Gemeente wil meer goedkope huizen

ALMERE
Almere moet meer betaalbare woningen bouwen dan nu gepland. Ieder jaar worden er 400 betaalbare huizen gebouwd, maar daar moeten eigenlijk nog 200 goedkope huurwoningen bij. Dat concludeert de gemeente na eigen onderzoek. De komende periode wordt het geplande bouwprogramma van de stad opnieuw tegen het licht gehouden.

Uit het onderzoek blijkt dat de stad tot 2030 groeit met 40.000 inwoners. Dat zijn 21.000 huishoudens. Dit zijn vooral mensen van buiten de stad die zich in Almere vestigen. Doordat Almeerders vergrijzen en steeds vaker alleen wonen zijn er volgens de gemeente meer sociale huurwoningen nodig.

Uit het onderzoek trekt de gemeente de conclusie dat er meer behoefte is aan klein wonen. De stad is al langer voortrekker in projecten met zogenoemde  Tiny Houses. 

reacties (16)

 • Hannes

   

  Een warrig verhaal is ook niet te begrijpen, en moeilijk te aanvaarden als men in een warrig verhaal Floriade/woonwijk scenario zit, of niet in wil zien.

  reageer
 • Gerrie

   

  Wat een warrig verhaal.

  reageer
 • Hannes

   

  De komende periode wordt het geplande bouwprogramma van de Stad opnieuw tegen het licht gehouden; Daar hoort de sociale woningbouw en de vrijesectorwoningen van bepaalde arrogante onroerend goed beleggingen van de zo doorgedramde Floriade/woonwijk langs de zo drukke A6 niet bij! Want daar willen de minder en goed bedeelden zeker niet wonen; die willen ondanks alle extra duurzame isolatie nog rustig in hun wijk en tuintje vertoeven!! (Maar Jammergenoeg brengt de woningschaarste bewoners na 2022 voor een moeilijke beslissing!

  reageer
 • Kees

   

  Dat kan ook in emmeloord meer die gebouwen van hindriks.maar gemeente doet moeilijk. Onbegrijpelijk

  reageer
 • Ed

   

  Mee eens. De huurwoning wordt hoe langer hoe meer een verdienmodel voor beleggers en projectontwikkelaars wat ten koste gaat van de kwaliteit van het gebodene.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed

   

  Mee eens. De huurwoning wordt hoe langer hoe meer een verdienmodel voor beleggers en projectontwikkelaars wat ten koste gaat van de kwaliteit van het gebodene.

  reageer
 • pieter de oude

   

  Amsterdam en Utrecht willen graag Yuppenstad worden en Almere mag hun problemen oplossen, zo gaat het al tientallen jaren.

  reageer
 • Faerie

   

  Nee! Ik weiger te geloven dat alle (minima) alleenstaanden maar in een klein hok gepropt moeten worden. De mensen die hier voor kiezen en hier positief over zijn realiseren zich waarschijnlijk niet hoe het is om altijd klein te moeten wonen. En er zijn gewoon mogelijkheden om goedkoop en duurzaam te bouwen, maar de huren worden hoog gehouden met allerlei smoesjes en alleenstaanden worden gewoon in kippenhokken gedwongen, want daar is meer geld aan te behalen. Langdurig moeten wonen op 30m2 of minder is geen menswaardig bestaan. Ik heb er helaas ervaring mee. En willen we die glijdende schaal zoals in China, waar mensen nu in gedeelde kasten (letterlijk) wonen zonder raam?! Ik zie meer heil in krimpgebieden aantrekkelijker maken zodat het Randstadeffect verdwijnt.

  reageer
 • Nico

   

  Alleen voor bestaande inwoners die een woning achterlaten. Nieuwe armoe importeren moeten we niet doen.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  De verkiezingen zijn in aantocht en de politieke partijen komen ineens met allerlei oplossingen voor de problemen in Almere. Op deze manier proberen ze kiezers te paaien. Vergeet vooral niet welke partijen voor de Flopriade hebben gekozen. Zodat u weer weet waarop niet moet stemmen.

  reageer
 • Robert

   

  Ik juich dit toe. Als wao-er en op leeftijd is het rondkomen elke maand, jaar in jaar uit een gevecht.Elk nieuws op verhoging van het bestaan...pakt je bij de strot. De angst....van'hoe ga ik dit nu weer doen' is niet te bevatten. Je volgt de politiek op plaatselijk en landelijk niveau.....en zucht. Weer minder te besteden. Kan ik nog wel hier blijven wonen....

  reageer
 • Dirk

   

  we gaan dus mensen dwingen om in een tiny house (kippenhok) te gaan wonen

  reageer
 • Jeane Jacqueline

   

  Gemeente Almere. Bouw maar veel Tiny huisjes, wij willen er graag een huren. Lekker klein, klein tuintje.... Prima. 🍀

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Ik weet een goede plek. Die is recent helemaal van groen ontdaan om ruimte te maken voor nieuwbouw. Daar was eerder al een mix, met een bepaald percentage voor sociale woningbouw, afgesproken. Die sociale woningbouw kon volgens de VVD wel minder. Blijkt nu opnieuw toch wel erg nodig. Aan de zuidoever van het Weerwater. Pal aan de A6. Kun je 's morgens zo aansluiten op de file. Want het werkaanbod in Almere BLIJFT ondermaats.

  reageer
 • Karin

   

  Volgens mij is er een verschil tussen klein wonen en tiny houses. Of mis ik iets?

  reageer
 • pieter de oude

   

  meer dan 700 euro huur p.m. heet tegenwoordig ook al een sociale huurwoning.!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert