Gemeente wacht op 5 miljoen Floriadesubsidie

ALMERE
De gemeente Almere houdt er rekening mee dat er dit jaar geen Rijksbijdrage voor de Floriade komt. Dat blijkt uit Voortgangsrapportage Floriade 2017.

In de begroting van 2017 is een bedrag van 5 miljoen euro opgenomen als financiële bijdrage vanuit Den Haag voor de Floriade, maar dat geld is nog niet overgemaakt. Of dat gevolgen heeft voor de begroting van dit jaar is niet duidelijk.

Het kabinet heeft twee jaar geleden een Rijksbijdrage toegezegd van tussen de 5 en 10 miljoen euro. Concrete afspraken zijn daarover nog niet gemaakt. Gezien de demissionaire status van het kabinet verwacht Almere dit jaar geen geld uit Den Haag voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. 

reacties (26)

 • Paul

   

  Door een goede keuze bij de volgende gemeentelijke verkiezing kan je echt het verschil maken en de floriade nog stoppen. Kom op almeerders doe er wat aan. Laat onze stad niet mee gesleept worden in deze bodemloze put. Als men er alleen woningen op had willen bouwen was dat nooit goedgekeurd, nu hebben ze een truc bedacht. Na zes maanden stopt de floriade en staat levens lang woningbouw. Weg is ons mooie weerwater.

  reageer
 • Jan

   

  VVD wethouder verlaat alvast het zinkend schip. PvdA wethouder gelooft er nog in. Twee gekken die van mij niet meer terug hoeven te komen.

  reageer
 • h.verbeek

   

  laat de verantwoordelijke personen zelf garant staan voor het verlies.

  reageer
 • Niels

   

  Voedselloket Almere komt 50.000 euro tekort, hoe zou dat komen?

  reageer
 • Jos

   

  Dan moet je eens uitzoeken hoe het kan als ze gratis voedsel krijgen, er niets voor vragen en ook nog door vrijwilligers op een lokatie zonder huur aan een tekort kunnen komen.

 • Jan

   

  Ik zie een artikel 12 status voor Almere aankomen en dan zijn de belasting betalers van heel nederland aan de beurt om dit belachelijke en op voorhand mislukte prestige project te betalen. Waarom zien de versntwoordelijk bestuurders het niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Als het dit jaar niet komt, dan volgend jaar. In ieder geval voor 2022. Dat is afgesproken, alleen wanneer de uitbetaling er komt nog niet. Wat een stampij maken de anti Floriade lui hier weer zeg.

  reageer
 • Dirk2

   

  Wil je de "afspraak" met handtekening en garantiestelling ook ter beschikking stellen Hans? O nee, die is er niet! Dom, dom, dom....

 • tupisch

   

  Typische reactive van een bestuurder (volksvertegenwoordiger) Dit is precies hoe volksvertegenwoordigers tegenwoordig over kritische mensen denken. Zeer treffend weergegeven Hans.

 • Karel

   

  Deze "lui" zijn kritisch waar hun belastinggeld naartoe gaat, en dat is niet waar het aan besteed zou moeten worden. De Flopriade is een bij voorbaat al tot mislukken gedoemd debacle, in alle opzichten. U ziet dat waarschijnlijk niet, maar mag - als u in Almere woont - wel alle verliezen mede ophoesten. In de hele stad groeit het onkruid zo'n beetje tegen de klippen op, mag de burger zelf weghalen. Goed onderhoud aan straten en in de wijken is ver weg te zoeken, prullenbakken en ander vuil wordt niet tijdig weggehaald, en er is een grote groene kaalslag gaande in heel Almere. Dit alles zodat elke euro naar de Flopriade kan. Een prestigeproject van enkele mensen, dat is het.

 • Hannes

   

  Het imago Floriade/woonwijk heeft zolangzamerhand zijn kracht verloren!! Men heeft het op zich maar steeds over de Floriade! "Waar het uiteindelijk allemaal omdraait dat is de zo doorgedramde woonwijk; waarbij de grond zich op de markt moet zien te verkopen!! En dat is langs de zo drukke A6 een blok aan het been waar men geen waardevolle strategie voor kan vinden...!! ((Liquideren dat is de beste oplossing met het gehele camouflage project))

  reageer
 • Pzaal

   

  Ah joh.. gemeente Almere weet hier vast wel weer een leuke creatieve manier om hier de burger extra mee te gaan belasten. Flopriade de de bodemloze geldput van Almere. . Het kan in Almere!.

  reageer
 • Karel

   

  Wat beloofde Herrema de gemeenteraad ook weer? Geen enkele cent meer naar de Flopriade? Oh, maar dat was natuurlijk een leugen, net als dat hij de gemeenteraad met de Haddock-affaire heeft geschoffeerd en er gewoon mee weg komt. Niet te vertrouwen deze man en op het stadhuis bibbert men voor hem, incluis de gemeenteraad. Nog vijf jaar te gaan, en er zullen ongetwijfeld nog vele miljoenen euro's aan verliezen bijkomen. Almere zal t.z.t. beroemd worden, maar niet op de manier die deze gemeenteraad voor ogen staat. Stoppen met deze waanzin, het kan nog steeds, ondanks dat de verliezen al groot zijn, maar beter dan dit wordt het niet. Verkiezingen maart 2018!

  reageer
 • Mark Rutte

   

  5 miljoen ? nou we weten nergens van hier in denhaag . er is nog niks toegezegd hier , wat ik jullie wel kan melden dat uw volgend jaar meer zorgpremie en eigen risico gaat betalen .maar geld voor die floriade nou ga er maar niet vanuit . dus gemeente almere hou je eigen broek maar op daar .

  reageer
 • Ed

   

  Men houdt er rekening mee dat de rijksbijdrage dit jaar niet komt. Waarom is dat bedrag dan wél opgenomen in de begroting? Het klinkt nogal tegenstrijdig.

  reageer
 • Rene

   

  De burgers worden altijd maar gewaarschuwd verantwoord om te gaan met geld en intussen zelf maar vast op inkomsten rekenen die verre van zeker zijn. Welja joh: valt er een gat, dan verhalen we dat wel weer op diezelfde burgers met verhoogde belastingen, onaangename bezuinigingen of heel nieuwe heffingen. Net zo makkelijk. Jaar in jaar uit.

  reageer
 • .\/\/. (de échte)

   

  Een bijdrage tussen de 5 en 10 miljoen euro. Zonder concrete afspraken. We mogen dus blij zijn als dat er 5 worden. Maar iets in mij denkt dat de gemeente heeft gerekend met 10 miljoen euro. Het budget is nu al met miljoenen overschreden en er staat nog niets. Ja beste mensen, die floriade is echt een aanwinst voor de stad. Mooie erfenis van onder andere Annemarie.

  reageer
 • ron H

   

  ook wel beetje non info. reageerders denken dat dit nieuw nieuws is. het is oud nieuws dat weer is opgefrist. aan de toezegging is nog steeds niks veranderd. en het is een begroting dus zelfs als het in 2022 wordt uitgekeerd veranderd dat niks aan de financiële (on)balans. NB zolang veel mensen nog roepen om te stoppen betekent, dat als men stopt, men zeker naar deze 5 miljoen kan fluiten want dat was de voorwaarde voor het uitbetalen. Dat het doorging (en nog wat andere vage voorwaarden). Dan lijkt het mij sowieso logisch dat er nog niks is uitgekeerd. (staat los van het nieuwe kabinet). Ik denk dat een belangrijkere reden de traagheid van het hele project is.

  reageer
 • Ron P

   

  Een begroting maak je om je uitgaven af te stemmen op je inkomsten. Dat dit jaar de 5 miljoen niet komt betekent heel simple een tekort van 5 miljoen dit jaar. Als je niets van financiele planning van overheden afweet moet je niet hier gaan staan roeptoeteren en onzin verkondigen.

 • Wethouder Hekking

   

  De Flopriade is geen actueel nieuws meer. Het verlies is bekend, het achterhaalde concept, tegenvallende bezoekersaantallen gaan tegen vallen, ondernemers geterroriseerd door de gemeente en de groene wijk wordt na dit drama net zo slecht onderhouden als de rest van Almere. Dus stop met de berichtgeving over dit fiasco. Het roept alleen maar irritatie op bij de tegenstanders.

  reageer
 • Harry Klein

   

  Soms in NIET VERDER GAAN of STOPPEN de enige goede oplossing om ernstige schade verder te voorkomen. Maar ja, het ego van de mens zit vaak in de weg....

  reageer
 • Jan

   

  Geld gaat niet komen.

  reageer
 • hans

   

  Dit is het begin van het einde. Kappen met die onzin. Durf je verlies te nemen en stop die Floriade voordat het nog erger wordt.

  reageer
 • Boels

   

  "Concrete afspraken zijn daarover nog niet gemaakt." Niets aan de hand, dat soort afspraken heb ik ook met sinterklaas en de kerstman.

  reageer
 • michael

   

  Is al 1 a 2 jaar bekend dat de rijksoverheid nog steeds niets bijdraagt !! En de gemeente niet weet wat ze krijgt !!

  reageer
 • Rob D.

   

  Oké... daar gaat wéér €50 per Almeers huishouden. Dure hobby Herrema...

  reageer
 • Almerica

   

  Lappen wij wel bij toch ...

  reageer
 • Robert

   

  De zoveelste blunder dus in het Floriade dossier. Hoe is het mogelijk dat de politiek verantwoordelijk Wethouder hier nog steeds mee weg komt? Zelfs in Almere zijn diverse Wwethouders voor minder weggestuurd door de Raad.

  reageer
 • reken je rijk

   

  Hmmm als er dit jaar 5 miljoen begroot is is er ook 5 miljoen uitgegeven. Als die 5 miljoen niet door de staat wordt bijgepast zoals begroot dan heb je dus dit jaar een gat van 5 miljoen in je begroting welke door de gemeente bijgepast moet worden uit de gemeentelijke reserves........ volgens mij overstijgen we dan al de 37 miljoen. Wat zei wethoudertje liegebeest ook al weer..... Almere draagt zelf niet meer dan 11 mio bij in 6 jaar tijd. Met deze 5 mio en de 7 mio die almere betaalt door creatief met fte's te schuiven binnen de gemeente staan te teller alleen dit jaar al op 12mio.........

 • Dhe

   

  En hoppa.....

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  De floriade soap blijft maar doorgaan.

  reageer
 • Bram

   

  Nou Almeerders, trek je portemonnee maar vast!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert