'Sanering asbestdaken begonnen zonder ontheffing'

LELYSTAD
De sanering van asbestdaken in de wijk Tjalk in Lelystad is begonnen zonder ontheffing. Dat zegt een woordvoerder van de provincie Flevoland. Het werk aan de daken mag pas beginnen als vaststaat dat er geen beschermde huismussen en vleermuizen onder de pannen zitten. De bewoners moeten dat eerst laten vaststellen voordat ze kunnen beginnen met de sanering.

Omgevingsdienst niet ingeschakeld
De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) moet controleren of er inderdaad is gekeken of de daken mus- en vleermuisvrij zijn. Die controle is niet uitgevoerd. Volgens de Omgevingsdienst is daar geen opdracht voor gekomen van de provincie."Van de provincie hebben wij geen melding gehad, dus dan hebben wij in dit geval geen reden om op te treden", stelt een woordvoerder.

Start sanering kan wel legaal zijn
Een woordvoerder van de provincie zegt dat de Omgevingsdienst zelfstandig kan werken. "Ook zonder dat wij daar opdracht voor geven, kunnen ze controleren of alles aan de regels voldoet." De ontbrekende ontheffing betekent volgens de woordvoerder niet meteen dat bewoners illegaal bezig zijn. Het is volgens de provincie nu aan de Omgevingsdienst om dat te controleren. 

Gemeente ziet geen probleem
Volgens een woordvoerder van de gemeente Lelystad is het zeker dat er legaal gesaneerd wordt. De adressen waar het over gaat, zouden zijn meegenomen in een onderzoek naar een ontheffing voor de hele stad. Dat onderzoek is in de afrondende fase. Eén bewoner heeft volgens de woordvoerder ook aanvullend onderzoek gedaan.

reacties (1)

  • Rinus

     

    Ik zie weinig 'pannen', moeten wel heel platte mussen zijn die onder die asbest 'leien' kruipen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert