Bewoners Horsterwold: 'Wij bedreigen wethouder niet'

ZEEWOLDE • Ma 19 maart 2018 | 23:07 • Maandag 19 maart 2018 | 23:07

De bewonersvereniging Buitenplaats Horsterwold in Zeewolde zegt dat zij niet achter de intimidatie van wethouder en Leefbaar-lijsttrekker Winnie Prins zit.

Prins zei maandag in Flevoland Kiest dat zij al anderhalve maand wordt geïntimideerd uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatiehuizen. Als gevolg van de intimidaties wordt Prins extra in de gaten gehouden.

Onmin
Huiseigenaren op het vakantiepark leven al jaren in onmin met de gemeente over de strikte controles op permanente bewoning. Secretaris Robert Huizenga van de vereniging zegt niet in te kunnen staan voor individuele bewoners, maar stelt dat de vereniging zich niet aangesproken voelt door de uitlatingen van Prins.

Controleurs
De gemeente verbiedt gebruikers van de vakantievilla's langer dan veertig weken per jaar op Horsterwold of andere recreatieparken te wonen. Volgens Huizinga staan er geregeld controleurs voor de ramen en op de stoep om te zien wie ergens verblijft. Huizinga merkt op dat wethouder Prins zich blijkbaar nu op dezelfde manier geïntimideerd voelt als de bewoners zich al jaren voelen, maar hij distantieert zich van praktijken die zich persoonlijk tegen de wethouder richten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel