Veiligheidsregio's willen samengaan

FLEVOLAND
De veiligheidsregio's Flevoland en Gooi & Vechtstreek onderzoeken of ze kunnen fuseren. Dat staat in een brief die is gestuurd aan de gemeenteraden. Nu wordt er al op vele fronten samengewerkt. Gekeken wordt of dat ook mogelijk is onder één bestuur.

De veiligheidsregio's zijn al met elkaar vervlochten. Voor de meldkamers en de ambulancevoorziening is samenvoeging al flink gevorderd. Bij de GGD's wordt dit ook onderzocht. Door te fuseren hopen de veiligheidsregio's straks nog beter hun taken te kunnen uitvoeren.

De veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van alle gemeenten in Flevoland, de politie, brandweer en de geneeskundige zorg.

reacties (5)

 • pieter de oude

   

  Hoelang worden de aanrijtijden vanuit Gooi en Vechtstreek naar het oosten van de provincie Flevoland, dus m.a.w. een onzinnige provincie die hoognodig moet worden opgedeeld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wie zegt dat het operationeel ook wordt gecentraliseerd? Precies: niemand.

 • Piet

   

  Krijgen we dan ook de IRT's terug? Dat was ook zo'n groot succes.

  reageer
 • Bas

   

  Gaat toch door omdat de bobo’s aanblijven en hierdoor veel meer geld ontvangen. Denk eens goed na, er is geen enkele andere reden om zoiets toe te juichen. Ze proberen het al jaren maar tot nu toe werden ze steeds terug gefloten.

  reageer
 • Urker

   

  Groot, groter grootst. Waanzin. Leer van de fouten van andere bedrijven die samen gaan met dezelfde reden. Denk aan de politie. Een geldverslindend project. En de service? Die loopt achteruit.

  reageer
 • Henk

   

  Onderzoek eerst eens het nut van een veiligheidsregio. Het is een gekunsteld orgaan wat in het leven is geroepen om beleidsmakers aan een baan te helpen. 80% van de mensen die er werken hebben geen verstand van de operatien en geven adviezen waar niemand op zit te wachten. Kortom niet samengaan maar weggaan.

  reageer
 • HH

   

  De Veiligheidsregio is een door de rijksoverheid verplicht opgelegd samenwerkingsverband. Inderdaad kun je aan het nut twijfelen, maar zo lang Den Haag anders denkt... Overigens eist het rijk ook dat Veiligheidsregio's niet provinciegrensoverschrijdend zijn, en binnen de grenzen van politiekorpsen en gerechtelijke regio's vallen. Deze fusie wordt dus een uitdaging. En als het rijk van de criteria afstapt, kan Dronten ook naar de Zwolse veiligheidsregio overstappen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert