50Plus doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

LELYSTAD • Zo 17 september 2017 | 12:14 • Zondag 17 september 2017 | 12:14

50Plus doet volgend jaar nog niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad. Het landelijk bestuur van de partij heeft dat besluit genomen, omdat het niet is gelukt om in Lelystad 'een afgewogen kandidatenlijst' samen te stellen. Aan die lijst zijn volgens de landelijk voorlichter strikte voorwaarden verbonden, die vorig jaar door de algemene ledenvergadering zijn vastgesteld.

Het Flevolandse 50Plus-Statenlid Wout Jansen verzorgde in opdracht van het landelijke bestuur de selectie van de Lelystadse raadsleden. Volgens Jansen hadden zich in Lelystad wel genoeg geschikte mensen gemeld, maar ontbrak het aan teamgeest. Het risico dat een raadsfractie vroegtijdig uit elkaar zou vallen, wil 50Plus niet lopen. "Met het hoofdbestuur hebben we nu afgesproken dat we eerst de regionale afdeling van 50Plus op sterkte gaan brengen. Bij de Flevolandse afdeling zijn nog maar 2 bestuursleden over. En de provinciale verkiezingen komen er alweer aan. We hopen een aantal van die gemotiveerde kandidaten uit Lelystad naar 50Plus Flevoland te kunnen halen."

Almere
Eerder werd gemeld dat 50Plus in 43 gemeenten, waaronder Lelystad en Almere mee wilde doen aan de raadsverkiezingen. Of de deelname in Almere nog wel doorgaat, moet het hoofdbestuur volgens de voorlichter nog besluiten.
Regionaal 50-plus bestuurder Johan de Leeuw sprak eerder tegenover Omroep Flevoland de verwachting uit dat 50Plus ook in Almere de zaken niet op tijd op orde zou hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel