Gemeente vraagt inwoners naar mening Floriade

ALMERE
De gemeente Almere wil weten hoe inwoners denken over de Floriade die in 2022 wordt gehouden. Daarom is dinsdag een enquête online gezet. De gemeente zegt het onderzoek te houden om waar nodig de communicatie bij te sturen

In het onderzoek wordt onder meer gevraagd wat mensen ervan vinden dat de Floriade in Almere wordt gehouden. Ook kunnen ze aangeven in hoeverre ze vinden dat die bijdraagt aan de werkgelegenheid en aan de levendigheid in de stad.

Verder wordt gevraagd of inwoners zich zorgen maken over de wereldtuinbouwtentoonstelling en zo ja, waarom. Het onderzoek duurt tot en met half juli. Eind augustus worden de resultaten bekendgemaakt. 

reacties (31)

 • Kees

   

  Ongelofelijk! Overal schijnt er geld te zijn voor onzalige plannen waar geen mens wat aan heeft zoals bijvoorbeeld de miljoenen verslindende "floriade"! Almere al eens vergeleken met 20 jaar terug? Wat een armoedige "stad" is het geworden met een hoop achterstallig onderhoud! Neem alleen het groen onderhoud wat voorheen keuring bijgehouden werd is nu, door het geweldige "marktwerking" beleid de goedkoopste krijgt de klus, volledig aan gort gereden door grote tractoren en nu wordt afgedaan met hier en daar een strookje "gras" maaien,"gras" wat heeft plaats gemaakt voor onkruid. Het riet wat bijna de wijken in groeit en amper wordt bij gehouden! En dan heb ik het niet over de villa wijken. De verpaupering is bijvoorbeeld in de regenboogbuurt goed zichtbaar deze wijk wordt al gezien als achterbuurt wijk! Nee, hulde voor deze gemeente ambtenaren die hiervoor verantwoordelijk zijn! Allemaal ABBA fans op het gemeentehuis daar zingen ze de hele dag,"money money money"!! Luisteren naar de burgers?..........echt niet!

  reageer
 • Arkel

   

  In venlo was er een verlies van 9 miljoen euro, wordt bij de burger neergelegd. Directie van floriade is met een dikke vette handdruk gegaan. Want ze hadden het goed geregeld. Ik schat het verlies in Almere zal gaan oplopen tot ongeveer 12 miljoen euro. Dit omdat venlo bij de grens ligt. Dus het geluk heeft gehad van de duitse toeristen.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  eens met Hans49. Het is zeker waar dat er sturende/ (mis)leidende vragen tussen zitten, die zij als gunstig kunnen interpreteren en rapporteren. ( 1 daarvan heb ik in het geheel niet beantwoord, danwel 'in de middenstand' gelaten) Maar er is zeker ook ruimte om duidelijke kritiek/weerstand te geven. Wij kunnen niet anders doen dan daar gebruik van te maken en die mening te laten horen. Of dat eerlijk opgepakt wordt, dat zal moeten blijken.

  reageer
 • Hannes

   

  Het financiële gezwalk heeft langzamerhand zijn tijd wel gehad!! Nu het praktische inzicht hoe men de Floriade/woonwijk op een waardige manier kunnen stoppen!! Het imago heeft nu eenmaal zijn geloofwaardigheid verloren!!

  reageer
 • johan

   

  deze enquête is sturend en er zitten onwaarheden in die de invuller op het verkeerde been zetten. Het is weer een voorbeeld van hoe onafhankelijk de gemeente is ze pretenderen onafhankelijke enquête te doen, een enquête die dat niet is en daarna te zwaaien met de uitkomsten Geachte raadsleden gemeente Almere, wij weten ondertussen dat de coalitie de Floriade heeft dit getimmerd, maar wanneer u als raadslid hier ook mee akkoord gaat en dit als zoete koek slikt dat moet u als raadslid eens in de spiegel kijken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mark

   

  Almere Hout is ook voor👍🏻 Wij houden wel van een feestje. Wees er trots op dat Almere z'n nek uitsteekt.

  reageer
 • Karel

   

  De ver van uw bed-show zeker? Dan vindt u het vast ook niet erg om het kostenaandeel van de tegenstanders te betalen?

 • Ed Molenaar

   

  Vreemd, want op de laatste herenborrel was de overgrote meerderheid tegen.

 • Hannes

   

  Meestal wordt de mosterd voor de maaltijd op tafel gezet!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alleen sommige vragen al. Kun je kiezen uit uitsluitend positieve antwoorden. Op die manier krijgen ze dus een positieve uitslag. Dit feestje van enkele mensen met grootheidswaanzin gaat ons flink geld kosten.

  reageer
 • Roel

   

  Wat de burgers van de floriade vinden? Aan het einde van de rit mogen de burgers er veel geld bij leggen. Want alle floriades eindigen met grote te korten en dat zal in almere niet anders zijn.

  reageer
 • Nico

   

  Enquete is te manupulieren, dat is algemeen bekent. En het is toch gek Karel als ik het mensen vraag is zeker meer dan 75% tegen .En waarom wil de vvorzitter van de pvda het niet laten onderzoeken eñ nog en paar partijen of we niet kunnen stoppen.

  reageer
 • Dhe

   

  Je kan alleen maar positief uitlegbare keuzes maken.... Wat een Flut enquête, daar komt altijd uit wat ze willen.

  reageer
 • Henk

   

  De enquete is inderdaad veel te sturend (in positieve richting). En de uitslag is altijd multi-interpretabel. Er had volstaan kunnen worden met 1 vraag: "Moet de Floriade 1) Doorgaan 2) Stoppen ? Kort, krachtig, helder!

  reageer
 • Robert

   

  "Weet je wat: we maken een enquete, en die stellen we dan zo op dat de uitslag alleen maar als positief kan worden geïnterpreteerd. Dan hebben we als volksvertegenwoordigers de Burger geraadpleegd, kunnen we de resultaten, waar we toch al niet van plan waren om wat mee te doen, mooi gebruiken om publiekelijk ons plannetje aan te prijzen." Is dit nou een gekozen gemeenteraad of een bananenrepubliek?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dus je begint als gemeente een gigantisch kostbaar project en dan ga je , nadat je de hele boel opgestart hebt, er diverse `extra kosten` zijn gemaakt enz. , alsnog aan de burgers vragen of ze het er mee eens zijn? Het zou de geloofwaardigheid van overheidsinstellingen niet schaden om dit VOOR aanvang van dit soort projecten te doen. Maar ja, dan nog.... De tijd dat de politiek in dienst stond van de maatschappij / de burgers , is al lang voorbij.

  reageer
 • Jond

   

  Alsof de politiek luisterd naar de burgers.....

  reageer
 • Barbara

   

  Niet 1 enquete deugt. Heb een tijdje onderzoek gepleegd. Uitslag: Niet een enquete deugt. Vooral omdat het "product" niet deugt waarover de vragen gesteld worden.

  reageer
 • ria

   

  Vraagstelling is manipulatie. En via uw email gaan ze u verder manipuleren. Ik mis dé vraag over stoppen. En ik mis de vraag of er nog veel meer geld bij mag. Deze enquête is niet anoniem en zo kunnen 1600 ambtenaren niet eerlijk zijn.

  reageer
 • pieter

   

  o. o. die gemeenteraadsverkiezingen ook !!!!, de politici smelten weer weer voor het volk.

  reageer
 • Merreha

   

  Het nadeel van enquêtes is dat je de uitkomst kunt beïnvloeden. Namelijk door de vraag of het antwoord zo te formuleren dat het feitelijk op geen enkele manier recht doet aan de mening of opvattingen van de deelnemers. Voorbeeld daarvan is, denkt u dat de Floriade werkgelegenheid oplevert of Almere wordt prettig om te leven. De schuifbalk kan beide kanten op maar biedt geen mogelijkheid om te zeggen wat je feitelijk vindt van de plek waar de Flopriade wordt gehouden. De gemeente Almere is vanaf het begin "niet transparant" rondom de Flopriade. Ik voorspel de uitslag van de enquete, de meerderheid vindt de komst van de Flopriade een goed uithangbord voor Almere. De gemeente Almere maakt het steeds ongeloofwaardiger voor zichzelf.

  reageer
 • Uitslag

   

  Als ik steeds vier willekeurige bewoners uit Almere vraag of ze tegen of voor de Floriade zijn is het gemiddelde 75% voor. 1 tegen en enkel alleen om het geld wat het kost en de mogelijke parkeerproblemen. 3 voor omdat het Almere aanzicht geeft en eindelijk eens op de kaart zet. Uitslag gaat 75% voor en 25% tegen worden, let maar op!

  reageer
 • .\/\/. de échte

   

  Almere op de kaart, en dat geloof jij? Een paar maanden en daarna is het gewoon weer een uit de grond gestampte slaapstad.

 • Karel

   

  Nou, bij ons in Filmwijk is het bijna 100% tegen. Het scheelt dus nogal waar je woont. En die drie op de vier die bij u voor zijn, stuur ik graag de rekening van mijn opgedrongen aandeel in de kosten. Ik wens hier niet aan mee te betalen. De stad en het groen verpaupert in allerlei opzichten, maar de bezuinigingen daarop gaan naar dit haast lachwekkend wordende prestigeproject.

 • Whoknows

   

  Misschien voor Omroep Flevoland een actie om zelf een enquête te houden!!!!

  reageer
 • Karel

   

  Dat vind ik een goed idee! Een korte maar duidelijke enquête, transparant en eerlijk, waar de vragen dus niet 'gekleurd' zijn, voorzien van een kostenplaatje wat het per inwoner nu al heeft gekost en naar schatting tot na 2022 gaat kosten. Als iemand het kan, is het OF wel.

 • Dhe

   

  Dat zou wel onafhankelijk zijn en dan eerlijke vragen stellen.

 • Japie

   

  Genoeg kansen om de mening negatief door te laten slaan, als je zou willen. Vooral die schuifbalken op "totaal oneens" zetten om deze geldverslindende hobby van een paar ambtenaren de nek om te draaien. Nu zeker net doen alsof alle Almeerders het allemaal prachtig vinden. Kijk eens in Almere Haven hoe het achteruit gaat daar in het centrum, onkruid bij de oude parkeergarages groeit tegen de muren omhoog, er zijn tal van voorbeelden. En straks nog de gemeentebelasting boven de Eur 1.000,- dan zijn we helemaal de klos. NEE, ik wil GEEN Floriade!

  reageer
 • SJP

   

  De gemeente doet dit alleen om de inwoners koest te houden, De gemeente zegt: wij luisteren naar u, maar we doen het toch op onze manier !

  reageer
 • Karel

   

  Ja, inderdaad. Maar het is ook de vraag hoeveel inwoners je hiermee bereikt. Kijkt iedereen op dit bericht op OF, heeft men door dat er een link naar een enquête is ingebouwd? Waarschijnlijk niet. Beter zou zijn als de inwoners thuis een brief zouden krijgen (als Herrema vorige week zonder blikken of blozen 11,6 miljoen extra krijgt, kan er ook nog wel een briefje richting alle bewoners van af). Eerlijker en beter. Sowieso zouden de omwonenden (Filmwijk, Stedenwijk en andere bewoners rond het Weerwater) minimaal thuis de enquête moeten ontvangen. Zij ondervinden namelijk nu en in de toekomst alle overlast voor, op of na de Flopriade, en hun uitzicht is blijvend en grondig verpest. Hun mening telt vele malen meer dan de inwoners in andere wijken, die geen last gaan ondervinden, behalve dan dat ze flink mogen meebetalen.

 • Vraagstelling lijkt op manipulatie. Invullen heeft weinig zin, immers het antwoord is allang vastgesteld. Uitslag 99% is positief. Ja ja..

  reageer
 • Karel

   

  Inderdaad goed opletten geblazen. Sommige vragen duwen je in een positieve richting en dwingen je als het ware om een antwoord te geven, waar de gemeente dan alle kanten mee op kan. Ik heb deze "gestuurde" vragen gewoon niet beantwoord of geen mening als antwoord gegeven, of de "bol" niet in een bepaalde richting geduwd maar op neutraal laten staan. Je mening kun je wel bij sommige vragen onder het kopje "Anders" geven. Wat me opvalt bij deze enquête: geen enkele openbaarheid over de kosten per inwoner en de te verwachten verliezen zoals bij eerdere Flopriades. Deze enquête is beter iets dan niets, maar attent blijven bij de antwoorden.

  reageer
 • As

   

  Net ingevuld en sommige vragen geven geen ruimte voor een eerlijk antwoord, voorbeeld; 1 vraag die langs komt kan je kiezen uit of de Floriade zorgt voor veel groen of voor veel veiligheid. Wat is dat voor een keuze dat heeft toch niks met elkaar te maken, stelletje.... Gelukkig is de laatste vraag een open vraag m.b.t. je eigen mening over de Floppiade

  reageer
 • Jos

   

  Ik heb hem ingevuld. De vraagstelling stuurt je wel steeds in de positieve richting. Op basis van de vraagstelling lijkt het wel of de gemeente denkt dat je met een eenmalig evenement alle problemen in de stad kunt oplossen en ze willen graag dat jij dit bevestigd. Je moet je best doen en de vraagstelling goed op je laten inwerken om te laten weten hoe jij er over denkt...

  reageer
 • ach ja

   

  Vragenlijst is ook opgesteld door het adviesburootje van een bepaalde wethouder. Weer 1 miljoen aan onderzoeksgeld over de balk gegooid. Ohja dit miljoen wordt ook aan de kostenpost Flopriade toegevoegd.

 • Enna

   

  Beste inwoners van Almere die het beste voor hebben met Almere en het welzijn van haar bewoners. Dit is de kans om de gemeente Almere te laten weten wat wij van de Floriade Almere vinden. Of je nu voor of tegen bent maakt niet uit. Geef je mening zodat het gemeentebestuur duidelijk gemaakt kan worden hoe WIJ erover denken

  reageer
 • Hans49

   

  De vraagstelling is zó geformuleerd dat er geen ruimte is voor kritische geluiden... Op die manier is het resultaat altijd positief... Weer zo'n truc van de gemeente..

  reageer
 • Ed

   

  Er is wél ruimte voor het geven van duidelijke kritiek. Of men er ook iets mee gaat doen of zelfs maar verwerkt in de uitslag, dat is een ander verhaal.

 • Erik

   

  Hadden ze dat niet eerder kunnen doen

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach wat wij ook zeggen ze luisteren er toch niet naar en gaan gewoon door met deze miljoenen verspilling.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert