Forum voor de Ouderen wil af van kandidaat

LELYSTAD • Wo 7 maart 2018 | 18:24 • Woensdag 7 maart 2018 | 18:24

De nieuwe politieke partij Forum voor de Ouderen in Lelystad heeft per direct de samenwerking beëindigd met de nummer drie op de kandidatenlijst, Mary Apeldoorn. Haar 'ware intenties om politiek actief te worden zijn niet integer van aard', zo schrijft de lijsttrekker aan de andere partijen.

Lijsttrekker Koen Dreesman zegt dat er met Apeldoorn 'afspraken waren gemaakt naar aanleiding van mogelijke onverkwikkelijkheden die rond haar hebben gespeeld'. Dreesman wil niet kwijt waarover het gaat, maar bevestigt dat het om een mogelijk strafbaar feit gaat. Ook had hij de indruk dat zijn nummer 3 er een dubbele agenda op na hield. Ondanks gesprekken met Apeldoorn om de kwestie te laten rusten dreigde die opnieuw naar buiten te komen. 'Om zwaarwegende redenen' heeft Forum voor de Ouderen daarom de samenwerking beëindigd, aldus Dreesman in een mail.

In een mail die Omroep Flevoland in het bezit heeft schrijft Mary Apeldoorn dat zij niet op de kwestie wil ingaan. Zij vraagt de partij uit te leggen waarop de aantijgingen zijn gebaseerd. Apeldoorn beschuldigt de partij van smaad en kondigt aan juridische stappen te nemen.

Hoewel de partij de samenwerking met Mary Apeldoorn opzegt, zijn de kieslijsten al klaar en kan zij daar niet meer van af worden gehaald. Forum voor de Ouderen roept kiezers op Facebook op niet op Apeldoorn te stemmen.

Uitspraak Raad voor de Journalistiek

De Raad voor de Journalistiek heeft op 26 november 2018 geoordeeld dat Omroep Flevoland bij de publicatie van dit artikel journalistiek onzorgvuldig heeft gehandeld. Het principe van wederhoor is volgens de Raad niet correct toegepast.

Lees meer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel