Steeds grotere soap bij FC Almere

ALMERE • Di 15 augustus 2017 | 22:49 • Dinsdag 15 augustus 2017 | 22:49
De situatie bij FC Almere wordt een steeds grotere soap. De eerder ontslagen hoofdtrainer van het selectie-elftal Maurice Ligeon trainde dinsdagavond op het hoofdveld elf niet-leden in de shirts van de club, terwijl op het veld ernaast het eigenlijke elftal van de tweedeklasser in eigen kleding aan het trainen was, onder leiding van de nieuwe trainer.

Onrust na ontslag trainer
De spelers van het eerste elftal behoren sinds maandag niet meer tot de selectie. Zij weigeren nog langer door Ligeon te worden getraind. Zij zijn de onrust zat die is ontstaan nadat de club het ontslag van de trainer moest terugdraaien. De club en Ligeon liggen met elkaar overhoop, maar moeten hem door een uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB zijn werk als selectietrainer laten doen. 

Ligeon traint onbekend elftal
Er stond dinsdagavond dan ook een training met Ligeon op het programma. Daarop kwamen geen spelers vanuit de oorspronkelijke selectie af. Wel trainde hij op het veld twaalf spelers, van wie er één door een medewerker van de club weer van het veld werd gestuurd vanwege een contributieachterstand bij een andere voetbalvereniging.

Onacceptabel
De woordvoerder van het bestuur, Edward van der Weij, was niet op het terrein aanwezig, maar liet telefonisch weten de situatie met Ligeon te zullen bespreken. Van der Weij noemt de actie van de hoofdtrainer onacceptabel. "Als ik aanwezig was geweest, had ik de training stop gezet. Dit zijn geen leden van ons. We stellen dan ook geen faciliteiten aan niet-betalende spelers ter beschikking. Laat staan dat ze in onze tenues trainen." Ligeon wilde geen commentaar geven.

Voormalige selectie houdt hoop
De voormalige selectiespelers blijven hoop houden dat de situatie bij de club op korte termijn wordt opgelost en zij toch weer in het eerste kunnen gaan spelen. Dat zei speler Ramon Kool na afloop van de training. "We hopen nog steeds op een kentering in de situatie. We hebben de KNVB op de hoogte gebracht en we hopen dat die nog iets kunnen betekenen."

"Het is toch wel een hele rare situatie zo. Je ziet naast je je oude hoofdtrainer in de clubkleuren spelen en zelf train je nu in een allergaartje. Zo zou het niet moeten zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel