Bewoners Horsterwold: 'Wij bedreigen wethouder niet'

ZEEWOLDE • Ma 19 maart 2018 | 23:07 • Maandag 19 maart 2018 | 23:07

De bewonersvereniging Buitenplaats Horsterwold in Zeewolde zegt dat zij niet achter de intimidatie van wethouder en Leefbaar-lijsttrekker Winnie Prins zit.

Prins zei maandag in Flevoland Kiest dat zij al anderhalve maand wordt geïntimideerd uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatiehuizen. Als gevolg van de intimidaties wordt Prins extra in de gaten gehouden.

Onmin
Huiseigenaren op het vakantiepark leven al jaren in onmin met de gemeente over de strikte controles op permanente bewoning. Secretaris Robert Huizenga van de vereniging zegt niet in te kunnen staan voor individuele bewoners, maar stelt dat de vereniging zich niet aangesproken voelt door de uitlatingen van Prins.

Controleurs
De gemeente verbiedt gebruikers van de vakantievilla's langer dan veertig weken per jaar op Horsterwold of andere recreatieparken te wonen. Volgens Huizinga staan er geregeld controleurs voor de ramen en op de stoep om te zien wie ergens verblijft. Huizinga merkt op dat wethouder Prins zich blijkbaar nu op dezelfde manier geïntimideerd voelt als de bewoners zich al jaren voelen, maar hij distantieert zich van praktijken die zich persoonlijk tegen de wethouder richten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (15)

 • Zeefbaar zeewolde

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  op de website van ons Zeewolde wordt duidelijk dat wij bewoners van Zeewolde straks de dupe zijn van t parc, we betalen niet alleen voor de handhavingskosten, maar door het beleid van de gemeente is de waarde van de huizen met 50% gedaald. Dit is door de rechter vastgesteld. Dit betekend niet alleen dat de eigenaars minder ozb betalen, maar ook dat we bij een volgende rechtszaak 24 miljoen mogen ophoesten voor t wanbeleid van de gemeente. Dan hebben we het nog niet over de riool, wat van de bewoners is en waar zowel het polenhotel als het AZC op aangesloten is... dat tikt ook nog wel een paar miljoen weg! En als t tegen zit mogen inwoners straks ook voor alle proceskosten opdraaien!
  Stop met vervolgen, geef de bewoners de 40/12 waar ze recht op hebben en maak een systeem dat de bewoners aangeven wanneer ze er zelf niet zijn! Volgens de wet mogen bewoners van t parc ingeschreven staannin de gemeente als ze 40 weken recreëren op het parc! Laten we onze energie eens stoppen in goede jeugdhulp, ouderenzorg, onderwijs , het terugdringen van de leegstand in t centrum, actief achter de polen aangaan om zich in te schrijven!!! Laten we het gemeenschapsgeld aan positieve zaken steken in plaats van mensen t leven zuur te maken op een parc, waar wij als bevolking hoge kosten voor betalen en in de toekomst op failliet gaan! En voor mevrouw Winnie, bedreigd worden en bedreigd voelen zijn twee verschillende dingen...Is er aangifte gedaan???? Het ruikt als een mooie manier om zieltjes te winnen voor de verkiezingen! Jammer dat dit over de hoofden van anderen moet..

  reageer
 • Jan S.

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Bouwen in het bos, dat doe je toch niet. Zo heet de laatste folder van LZ. Waarom is deze partij dan wel akkoord gegaan met het bouwen van een AZC en Polenhotel in het Horsterwold?

  reageer
 • Tommie

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Voor woensdag 21 maart is mijn Stemadvies: PVDA/GL of D66 die willen wel praten over deze handhaving en de bedragen die over de balk gegooid worden. Tijdens het verkiezingsdebat kwam ook te sprake dat er nodig geld naar de voedselbank moet. Kunnen ze die 20000,00 mooi voor gebruiken, Dat is pas erg? Als je niet genoeg te vreten heb!

  reageer
 • Harm -Jan (postbesteller)

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Op de website van LZ staat bij het profiel van mevrouw Prins dat zij voorstaat "Open en interactieve communicatie met alle inwoners". Mensen die gelukkig zijn, elkaar de hand reiken als dat nodig is en aan een sociale samenleving bouwen.Zij geeft daar een bijzondere invulling aan.
  Dus zonder bewijslast en zonder overleg zeggen dat ze geïntimideerd/bedreigt wordt door met bewoners van Horsterwold . Dat valt dan bij haar onder "Sociale cohesie en leefbaarheid in het dorp" ???. Pffffffff , verkiezingen .....

  reageer
 • Jan de Rijk

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Speciaal voor mevr.Prins:
  Eerlijkheid is de sleutel tot vertrouwen
  Die je nooit kunt laten maken als het gebroken is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Het is ook wel makkelijk om de zwartepiet naar anderen te spelen, terwijl je er als wethouder extreem onredelijk in vliegt, en probeert om mensen te beroven van het dak boven hun hoofd, midden in een afgrijselijke woningnood.

  Daar kun je lang of kort over praten, maar het is extreem slecht beleid. Extreem asociaal beleid.

  Stel dat iemand weigert om de belastingen voor een woonhuis te betalen, maar toch permanent in een recreatiewoning wil wonen, ja, dan kun je hard handhaven. Maar midden in een woningnood én grote leegstand van vakantieparken, proberen om mensen uit hun huis te gooien, dat roept nu eenmaal sterke emoties op.

  Overweeg voortaan fatsoenlijk en redelijk lokaal bestuur toe te passen, als de resultaten van deze 'bevel is bevel'-mentaliteit niet bevallen...

  reageer
 • Han Hokke

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  In het lijstrekkersdebat en voorafgaande columns in Zeewolde Actueel is het samenwerkingsverband PvdA/GL het beu om €200.000,- jaarlijks aan gemeenschapsgeld te onttrekken voor handhaving. In het samenwerkingsverband MEERINZICHT heeft de partner H'wijk een oplossing gevonden voor de hoofdpijn dossiers.
  Waarom heeft Winnie Prins niet in het lijsttrekkersdebat in de LUX op do 15/03 jl hier melding van gemaakt. Volgens mij is het verkiezing retoriek! Jammer dat op deze wijze politiek bedreven wordt. Nb. ik ben lid van LZ.

  reageer
 • Bert

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Uw reactie getuigt wel van een dubbele pet ophebben , u geeft als laatste aan lid te zijn van de LZ partij ? Is uw lidmaatschap van die partij bedoeld om van binnenuit invloed af te dwingen om permanente bewoning naar uw hand te zetten binnen die partij ?
  Bij het lijsttrekkers debat kreeg Mevr. Prins een luid applaus van aanwezigen toen zij namens haar partij daadkrachtig aangaf dat handhaving van kracht zal blijven en permanente bewoning niet zal worden toegestaan. Ik heb u niet zien opstaan of een tegengeluid horen geven tijdens die avond van het debat dat u het niet met uw partij eens was .

 • Robert Huizenga

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Het interview wordt onjuist weer gegeven. Ik heb in het interview aangegeven dat:
  - gemeente handhaaft op aanwezigheid wasgoed, afvalbakken, aanwezigheid auto, mensen gezien we
  - Dat 2x aanwezig zijn al voldoende is voor aanschrijving
  - Dat er geen verschil is tussen een afvalzak recreatief, een auto recreatief, aanwezigheid mensen recreatief of hetzelfde in geval van permanent
  - Dat mevrouw Prins waarschijnlijk voorleest uit verhalen op www.vandroomtotdrama.nl echter wij durven niet de hond alleen uit te laten
  - Wij hebben een contract op basis waarvan wij 40 weken de woning mogen bewonen. Gemeente respecteerd dit met hen gesloten contract niet.
  - Wij willen een oplossing maar veel partijen willen wel maar verwijzen naar coalitieakkoord
  -wij zijn niet verantwoordelijk voor acties inzake intimidatie ed richting mevrouw Prins.

  reageer
 • Rick

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Het is ook geen bewonersvereniging.maar een vereniging van eigenaren. De bewoners zijn momenteel van een andere nationaliteit die de vereniging van eigenaren dankzij de manier van handhaven en het veroorzaken van materiële schade op kosten jaagd.

 • Mariette

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  @Stevie, we vragen niet om medelijden maar om rechtvaardigheid!
  Wij zouden heel gelukkig zijn als er op de 40/12 regeling, correct, gehandhaafd wordt! Maar de gemeente heeft eenzijdig de, notarieel vastgelegde, afspraken gewijzigd. Wij hebben nog nóóit meer dan 40 weken op het ene óf het andere adres gewoond maar de gemeente beweert doodleuk dat wij op beide adressen permanent wonen... Best wel knap eigenlijk.
  Het is heel erg jammer dat veel inwoners van Zeewolde, blindelings geloven wat er over het park geschreven wordt (als wij, als eigenaren in bijvoorbeeld Facebook groepen, ons verhaal willen doen wordt het verwijderd, of nog erger worden we geblokkeerd zodat een tegengeluid nooit gehoord kan worden.)
  Voor jouw informatie: er zijn onlangs hoorzittingen geweest waarbij oud bestuurders gewoon toegeven dat er destijds afspraken gemaakt zijn, met de kopers van de recreatiewoningen, die de gemeente uiteindelijk niet na kan/wil komen. Dit hoofdpijndossier is voor Zeewolde nog lang niet gesloten en het zal de burger van Zeewolde de komende jaren nog vele honderdduizenden Euro’s gaan kosten helaas.
  Het hoofdpijndossier kan zomaar een klusterhoofdpijndossier worden.
  Nogmaals geen medelijden wél rechtvaardigheid!
  En dan hebben we het nog niet eens over de arbeidsmigranten die wel oogluikend toegestaan worden op Buitenplaats Horsterwold.

 • Stevie

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  @Mariette. Duidelijk, maar iemand die meerdere recreatiewoningen in Zeewolde bezit moet je daar dan medelijden mee hebben ? Dat is zakelijk OG. De 40/12 regeling is juist ingesteld om een handvat te hebben tegen permanente bewoning. Prima geregeld dus, kunnen ze mooi op handhaven.

  reageer
 • Stevie

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  @Mariette. In dat geval is een gang naar (ik meen) de Raad van State de enigste oplossing.

 • Cees

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Pardon zakelijk? Wij verblijven zelf graag in deze woningen, naast ons appartement in Amersfoort waar we ook ingeschreven staan. En twee keer Forenzenbelasting betalen in dezelfde Gemeente vindt jij zeker ook normaal...

 • J polder

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Handhaven geen probleem als de 40/12 ook erkent wordt zoals notarieel is vastgelegd. En uh wie hier meerdere kavels heeft dat zijn ontwikkelaars die tegen veiling prijzen alles opkopen. . Niet de onwetende burger die op het verkeerde been is gezet en nu geen dag meer hier rustig ongestoord kan verblijven.

 • Keessie

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Ik zou ook wel op een bungalowpark willen wonen, lekker vrijstaand, geen OZB, en zeer lage koopprijs. Ik geef de wethouder ook volkomen gelijk. De recreanten die zo een bungalow bezitten wisten toch ook van tevoren dat er geen permanente bewoning mogelijk was ?

  reageer
 • J.polder.

    Wo 21 maart 2018 Woensdag 21 maart 2018

  Voordat je reageert zou het handig zijn je in de materie te verdiepen. Het komt nu een beetje dom over. De eigenaren betalen woz -net zoveel als in het dorp - daarbij hetzelfde bedrag aan forense belasting belasting en toeristen belasting Daarbij wonen de eigenaars niet op het park maar door de Gemeente toegewezen of gehuurd of gekochte woning in of buiten Zeewolde. Gedoogsituaties worden hier gegeven aan laten we zeggen bekende van bestuurders van de Gemeente. Door het Polenhotel ACZ en het niet erkennen van de rechten notarieel vastgelegd in de koopakte is de waarde van de woningen gemiddeld 200.000 /300.000 gedaald. Degene die in mijn ogen van profiteert is een projectontwikkelaar overigens ook geen onbekende. Indien je nog geïnteresseerd bent dan is denk ik 89% te koop. Van harte welkom in deze nachtmerrie.

 • Rick

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Wat dacht u van en OZB en forenzenbelasting en onderhoudt van het park en aanschaf van de nutsvoorzieningen. U bent duidelijk bevooroordeel en niet ingelezen..

 • Albert Westing

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Keessie, Bezitters van recreatiewoningen betalen ook eigenaren-OZB als gebruikers-OZB. Daarnaast plukt de gemeente ook nog eens forenzenbelasting uit de portemonnee van de eigenaar van de woning van minimaal €341/jaar tot ca. € 1.100/jaar afhankelijk van de economische waarde van de woning naast de andere heffingen die in een gemeente gelden. In Nederland mag je dus 2x betalen: in de gemeente waarin je bent ingeschreven en in de gemeente waar je een recreatiehuis hebt staan. Is dat eerlijk??

 • Mariette

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Keessie, ik wil je de belastingaangiften wel doorsturen hoor....

  Naast OZB krijgen de eigenaren van recreatiewoningen ook nog een vette forenzenbelastingaanslag. En als je toevallig meedere recreatiewoningen hebt in de gemeente krijg je evenzovele aanslagen Forenzenbelasting die, schrik niet, per stuk vele honderden Euro’s bedragen.
  Misschien moet je je wat beter inlezen in de problematiek. Permanente bewoning is niet de discussie, de 40/12 regeling wél!

 • J polder

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Michael De enige bewoners op het park zijn arbeidsimmigranten. Eigenaren van de woningen hebben een huis gekocht gehuurd of toegewezen gekregen in Zeewolde of elders. Dus waarschijnlijk bedoel je dan de arbeidsimmigranten die overigens door het beleid van oa leefbaar zeewolde wel permanent kunnen verblijven.

  reageer
 • Gebruiker

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Stevie

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Recreatieve bestemming is geen permanente bewoning en zo hoort dat ook. Dus gewoon handhaven lijkt me.

  reageer
 • Gebruiker

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Michael

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Ik citeer: "Tegelijk zegt hij niet volledig te kunnen in staan voor wat individuele bewoners doen."
  Dat zegt toch wel iets over de bewoners....

  reageer
 • J.polder.

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Nogmaals Bewoners zijn arbeidsimmigranten. Hebben een woning waar geen woningzoekende dus niet meer voir in aanmerking komen gekregen gekocht van of in de Gemeente of elders.

 • Albert Westing

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Wat zegt dat dan?? Je hebt het over mensen die zich gelukkig voelen in een woning in Zeewolde, die zich onbegrepen voelen waarom ze er niet in mogen wonen. De politiek heeft dan kansen om uit te leggen wat daar aan ten grondslag ligt.

 • Gerten

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Zeker zegt dat iets over de bewoners, namelijk dat het gewone mensen zijn.
  Als ik zo gecontroleerd zou worden en mijn privacy zo wordt aangetast, dan sta ik ook niet voor me zelf in.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert