AOS heeft uitzendlicentie lokale omroep aangevraagd

ALMERE
De Almeerse Omroep Stichting (AOS) heeft officieel een uitzendlicentie aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media. Met de licentie wil de lokale omroep de definitieve opvolger van Media036 worden.

AOS en Media036 waren vorig jaar beide in de race om de uitzendlicentie voor Almere te bemachtigen. De strijd werd destijds beslist in het voordeel van Media036. De omroep werd vervolgens na interne problemen in maart van dit jaar opgeheven.

De Almeerse Omroep Stichting zendt op dit moment al uit via internet, maar verwacht via de ether en kabel veel meer mensen te bereiken. 

Bijdrage van gemeente nodig
Om te kunnen starten, heeft Almeerse Omroep Stichting een bijdrage van de gemeente nodig. De stichting kondigde eerder aan om de maximaal mogelijke subsidie van 120.000 euro te zullen vragen. Dat geld zou onder meer nodig zijn om rechten te kunnen betalen.

Volgens het Commissariaat voor de Media zal de gemeenteraad van Almere nu eerst moeten besluiten of de Almeerse Omroep Stichting inderdaad de nieuwe lokale omroep mag worden.

Rondetafelgesprek
De gemeenteraad van Almere spreekt donderdagavond in een rondetafelgesprek over de mogelijkheden om lokale journalistiek te steunen. 

reacties (23)

 • Kevin Meij

   

  Caspar, Ik heb vaker betaald gekregen voor mijn werk als presentator bij lokale omroepen, betaald door sponsoren. Ook heb ik bij de NCRV gewerkt, het is voor mij geen hobby! Je blijft die ene zin herhalen, vertel wat is de echte reden van je verbitterdheid?

  reageer
 • Casper

   

  Almere verdient geen omroep, daarom is er geen. Hou nu toch eens op met dat gejammer, er zit in Almere, maar ook landelijk, op een enkele uitzondering in de regio na, NIEMAND op te wachten. Betaal zelf lekker je hobby!

  reageer
 • Kevin Meij

   

  Hoi Leo, Ik heb wat een aantal stagaires betreft (waaronder 1 die wat fouten had gemaakt en met justitie in aanraking was gekomen) vooraf het verzoek gekregen deze te begeleiden tijdens de stage bij ons, en ik heb daarmee in gestemd, mede omdat ik sociale academie heb gedaan in een grijs verleden. Dan heb ik het niet over alle stagaires uiteraard, en ben het voor een groot gedeelte wel met je eens dat er meer begeleiding zou moeten zijn voor hun. Is jammer, maar in mijn reactie haalde ik o.a. dat ondewerp naar boven om de vergelijking te maken met hoe het vantevoren was (stadsomroep toen nog) . Het belangrijkste is dat er bewezen is dat "Het Kan in Almere" een omroep neerzetten die sociaal betrokken is en waar de mensen van de stad zich betrokken bij voelen. Aan de reacties (zowel inhoud als aantal) te zien op iedere berichtgeving over dit onderwerp te zien maak ik op dat er genoeg Almeerders zijn die betrokkenheid voelen met dit ondewerp, en ik hoop dat die mensen dan stoppen met alleen van de zijlijn te roepen en zelf dan een initatief komen, en laten zien dat wat ze allemaal zeggen over wat fout ging en hoe het wel moet laten zien aan Almere. Groetjes uit

  reageer
 • Kevin Meij

   

  Beste John, (Ik ga er van uit dat jij de John bent die ook ex collega van mij is van bij RTV Almere toch? ) Ik heb regelmatig toendertijd met mijn collega's gesproken, geluisterd (ook naar jou als jij die John , oud collega bent) Ik heb in mijn reactie op dit stuk geen namen genoemd, wil ik ook niet, de enige naam die ik geschreven is mijn voor en achternaam waar de site vraagt om je naam. John, ik heb het altijd goed kunnen vinden met jou en ook met Leo bijv. En John jr., terwijl we toen al anders dachten over bepaalde onderwerpen, dat kwam denk ik mede doordat we elkaar met respect behandelden en er over en weer geluisterd werd naar elkaars mening. Ik heb in mijn reactie mijn ervaringen geschreven, niemand bij naam genoemd, natuurlijk weet jij over bepaalde onderwerpen wie wat gedaan heeft zowel de positieve dingen als de negatieve omdat ook jij daar werkte. Maar (vergeef me als ik het fout heb) ik krijg het gevoel door je reactie dat je boos bent geworden op mij om wat ik schreef, komt aanvallend over in mijn richting, (komt zo over bij mij, misschien is het niet zo bedoeld maar is een gevoel van mij). Maar even terug over je bovenstaande reactie , degene die je bedoelt is mijn ogen geen heilige als je dat soms denkt, hij doet net als jij en ik goede dingen en maakt ook fouten zoals iedereen. Ik heb geen oogkleppen op, ik sta niet aan zijn kant maar ook niet aan jou kant. Ik sta aan de kant van de stad Almere die een goede omroep verdiend, en er zijn niet veel opties om uit te kiezen qua initiatieven. Het beste zou denk ik zijn dat beide (Media 036 en AOS) om de tafel gaan en tot samenwerking komen. En ik zou jou willen vragen, ik luister nog wel eens naar jouw programma via de site van de omroep waar je nu draaid! En vind het iedere keer leuk, vind dat je top presentator bent voor Lokale omroep! En heb je altijd gewaardeerd collega gevonden, daarbuiten denk ik te merken aan dat je reageerd steeds als het over het onderwerp Lokale omroep Almere gaat, en meen daaruit op te maken dat je zeer betrokken bent daarmee, je hebt ook genoeg ideëen hoe over hoe het wel moet. Waarom begin je zelf niet met een eigen initatief voor een lokale omroep op te zetten? (En ik bedoel dit vals, is een eerlijke vraag,) Ik hoop dat Almere op korte termijn een omroep krijgt die ze verdiend, wie dat die omroep op poten heeft gezet is van onderschikt belang. Groetjes uit het diepe Zuiden!

  reageer
 • Dhe

   

  Peter, u heeft een punt.... Stoppen met die onzin van subsidie. Voetballen kan ook op straat of betaal.meer contributie

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • John

   

  Een ongekende ombouw in vier maanden. Dat klopt, Toen nog een nieuw pandje er door heen gedrukt, vervolgens de boel de boel gelaten en daarna de zaak helpen omvallen. Geldgebrek! Te veel uitgegeven ondanks vele waarschuwingen en interne discussie. Ging naar zijn CDA maatje in Naaldwijk

  reageer
 • Michael

   

  Een wettelijke organisatie die op vrijwilligers draait? Dat is de definitie van een lokale omroep? Tjonge, mag hopen dat je er geen directe relatie mee hebt, want ergens gaat het fout in deze stelling.

  reageer
 • Milton

   

  Even googlen en je weet alles. Zieke vent! De Kamer van Koophandel (KvK) heeft het bezwaar van oud-secretaris van RTV Almere Cor Toorenburg tegen voorzitter Liesbeth van der Heiden afgewezen. Er lijkt een einde te komen aan de eerder ontstane bestuurscrisis. “Het bestuur kan opgelucht ademhalen en het werkplezier onder haar medewerkers hervatten, door het maken van aantrekkelijke radio en tv programma's voor het Almeerse publiek in nauwe samenwerking met culturele en maatschappelijke instellingen en de gemeente Almere” dat laat bestuur laat maandag in een reactie weten. Het oud-bestuurslid Cor Toorenburg, beschuldigde het bestuur eerder onder andere van 'valsheid in geschrifte’ en ’graaien in de kas’. De rest van het bestuur ontkende dit en stapte naar de politie. Toorenburg tekende daarnaast bezwaar aan bij de KvK. Nu de KvK uitspraak heeft gedaan, kan het bestuur op zoek naar nieuwe leden. “Het bezwaar heeft een vertragende uitwerking gehad op het reorganisatieproces van RTV Almere maar met de positieve uitspraak van de Kamer is de weg vrij voor de aspirant-bestuursleden.”

  reageer
 • Leo

   

  O ja, die stagiares. Mooi onderwerp. Die werden aan hun lot overgelaten door deze meneer. Wij mochten deze mensen gaan begeleiden zonder overleg vooraf. Zo ging dat.

  reageer
 • BR

   

  Een zeer lachwekkende reactie van meneer Toorenburg op internet: Gelukkig hebben we een mooie tijd achter ons liggen bij RTV. Zeker vanaf het moment dat ik binnen kwam, zorgde voor de integratie van de A6 vrijwilligers die toen bij ons in kwamen. We hebben gezamenlijk ervoor gezorgd dat de omroep goed te bereiken was in de stad. Kan me nog herinneren dat het ongeveer 21% was toen ik kwam. Toen we de digitalisering slag hadden gemaakt was dat 95%. Een ongekende ombouw in vier maanden. Jammer dat het ons niet gegund was omdat een aantal vrijwilligers alleen voor zich zelf gingen inplaats van het geheel. Het ergste is dat men nog steeds verhalen vertellen die niet waar zijn. Nog steeds proberen ze het kapot te maken. Blijkbaar lijdt deze man aan korte termijn geheugen en narcisme, want de schuld ligt volgens hem bij de ander. Alleen maar ikke ikke en nog eens ikke. Niks integreren, alleen maar machtspelletjes spelen en mensen manipuleren, vooral de minder slimme die zich voor zijn karretje lieten spannen.

  reageer
 • John

   

  Het is wel duidelijk dat jij een hoop gemist hebt en over Almere FM totaal geen weet heeft hoe deze man mensen tegen elkaar uitspeelde, daar lustten de honden geen brodd van. Bel maar eens met je colega vrijwilligers, die zullen dat bevestigen. Of je dan nog zo over hem denkt..........

  reageer
 • Kevin Meij

   

  Ik ben zelf jarenlang vrijwilliger geweest bij RTV Almere en voorganger Stadsomroep Almere. (In totaal heb ik bij 8 lokale omroepen gewerkt en 24 jaar ervaring hierin). Toen ik begon bijde stadsomroep kreeg die 47000€ subsidie en dat doordat alleen de radio afdeling produceerde naar behoren, zover dat kon in het zootje wat ik aantrof. Vanaf dag 1 ruzie, haantjesgedrag, botsende ego's etc. Ik ben vertrokken daardoor, naar Radio Lelystad en Radio A6. Toen ik gevraagd werd terug te komen naar de omroep was deze al veranderd naar RTV Almere, met een nieuw bestuur. Ik heb in alle jaren bij de stadsomroep het bestuur of een lid daarvan maar hooguit 5x gezien in het pand! Toen ik voir RTV Almere aan de slag ging was er iedere dag een bestuurslid aanwezig! Werd de telefoon opgepakt als iemand belde, (kan zomaar een bedrijf zijn met intresse reclame te maken) Er was contact met de Almeerse scholen en er kwamen daardoor stagaires, er kwam voor het eerst dagelijks vers nieuws op tv radio en web! De hele digitaliseringsslag die al jaren eerder had gemoeten werd toen gemaakt! Er kwam geld voor nieuwe apparatuur, de weg naar boven was ingezet! Er waren helaas een aantal mensen die bleven schreeuwen het beter te weten maar ondanks 2 vacatures voor bestuursleden hebben die niet gesolliciteerd! Dit is allemaal gebeurd, niets meer aan te doen helaas, maar mensen leer van het verleden! Nu is er de mogelijkheid om samen te werken, samen ideeën in te brengen en te komen tot een lokale omroep die een stad als Almere verdiend! Samenwerken handreiking zijn de keywoorden! Hou op met moddersmijten over en weer en ga als volwassenen samenwerken! Ik ben inmiddels verhuisd naar mijn geboortestad Maastricht, dus schrijf dit onpartijdig, het raakt mij alleen dat Almere de stad die in de 7 jaar dat ik er woonde een flink stuk van mijn hart heeft veroverd, nog steeds niet de omroep heeft die ze verdiend! Ga samenwerken en kom met oplossingen ipv vinger wijzen naar het verleden!

  reageer
 • Peter

   

  Beste Dhe, even door de gemeente wordt veel geld in sport en spel gestoken. De velden, sportzalen etc zijn gesubsidieerd. De brei clubs vinden bijna allemaal plaats in wijk en buurtcentras. Heb je enig idee wie die betalen? Juist de gemeentes. Een omroep is een wettelijke organisatie die hoofdzakelijk op vrijwilligers draait.

  reageer
 • TvD

   

  Het verleden gaat de AOS niet helpen. Eerder berichtgeving Omroep Flevoland: AOS beticht PVV-raadslid van niet integer handelen

  reageer
 • Melder

   

  Klopt Frank. Arie is slechts op papier de baas, in werkelijkheid trekt Toorenburg aan de touwtjes en heeft contacten met de/zijn relaties. De studio staat in het pand van Toorenburg, de inrichting is grotendeels gerealiseerd met hulp van Media Choice uit Naaldwijk die na het ingaan van de vergunning een groot deel van de bekostiging zal innen voor het leveren van diensten.

  reageer
 • Voormalig vrijwilligers

   

  Het bestuur of de individu WM van Media036 heeft er, volgens insiders, een puinhoop van gemaakt. Daarbij misbruikt men de media, die in geval van Advertentie Vorige Week, een belang heeft in deze. Al lange tijd trekken zij op met de Almeerse Omroep Stichting die eerder naast de zendvergunning greep door de keuze op Media036. Ook extern is er veel druk gezet op het omvallen van Media036, met name door eerder genoemde partijen. De schijn tegen WM of Media036 was al gewekt voordat hij goed en wel was gestart. Nu gaar de AOS als opvolger een poging doen het stokje over te nemen. LET OP. De initiatiefnemer hierachter is erger dan WM. Eerder heeft hij de Stadsomroep willens en wetens laten omvallen met politieke druk omdat hij daar geen zeggenschap meer had. Feiten. Google maar of informeer bij voormalig vrijwilligers.

  reageer
 • frank

   

  Wat een onzin Mario Toorenburg zit niet in bestuur en de omroep zit niet bij Arie..dus doe eens je onderzoek goed voor dat je wat aanmerkt

  reageer
 • Dhe

   

  Als je wil voetballen bij een voetbalclub, betaal je contributie. Ik zeg wil je als hobby radio maken, dan betaal je zelf je hobby. Als je truien wil breien, dan betaal je toch ook zelf de wol en niet de gemeenschap.

  reageer
 • SL

   

  Het zou mooi zijn wanneer de AOS deze vergunning krijgt. Kan meneer Toorenburg nogmaals bewijzen een goedbedoelde, maar vooral hierarchische persoon te zijn buiten zijn eigen onderneming en rijkelijke fantasie ook deze omroep direct of indirect naar de afgrond zal helpen. Vergunning toegewezen? Handje omhoog voor veel meer geld dan er onder het subsidieplafond beschikbaar is, desnoods met juridische druk en hulp van zijn collega ondernemer uit Naaldwijk. Daar gaan straks alle infra centjes naartoe. Gemeente Alnere, doe er je voordeel mee.

  reageer
 • gerard

   

  De ether? In welk jaar leven deze mensen? Zegt iets over geen visie?

  reageer
 • Richard

   

  Lokale omroep. Tja, is dat niet behoorlijk achterhaald? Van die goedbedoelde platendraaiers die wekelijks een uurtje van huis mogen om hun hobby op kosten van de gemeenschap uit te oefenen met vooral muziek voor zichzelf en beweren zich daarmee te onderscheiden van de rest? 50.000 euro? Eens kijken.....daar red je net de afdracht van de auteursrechten mee om te voldoen aan de Buma gruwelen.

  reageer
 • John

   

  Daar gaan we weer. Gemeente Almere, binnen no time kunt u weer een omgevallen omroep afvinken. Pffff.

  reageer
 • Mario

   

  Met Arie Vleugel (PvdA) en Cor Toorenburg (CDA) in het bestuur van "AOS" kán dat niet goed gaan. Toorenburg is immers verantwoordelijk voor de ondergang van RTV Almere. Uit vorige stukken blijkt dat Arie Vleugel zijn bedrijfspand aan huis wil verhuren aan "AOS", meneer is klaarblijkelijk uit op inkomsten gegenereerd van belastinggeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert