Kinderen planten eerste 'Floriade-tulpenbollen'

ALMERE
Leerlingen van de Columbusschool in Almere Poort hebben nabij het Cascadepark de eerste tulpenbollen geplant. Daarmee geven ze de aftrap voor de Nationale Bollenplantweek.

Dit najaar krijgt elke Almeerse woonwijk eigen tulpenveldjes. In totaal gaat het om 200.000 tulpenbollen die worden geplant, evenveel als het aantal inwoners van de stad Almere. Ze zijn afkomstig van kwekers uit de provincie.
 
De tulpen zullen in het voorjaar van 2018 gaan bloeien. Met het planten daarvan wil de gemeente Almere de komst van de Floriade in 2022 al zichtbaar maken in de wijken.

reacties (6)

 • Herrema probeert Floriade sentiment via kinderen te creëeren

   

  Herema nu ook kinder sentiment inzetten voor Floriade. Sentiment van ouders voor Floriade proberen te creëeren over de ruggen van kinderen. Herrema pvda cda d66vvd en Leefbaar zijn de schaamte ver voorbij. Alle normale zaken worden nu genoemd als dankzij de Floriade. Zie ook promotie borden op stadhuis met schaapskudde en moestuinen als zijnde geschapen dankzij Floruade. Leugen en bedrog. Burgers zijn niet gek meneer Herrema !

  reageer
 • Hannes

   

  Mooi initiatief maak van geheel Almere een vrolijke aanziende gemeente; Daar hebben we geen onzekere achterhaalde wereldlandentuinbouwtentoonstelling Floriade/woonwijk voor nodig op een verkeerd uitgekozen locatie! Waar men onnodig jaren in een bouwput moet leven! Anders wordt het net zoals Almere Poort, wat nog jaren kan duren waar men moeilijk met de auto tijdens de spits de A6 op kunt komen!

  reageer
 • Jos

   

  Zo'n opmerking alleen om een paar tulpen bollen? Zoek hulp!

 • michael

   

  Prima hoor...leuk voor die kinderen en laat de kleuters op stadhuisplein en op internet maar janken over het floriade project !!!

  reageer
 • Wieke

   

  Gelukkig zijn er steeds meer bloeiende bollen en planten in de straten en langs de dreven te zien de laatste jaren. Soms op initiatief van de burgers zelf, soms op initiatief van de gemeente, prima om aan dat laatste voortaan het floriadelabeltje te hangen..., hoe je ze ook noemt, de stad knapt er van op !

  reageer
 • Nepotist

   

  Ik hoop dat de kosten hiervoor ook onder De Flopriade kosten komen te hangen? Laat ons raden onze wethouder heeft een vriendje met een bollenbedrijf die even wat steun nodig heeft.

 • peter van den bemt

   

  Dan moet het gras eromheen wel regelmatig gemaaid worden, anders zie je ze niet. (Ik weet niet of de gemeente dat beseft). Dan, inderdaad, knapt de stad ervan op.

 • Jos

   

  Jaja, het gaat weer mooi worden in Almere! Hiep hiep Floriade!

  reageer
 • Dirk

   

  je bedoeld dat gaat ons geld kosten voor die flopiade

 • laat alle reacties zien
 • hans

   

  Op zich leuk idee. Flopiade tulpen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert