50Plus doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

LELYSTAD
50Plus doet volgend jaar nog niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lelystad. Het landelijk bestuur van de partij heeft dat besluit genomen, omdat het niet is gelukt om in Lelystad 'een afgewogen kandidatenlijst' samen te stellen. Aan die lijst zijn volgens de landelijk voorlichter strikte voorwaarden verbonden, die vorig jaar door de algemene ledenvergadering zijn vastgesteld.

Het Flevolandse 50Plus-Statenlid Wout Jansen verzorgde in opdracht van het landelijke bestuur de selectie van de Lelystadse raadsleden. Volgens Jansen hadden zich in Lelystad wel genoeg geschikte mensen gemeld, maar ontbrak het aan teamgeest. Het risico dat een raadsfractie vroegtijdig uit elkaar zou vallen, wil 50Plus niet lopen. "Met het hoofdbestuur hebben we nu afgesproken dat we eerst de regionale afdeling van 50Plus op sterkte gaan brengen. Bij de Flevolandse afdeling zijn nog maar 2 bestuursleden over. En de provinciale verkiezingen komen er alweer aan. We hopen een aantal van die gemotiveerde kandidaten uit Lelystad naar 50Plus Flevoland te kunnen halen."

Almere
Eerder werd gemeld dat 50Plus in 43 gemeenten, waaronder Lelystad en Almere mee wilde doen aan de raadsverkiezingen. Of de deelname in Almere nog wel doorgaat, moet het hoofdbestuur volgens de voorlichter nog besluiten. 
Regionaal 50-plus bestuurder Johan de Leeuw sprak eerder tegenover Omroep Flevoland de verwachting uit dat 50Plus ook in Almere de zaken niet op tijd op orde zou hebben.

reacties (4)

 • OPA

   

  Het wordt weer LEUC in Lelystad.....

  reageer
 • Bertus

   

  Waarom kijk ik hier niet van op. Eindelijk is men ervan doordrongen dat meneer Wout Jansen geen juiste man is voor de politiek. Overal al eens afgeserveerd ivm wanbeleid en/of puur eigen belang. Ben wel benieuwd waar mevrouw van de Watering (vrouw van WJ) gaat landen. Zij kiest natuurlijk ook voor het pluche. We gaan het zien. Wordt (waarschijnlijk) vervolgd.

  reageer
 • Piet

   

  Was hier niet die amateur politicus Wout Jansen de baas van? De hele wereld snapte het nooit volgens die man en nu is hij zelf nergens te bekennen. Voor de mensen die ooit in de afgelopen jaren op hem gestemd hebben.........wat we toen al zeiden: verloren stem!

  reageer
 • HH

   

  Wout Jansen roept om het hardst dat de provincie opgeheven moet worden (goed standpunt overigens), maar toch kiest hij liever voor het provinciale pluche dan voor de gemeenteraad? En zijn vrouw (fractie LEUC) eveneens? Inderdaad: niet te snappen voor de hele wereld.

 • HH

   

  Fractie LEUC is toch gewoon 50Plus? Of worden de flirts met de PVV vernieuwd?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert