Twee doden bij ongeluk N50, weg urenlang dicht

ENS
Bij een ongeluk op de N50 bij Kampen zijn twee mensen om het leven gekomen. Het gaat volgens de politie in Overijssel om een 23-jarige man uit Giethoorn en een 61-jarige man uit Hattem. 

De weg was urenlang in beide richtingen dicht tussen Ens en Kampen. Pas om 19.15 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Het ongeluk gebeurde bij de Eilandbrug in Kampen. Twee auto's zijn frontaal op elkaar gebotst. Het is nog onduidelijk hoe dat kon gebeuren. De politie heeft urenlang onderzoek gedaan op de plaats van het ongeluk. 


  

reacties (14)

 • Sik-om

   

  Tweebaanswegen zijn de dodelijkste wegen, kom bijna dagelijks over die brug, afgelopen week ongeveer 6.15 uur werd ik ochtends ingehaald door een zwart busje uit Urk (opschrift) Vraag mij af wanneer de verzekering een dashboard kamera verplicht gaat stellen, dan had deze knaap zich kunnen verantwoorden.

  reageer
 • Antje Ha

   

  U kunt er zelf ook één installeren. Het is een misverstand te denken dat er uit zulke camera's rechtsgeldig beeld komt waarmee je mensen zou kunnen vervolgen.

 • de advocaat

   

  Het is nog volkomen onbekend wat de oorzaak is. Onwelwording, slingeren, navigator, telefoon of radio gedoe. Wellicht inhalen. Er zijn zoveel provinciewegen 2x1 waar dit kan gebeuren dus waarom zou hier de wegindeling het probleem zijn?

  reageer
 • desiree

   

  De bevindingen komen vreemd genoeg nooit in de openbaarheid. Iedereen is het dan ook al vergeten. Het zou hier ook kunnen dat iemand rechts van de weg is gegaan en over gecorrigeerd heeft.

 • Henk

   

  Tja. Veel aso's halen daar toch in ondanks het verbod. Het moest een keer mis gaan. Sterkte voor de slachtoffers die niet schuldig zijn aan dit ongeval

  reageer
 • aso's? ik vind deze reactie asociaal! natrappen heet dat. sterkte aan alle nabestaanden/slachtoffers.

 • Poldervrouw

   

  Wat de oorzaak ook is, het gevolg is dat twee personen , vandaag niet meer thuis zijn gekomen. En ook nooit meer thuis zullen komen. Hopelijk wordt er nogmaals met een open blik gekeken naar de situatie op die locatie. Misschien kan er iets veranderd worden zodat het stukje menselijk gedrag kan worden ingeperkt . Mijn oprechte medeleven voor alle Nabestaanden en hulpverleners.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Sterkte aan de nabestaanden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lely

   

  Verschrikkelijk voor deze mensen en de nabestaanden! Heel veel sterkte. Er gebeuren ongelukken, en dan is op een weg als deze het leed vaak niet te overzien. Maar het zijn meestal de weggebruikers die het gevaarlijk maken. Inhalen terwijl er een inhaalverbod geldt, te hard rijden. Maar ook te langzaam omdat men het een gevaarlijke weg vindt. Dat maakt juist dat men in wil halen...... Hou je gewoon aan de regels, dat scheelt al.183978

  reageer
 • Onbegrip

   

  Ongeloof... weer dodelijke slachtoffers!!!! Deze weg is al 3 of 4 keer 'aangepakt' maar het blijft bij enkele rijstroken????? Waarom niet 20jr geleden toen ze het gingen verbreden aangepakt? Nee dat kon niet ivm fijnstof(???!!!!!) icm subsidie van de EU. Het is ongeloofli jk hoeveel miljoenen en miljoenen hieraan besteedt zijn zonder eigenlijk ook maar iets bereikt te hebben!!!! Ja, de eerste 2km is 2baans en een nog mooiere en grotere brug.... die maar op 2 stroken is gebaseerd.... daarom 1 woord: Ongeloof! Wat een prutsers zitten er in de provincie en gemeenten.... echt....

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Je gaat nu wel erg kort door de bocht. Met jouw redenatie moeten we elke weg voorzien van gescheiden rijbanen met vangrails. Zoek niet altijd schuldigen achter ieder ongeval, soms gebeuren dingen. Sterkte aan de hulpverleners en vooral aan de nabestaanden.

 • Whoknows

   

  Dit stuk is pas sinds 2003 open, dus 20 jr geleden kan niet. Maar je hebt gelijk, 2*2 rijstroken met een geleiderail is het veel veiliger., maar tis hier de randstad niet, dus dit gaat weer jaren duren met helaas veel verkeerslachtoffers

 • Knielus

   

  Verschrikkelijk ! Helaas buitelen alle wijze adviseurs hier weer over elkaar heen om te zeggen hoe het gemoeten had en wie er weer aansprakelijk gesteld moet worden . Bah!!

  reageer
 • Ros

   

  Aan deze weg zou verloopig niks gedaan worden! Inhaal verbod help hier niet is al bewezen! Vangrail er tussen of verbreden is te duur! Lijkt wel of er nog meer dooien moeten vallen! Elke dooie die hier valt kan je de gemeente en het rijk aansprakelijk maken.

  reageer
 • Peter

   

  Wij reden al een tijd gewoon via de oude weg naar Zwolle, N50 is levensgevaarlijk

  reageer
 • Dirk Buiswater

   

  Wij ook.

 • Malle Pietje

   

  Die veel te drukke weg had 20 jaar terug al minstens 2 stroken per richting moeten hebben. Dat had best wel wat levens gescheeld...

  reageer
 • Whoknows

   

  tja, alleen jammer dat de weg nog geen 20 jaar oud is. Sterkte voor de nabestaanden

 • Schaapjes

   

  Heftig. veel meer controle op snelheid en het inhaalverbod kunnen deze twee mensen niet meer helpen maar graag per direct actie!! Investeren in Middengeleider om de rijbanen definitief te scheiden. Ik rij zelf nu vaak over de oude weg omdat ik het levensgevaarlijke gedrag van anderen op de n50 meer dan zat ben.

  reageer
 • Dronten

   

  De N50 had A50 moeten zijn van zwolle naar emmeloord.

 • Antje Ha

   

  Er moet hier en op veel plaatsen meer in Nederland gewoon een geleiderails komen. Af en toe een doorsteek voor de nooddiensten. Je kan niet op de mensen vertrouwen dat ze blijven opletten.

  reageer
 • Ensenaar

   

  Ik weet deze oorzaak niet maar hier wordt heel vaak ingehaald ondanks dat dat niet mag. Ik noem dat willens en wetens anderen in gevaar brengen. Dat heefts niets te maken met niet opletten. Politie zou daar eens intensief op moeten handhaven ipv achter de bosjes staat te laseren.

 • Jan

   

  Heel veel sterkte en liefst algeheel herstel voor de betrokkenen. Werd op tijd door politie agent naar de laatste afslag voor de brug gestuurd. Daarna werd navigatie alternatieve route, en helaas diverse wegen die aangegeven werden waren afgesloten/ Uurtje later in huis. Zou dagen later thuis willen komen als de betrokkenen maar goed mag gaan/.

  reageer
 • Roel

   

  Dit vind ik nou een hartverwarmende reactie. Je bent een mens Jan! Terug naar de vorige eeuw toen we nog om elkaar gaven.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert