Steeds grotere soap bij FC Almere

ALMERE
De situatie bij FC Almere wordt een steeds grotere soap. De eerder ontslagen hoofdtrainer van het selectie-elftal Maurice Ligeon trainde dinsdagavond op het hoofdveld elf niet-leden in de shirts van de club, terwijl op het veld ernaast het eigenlijke elftal van de tweedeklasser in eigen kleding aan het trainen was, onder leiding van de nieuwe trainer.

Onrust na ontslag trainer
De spelers van het eerste elftal behoren sinds maandag niet meer tot de selectie. Zij weigeren nog langer door Ligeon te worden getraind. Zij zijn de onrust zat die is ontstaan nadat de club het ontslag van de trainer moest terugdraaien. De club en Ligeon liggen met elkaar overhoop, maar moeten hem door een uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB zijn werk als selectietrainer laten doen. 

Ligeon traint onbekend elftal
Er stond dinsdagavond dan ook een training met Ligeon op het programma. Daarop kwamen geen spelers vanuit de oorspronkelijke selectie af. Wel trainde hij op het veld twaalf spelers, van wie er één door een medewerker van de club weer van het veld werd gestuurd vanwege een contributieachterstand bij een andere voetbalvereniging.

Onacceptabel
De woordvoerder van het bestuur, Edward van der Weij, was niet op het terrein aanwezig, maar liet telefonisch weten de situatie met Ligeon te zullen bespreken. Van der Weij noemt de actie van de hoofdtrainer onacceptabel. "Als ik aanwezig was geweest, had ik de training stop gezet. Dit zijn geen leden van ons. We stellen dan ook geen faciliteiten aan niet-betalende spelers ter beschikking. Laat staan dat ze in onze tenues trainen." Ligeon wilde geen commentaar geven.

Voormalige selectie houdt hoop
De voormalige selectiespelers blijven hoop houden dat de situatie bij de club op korte termijn wordt opgelost en zij toch weer in het eerste kunnen gaan spelen. Dat zei speler Ramon Kool na afloop van de training. "We hopen nog steeds op een kentering in de situatie. We hebben de KNVB op de hoogte gebracht en we hopen dat die nog iets kunnen betekenen."

"Het is toch wel een hele rare situatie zo. Je ziet naast je je oude hoofdtrainer in de clubkleuren spelen en zelf train je nu in een allergaartje. Zo zou het niet moeten zijn."

reacties (17)

 • Frank de Haan

   

  De woordvoerder kan niets doen in deze aangezien hij niet benoemd is door de leden als bestuurslid Hij heeft geen bevoegdheden in deze.

  reageer
 • Kenner(t)

   

  Welkom bij de waan van de dag in het amateurvoetbal. In 2015 gaat het prima met FC Almere en geeft het bestuur Ligeon een contract voor onbepaalde tijd. Ligeon heeft aanbiedingen uit de top- en hoofdklasse, maar het bestuur wil hem graag behouden. Op dat moment zeg je waarschijnlijk tegen elkaar dat als het niet meer werkt je als goede vrienden uit elkaar gaat. In het amateurvoetbal heb je soms wind tegen en soms wind mee en bestuursleden zien hun club bij wind mee zo omhoog waaien. Dan doe je wel eens hele gekke dingen zoals een contract voor onbepaalde tijd. En als de financiën die ik lees kloppen, zelfs nog gekkere dingen. Maar in de top van het amateurvoetbal spelen al jaren dezelfde 100 clubs en daar kom je als FC Almere echt niet zomaar tussen. En dan gaat het effe minder en zet je de trainer met een contract voor onbepaalde tijd (heeft helemaal niets met de nieuwe wetgeving te maken) toch aan de kant. Die is daar niet van gediend en dan heb je vechtscheiding. Oerdom van het bestuur, maar Ligeon komt hier ook niet ongeschonden uit.

  reageer
 • Anoniempje

   

  Ik ben zelf lid van Fc maar durf alleen anoniem te reageren. Er is een heersende groep bij almere die plannen maken om meneer Ligeon expres zwart te maken. Er worden plannen gesmeden. De bedoeling is dat Ligeon moet opgeven en dan kunnen ze de nieuwe trainer en de spelers terug in de positie plaatsen. Dit gaat gepaard met pesterijen en veeeel leugens. Ik ben zelf dichtbij betrokken bij deze groep en zie dingen gebeuren die echt niet kunnen. Ik weet dat er veel spelers zijn die er niet mee eens zijn maar door groepsdruk er niet uit durven te stappen. Ik schaam me voor deze club en deze groep mensen. De media moet ook beter zn best doen om feiten te gaan zoeken. Deze trainer is nooit ontslagen geweest. Maar op nonactief gezet en wel onterecht.

  reageer
 • Ongelooflijk

   

  Een club dat maar tweede klasse voetbalt.... waar gaat het over. Vinden de selectiespelers zichzelf dan zoo belangrijk? Zijn ze dan zoo goed dat FC Almere niet zonder ze kan? Pfff tweede klasse wat een hoogmoedswaanzin hebben die gastjes. Iedere realiteitszin uit het oog verloren. De club (het bestuur zo u wilt) bepaalt wie er trainer is. Als je het niet kunt vinden met de trainer dan staat het je vrij om naar een andere club (die hoger speelt) te gaan om daar plaatst te nemen in het tweede.....

 • René

   

  Je durft alleen anoniem te reageren ? Hoezo ben je bang voor je plekje binnen de vereniging. Als je je zo schaamt dan wil je daar toch niks mee te maken hebben , En en zeg je je lidmaatschap op ? Genoeg andere verenigingen in almere

 • Lid van de club

   

  Grappig dat mensen een mening over alles hebben en dat is goed. Maar laat je eerst goed inlezen. Ga maar even terug luisteren naar het artikel van omroepflevoland zelf. Met de titel: trainer ligeon langer bij fc almere. Heeft niks met de wet te maken. Edo Westerbeek deed er juist alles aan om deze trainer te houden en wist dat deze wet zou ingaan. Beluister vooral wat er zelf uit Edo zijn mond komt.http://www.omroepflevoland.nl/sport/120538/almere-trainer-ligeon-langer-bij-fc-almere

  reageer
 • Betweter

   

  Ligeon heeft slinks gebruikt gemaakt van de nieuwe wetgeving op arbeidsgebied. 2 jaar gelden had hij aan het kortste eind getrokken. Nu is de club de dupe, overheid bedankt met je achterlijke wetgeving Sv almere veel succes en ligeon jij komt nergens meer aan de bak Dus geniet er maar van hoe lang het duurt

  reageer
 • Jurist

   

  Diegene die hier aansprakelijk is is diegene die vanuit zijn/haar bestuurlijke functie de overeenkomst heeft gesloten met de trainer. Het bestuur heeft als enige volledige inzicht in de financiele huishouding en vanuit die positive kan men de hoogt van het salaris bepalen. Dat dit salaris na een jaar te hoog blijkt om het hoofd boven water te houden is te wijten aan te weinig kennis van zaken binnen het bestuur. Daarbij wil ik als voetnoot plaatsen; welke arbeidsrechterlijke overeenkomsten heft dit bestuur nog meer gesloten met personen die minder zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Denk aan materiaalman, verzorger, kantine beheerders, mss bestuursleden zelf....... Die zullen dan ook rijkelijk overbetaald worden lijkt me toe.

 • Frank de Haan

   

  SV Almere was al failliet. Nu is het wachten op FC Almere..... Keep on dreaming. And by the way: de bestuurders zijn hoofdelijk aansprakelijk bij vermijdbare en aanwijsbare fouten, die onlosmakelijk met de ondergang van FC Almere te maken heeft.

 • laat alle reacties zien
 • Jack

   

  Bestuur heeft flink geblunderd, trainer treft geen blaam. Contract is contract,dat schijnt tegenwoordig heel apart uitgelegd worden, als dat past. Huiswerk doen, jongens!692775

  reageer
 • Leo Euter

   

  Laat deze club failliet gaan. Wellicht zijn er leden die daar ervaring mee hebben.... Vervolgens een doorstart waarbij er geen plaats meer is voor die niet gewenste trainer.

  reageer
 • Tinus

   

  Ik heb die training v ligeon gevolgd.. volgens mij zijn het een aantal spelers die graag voor fc willen uitkomen. Het leek op een selectie training voor komend seizoen. deze jongens gaan er tenminste voor. Die andere spelers laten de club in de steek. Weigeraars. Je moet als speler trots zijn om voor fc te mogen spelen. Trainer is de baas op het veld. Mond dicht Winnen en promotie En die spelers waren zo slecht niet. En dat voor een eerste training !!!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  €41.000 per seizoen? Wat een bizar bedrag. En dan ook nog extra fouten maken met extra trainer e.d. Is het nog wel verstandig dat dit soort beslissingen door niet capabele mensen gedaan worden? De (ouders van) kids zijn hier financieel de dupe van. Wellicht een idee om alles, behalve de selectie, in een andere club te betrekken (sv/fc/sc/Almere), zodat zij financieel geen last hebben. De trainer+bestuur klapt en ik denk dat het ook wel aannemelijk is dat het bestuur persoonlijk financieel verantwoordelijk is voor haar daden.

  reageer
 • johan

   

  leuk hoor al die meningen, maar die meneer heeft gewoon een contract gekregen, daar heeft de knvb hem ook gewoon gelijk in gegeven. gewoon betalen dus.

  reageer
 • Uhm...

   

  Als die Ligeon een beetje eigenwaarde heeft, dan bedankt hij FC Almere en gaat hij direct wat anders doen. Als hij goed is, is dat geen probleem. Hij is duidelijk niet gewenst op die plek. Als hij blijft hangen, dan zegt dat genoeg over zijn capaciteiten.

  reageer
 • Kareltje

   

  Dat nieuwe elftal is wel een ton-sur-ton gevalletje met de trainer. Niet om wat dan ook, maar het is duidelijk dat ze helemaal niets gemeen hebben met het echte eerste. Belachelijk dat niet-leden door Ligeon worden getraind op het veld van fc Almere. Dat lijkt mij contractbreuk en reden om het contract op te zeggen.

  reageer
 • Sander

   

  Wat een verschrikkelijke egoist is die Ligeon zeg. Uiteraard begrijpelijk dat je ook voor je eigen zaken opkomt, maar dat doe je niet op deze manier. Natuurlijk is het een domper als ze je op je salaris willen korten, maar de reden waarom was duidelijk in belang van de club. Dit gebeurd zo vaak bij bedrijven om de kop boven water te kunnen houden. Hij had mee kunnen gaan of naar andere baan kunnen gaan zoeken als hij het er niet mee eens was. Maar nu blijft hij als een klein koppig kind zitten en trekt straks de hele club omver. En nu het 1ste elftal niet met hem wilt trainen neemt hij zijn eigen vriendjes maar mee om mee te trainen? Wat kinderachtig en absoluut onacceptabel!

  reageer
 • Peter

   

  Ron: Je hoort toch in het fragment dat de voorzitter op vakantie is. Vind jij soms dat iemand die op vrijwillige basis ontzettend veel tijd in een vereniging steekt dat niet mag doen? Op de foto zie je Ligeon trouwens staan met degene die over voetbalzaken gaat. Maar dat kan ook een oude foto zijn. Roel: juist door de uitspraak van de KNVB is het probleem ontstaan dat het contract niet afgekocht kan worden zolang de trainer dat niet wil. Zolang Ligeon trainer wil zijn bij FC Almere en gewoon zijn ding doet is er niemand die dat kan voorkomen. Dat is de realiteit. Juridisch zal het wel kloppen, maar werkbaar is dit natuurlijk niet.

  reageer
 • ach

   

  Een contract sluit je tussen twee partijen af. Afspraak is afspraak daar kun je achteraf niet om gaan zeuren. Ik begrijp de trainer wel. Het gaat hier om 20.000,- dat contactueel overeengekomen is. Even kort door de bocht: Als ieder lid van FC Almere € 20,- bijdraagt dan is het contract af te kopen. Dat zou deze trainer echt niet weigeren.

 • Roel

   

  Het bestuur heeft deze man toch aangesteld? Koop dan dat contract af op 1 of andere manier want hier zijn enkel verliezers. Door de uitspraak van de KNVB staat deze man wel in zijn recht.

  reageer
 • Ron

   

  Onbegrijpelijk dat de voorzitter of een ander bestuurslid er niet bij was.

  reageer
 • Leroy

   

  Uitspraak KNVB heeft ver strekkende gevolgen, niemand biedt een trainer meer een langer contract dan een jaar. Een club zou een trainer ook naar prestatie kunnen betalen ipv 1700,- netto per maand, met een eind bonus bij een bepaald resultaat. Waar gaat dit over, 2 dagen trainen en in het weekend een wedstrijdje. 1700.- !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het grootste probleem is zijn communicatie of beter gezegd zijn gebrek aan communicatie, alleen wist hij te communiceren met de oude technische commissie, vriendjes onder elkaar. Helaas een hele dure les voor FC ALMERE.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waar gaat dit over, 2 dagen trainen en in het weekend een wedstrijdje." - dat geloof je toch niet zelf?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert