstens aantal jaar in stand houden en aantrekking van toerisme benutten lijk mij, maar wie ben ik, dus ja zeker intresse in de hoop eens echt duidelijkheid te krijgen wat er gaat gebeuren zo recht voor mijn deur.

  reageer
 • Hannes

   

  Alles wat men denkt wat positief te zien is kan men nu al in alle toonaarde zien op You Tube; wat er wereldwijd, met velen technische snufjes en mogelijkheden!! Wat men in Almere pas in 2022 wil laten zien op de Floriade; om kosten wat het kost voor een doorgedramde woonwijk!!

  reageer
 • Peter

   

  Ben wel benieuwd hoeveel Almeerders daadwerkelijk tegen zijn. Denk alleen de reaguurders hier.

  reageer
 • Rutger

   

  Even het gepeupel brainwashen. Het kan in Almere.

  reageer
 • Martin

   

  Beetje positief mensen. Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op het toerisme. Daar gaat Almere van mee profiteren. Wat de boer niet kent dat vreet ie niet .... voor mij is het glas half vol. Het Kan in Almere.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Jawel, maar zoals altijd zul je niet echt een antwoord krijgen. Wel wordt het gebruikt om te aan het betalende volk te vertellen dat alles in overleg, samenspraak en goedkeuring van de burger gebeurd is.

  reageer
 • Sef

   

  Is er ook ruimte om kritische vragen te stellen?

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik ben ook zeker niet positief, toch denk ik dat ik wel ga kijken. Alleen maar negatief zijn is zinloos, k wil ook zien wat er wel positief is.

  reageer
 • Jean

   

  Mooie gelegenheid om te protesteren tegen deze geld verslindende floriade. De gemeente heeft al een miljoenen tekort en blijft maar doorgaan. De burgers betalen straks de rekening.

  reageer
 • frits

   

  nou mij zien ze daar niet een flopiade waar straks de verliezen bij de inwoners neer word gelegd kappe met die onzin

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert