Afrekening benefietwedstrijd Richard Nieuwenhuizen klopt niet

ALMERE
Er is nog steeds veel onduidelijkheid over het geld van de benefietwedstrijd voor de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland.

De grensrechter werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Voor de familie werd een benefietwedstrijd gehouden. Destijds werd bekendgemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht. Maar een groot deel van het geld is volgens de familie weg en volgens hun advocaat zelfs achterover gedrukt. 

Overzicht Buitenboys op onderdelen niet juist
Volgens het huidige bestuur is het geld niet weg, maar op. Het is allemaal besteed aan kosten rondom de benefietwedstrijd. De club kwam met het volgende lijstje: 

Uitgekeerd aan de familie: 21.080 euro. Dit klopt. Er zou 17.000 euro aan te veel ontvangen opbrengsten van de kaartverkoop teruggegeven zijn aan een ticketbureau. Dit klopt niet. Uit de boekhouding van het ticketbureau blijkt dat Buitenboys 6063,50 euro heeft teruggestort. 

Maatpakken voor het oude bestuur
Ook de 1.700 euro die wordt opgevoerd voor maatpakken voor het oude bestuur klopt niet. Volgens de toenmalige penningmeester Rob Mueller en oud- voorzitter Marcel Oost waren de pakken voor de kroning van Willem Alexander. De bestuurders van de club waren daarvoor uitgenodigd door de commissaris van de Koning. Het geld voor de kleding komt uit de clubkas. 

Vakantie en reparatie auto
Verder zou er 2.500 euro zijn betaald aan een vakantie voor één van de zoons van Richard Nieuwenhuizen én aan een reparatie voor een auto van de familie. Volgens oud-voorzitter Rob Mueller waren de vakantie en reparatie voor rekening van de vereniging en gingen deze niet laste van de benefietopbrengsten.

Stadionhuur gewijzigd in cateringkosten
Het huidige bestuur van Buitenboys voert verder 2.500 euro op aan stadionhuur. Volgens Almere City FC klopt dit niet. Het gebruik van het stadion was gratis. Het bestuur meldde later dat het niet de stadionhuur maar de catering betrof.

Verder is er nog een kostenpost van 7.000 euro voor reclameborden. Hoe deze kosten zijn verantwoord is niet bekend. Deze rekeningen zijn nog niet boven water. 

Alles bij elkaar is voor ruim 15.000 euro niet zeker waar het geld is gebleven. Omroep Flevoland heeft S.C. Buitenboys om een reactie gevraagd. Het bestuur heeft nog niet gereageerd.  

reacties (14)

 • John

   

  Maatpakken voor de kroning? Ik dacht dat we maar een koning hadden maar kennelijk ook aantal zonnekoningen. Neem aan dat de pakken zijn ingeleverd bij vertrek als bestuurder. Of in ieder geval opgegeven zijn als verkapt inkomen. Zal uiteraard wel niet want deze koningen hebben hun eigen rijk betaald over de rug van anderen. Goed dat onderzoek plaatsvindt.

  reageer
 • Pakman

   

  Confectiedingetjes van suit-supply of dergelijk. Twee voor Euro 1700 brengt niet veel. Wel vreemd dat zulke mensen zelf geen pak hebben.

 • Lexje

   

  De les is om ver weg te blijven van kansenpareltjes

  reageer
 • Dirk

   

  de kast gaat open en er komen alleen nog maar lijken uit ,

  reageer
 • Harry

   

  De huidige voorzitter zat tdt ook in het bestuur als ik mij niet vergis. Dat betekend dat hij net zo verantwoordelijk is als de oud voorzitter

  reageer
 • Jordi

   

  Heerlijk zo'n diepgravend onderzoek met als resultaat,weer iets meer olie op het vuur. Geen van de partijen is gebaat bij fröbelwerk, en dientengevolge de misplaatste hoon.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Wat een ellende komt er boven drijven

  reageer
 • Robert

   

  Onafhankelijke partij inschakelen om de kas door te lichten. Een partij die geen enkele binding heeft met de club en bestuur. Moet niet zo heel moeilijk om vast te stellen waarvan geen onderliggende stukken aanwezig zijn. Iemand is niet eerlijk,

  reageer
 • ANtje HA540814

   

  Grappig dat je niet mag schrijven dat men het verschil niet weet tussen confectie en maatpak. Voor Euro 1700 heb je geen door een kleermaker op maat gemaakt pak. En geen twee ook.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Dat zie je ook in andere media. Men draagt nog zo weinig een pak dat mensen/stukjesschrijvers denken dat alle pakken een maatpak zijn en de kleren die men zelf bij de Action koopt een gewoon pak zijn. Idem, wie loopt er nog op normale schoenen? De meesten hebben alleen nog maar gympies.

 • ghtre

   

  Het nieuwe bestuur heeft het oude bestuur decharge verleend, naar ik mag aannemen?

  reageer
 • Franz

   

  Club heeft betaald voor een paar maatpakken voor bij de kroning. Die had je ook huren toch en anders gewoon de pakken terugeisen van de bestuurders. Misschien dat ze nog wat opleveren op een veiling, maatpakken van oorlogsmisdadigers gaan ook vaak boven kostprijs weg!

  reageer
 • Petra

   

  erg jammer dat er zo door onze oud voorzitter met ons geld is omgegaan. Terugbetalen zeg ik. En toegeven in de media dat het niet goed geadministreerd is geweest en excuus aanbieden aan de familie en aan het huidige bestuur die hierdoor in diskrediet zijn gebracht. Wonden likken en verder zoals we nu goed bezig zijn met alle openheid.

  reageer
 • marjon

   

  Te ziel te erg man werke voor drol en knikker help nu toch zijn fam is echt normaal mensen

  reageer
 • Astrid

   

  Vakantie en autorepatie uit de clubkas?! Dus ik heb als lid mee betaald aan een vakantie en autoreparatie ?! Heel apart....

  reageer
 • Piet

   

  Nee, uit de opbrengst van de benefietwedstrijd, en die was voor de familie bedoeld. Niks mis mee. Ik zou er persoonlijk voor gekozen hebben om het totaalbedrag in één bedrag uit te keren in plaats van losse uitgaven te betalen, want nu wordt de privacy van die familie geschonden.

 • jan

   

  zo kan je alles beredeneren. dus als belastingbetaler heb ik meebetaald aan de a6 en ook aan het nieuwe speeltuintje. apart...

 • M. Janssen

   

  Maatpakken van het geld Buitenboys en ook een vakantie en autoreparatie betalen van het geld van de leden? Dat oude bestuur zouden ze eens persoonlijk moeten aanspreken, wie bestuurt nou op die manier een club? Neemt verder niet weg dat het huidige bestuur aan moet kunnen wat, wanneer aan wie is betaald.

  reageer
 • Tuuk

   

  Begrijpend lezen is moeilijk he? De maatpakken is niet door de leden betaald maar door de familie uit de pot van de benefiet wedstrijd. Net als de vakantie en auto.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert