Media036 betaalt deel subsidie terug

ALMERE
De opgeheven lokale omroep Media036 in Almere heeft de gemeente iets meer dan 4000 euro terugbetaald van de subsidie die ze voor dit jaar had gekregen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 

De omroep bestaat inmiddels niet meer, maar had nog wel 23.500 euro gemeentelijke subsidie gekregen voor de eerste helft van dit jaar. Ruim 19.000 euro daarvan mag de omroep houden. Volgens de gemeente is aangetoond dat dat geld inderdaad is gebruikt voor het maken van radio- en tv-uitzendingen.

Eerder dit jaar wilde de gemeente nog zo'n 17.000 euro van Media036 terugvorderen. De omroep maakte daar bezwaar tegen en wist via facturen aan te tonen dat een flink deel van het subsidiebedrag voor de uitzendingen was gebruikt. Daarna besloot de gemeente alleen de resterende 4000 euro nog terug te vorderen. 

reacties (6)

 • Marcel Kolder

   

  Het wordt hoog tijd voor een echte goede omroep in Almere. En nee dat heb ik het niet over de AOS want zelfs daar rommelt het al weer in het bestuur. Een omroep voor en door Almere en niet een voor de mensen zoals Cor Toorenburg en Friends. Gemeente Almere wij willen er graag over praten.

  reageer
 • Alex

   

  Meneer Kolder speelt een raar, misschien wel vies spelletje. Was eerder verbonden aan de stadsomroep, heeft bijgedragen aan de ondergang daarvan door met de ex-secretaris Toorenburg te pleiten voor een nieuwe omroep en als aspirant raadslid voor Groen-Links in 2014 binnen de muren van het stadhuis onrust en vuil te spuiien over de situatie, en met name het bestuur, bij RTV Almere, opvolger van de Stadsomroep om ruimte te maken voor een nieuwe omroep, de AOS. Nu hij bij de AOS niet heeft gekregen waar hij op hoopte, valt ook deze in onmin en stelt gemakshalve maar weer een nieuwe start voor. Hoe had u dat gedacht te realiseren meneer Kolder? En wie zit hier nu eigenlijk op te wachten?

 • Bert

   

  Dus het rommelt daar wel. Eerder beweerde je nog van niet. En je geeft aan dat je als subsidiespons pur sang wel wil praten over een lokale omroep? Was je geen bestuurder bij dezelfde AOS? Het lijkt mij beter helemaal te stoppen met deze klinkklare onzin meneer Kolder.

 • Theobald

   

  Geen Almeerder zit te wachten op een plaatselijke omroep. De gemeente is er niet om de hobby van een paar enthousiastelingen te financieren. Ik stel voor dat de politieke partij die dit wel wil dit aan de kiezers duidelijk maakt en er ook een verkiezingsitem van maakt.

 • Ed Molenaar

   

  Wie bezit nu die fantastische digitale magazines?

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  Dit geld had beter aan OF gegeven kunnen worden hadden ze meer bureau's kunnen kopen om daar achter vandaan het nieuws te kunnen brengen

  reageer
 • Jos

   

  Had beter voor de Floriade gebruikt kunnen worden, zagen de belastingbetalers er nog wat groens voor terug.

  reageer
 • Bert

   

  Gemeente, goede les voor de volgende keer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Janus Jappinga

   

  Haha, dankzij creatief boekhouden wordt de gemeente (wederom) om de tuin geleid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert