GroenLinks: 'Nieuwe bioscoop doet Agora de das om'

LELYSTAD • Di 20 juni 2017 | 22:52 • Dinsdag 20 juni 2017 | 22:52
GroenLinks in Lelystad vreest voor de toekomst van het Agora Theater als er een bioscoop naast komt te staan. Daarom is de partij tegen plannen voor een nieuwe bioscoop, tenzij het financieel goed wordt afgestemd.

Volgens fractievoorzitter Sjaak Kruis van GroenLinks is in het verleden al geconcludeerd dat het draaien van films in de Agora noodzakelijk is om het theater financieel gezond te houden. Kruis is benieuwd of de komst van een bioscoop de geldproblemen van Agora niet groter zal maken.

Volgens wethouder Jop Fackeldey staat totaal nog niet vast hoe de exploitatie van een eventuele nieuwe bioscoop eruit gaat zien.

Begin juli besluit de gemeenteraad of een lening van 850.000 euro aan het  Agora Theater kan worden kwijtgescholden. Het theater zal volgens een onderzoek naast de jaarlijkse subsidie geregeld extra geld van de gemeente moeten krijgen om financieel overeind te blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel