Provincie neemt meer tijd voor beslissing sluizen

FLEVOLAND • Di 24 oktober 2017 | 11:28 • Dinsdag 24 oktober 2017 | 11:28
De provincie heeft meer tijd nodig om te reageren op 19 protesten die zijn ingediend tegen het besluit om een lengtebeperking in te voeren voor binnenvaartschepen.

Door die lengtebeperking zou het veiliger moeten worden in de Flevolandse sluizen. Het dalende brugdek kan een schip dan niet meer plat drukken. 

Begin september kwam een schip klem te zitten onder de brug bij de Urkersluis. Een paar jaar geleden werd daar ook al een schip geplet. De ongelukken leidden tot enorme schadeposten.

Is er een alternatief voor lengtebeperking?
Tegen het besluit van de lengtebeperking zijn 19 zienswijzen ingediend. In een aantal daarvan, afkomstig uit de scheepvaartsector en van gemeenten, worden andere oplossing aangedragen. De provincie wil die nu ook onderzoeken en kijken of ze praktisch en uitvoerbaar zijn.

Moeten schippers met te lange schepen straks omvaren? 
Een onafhankelijk bureau rekent de economische gevolgen door van het principebesluit dat er nu ligt. Daarin staat dat sommige schepen straks te lang zijn om door de sluizen te varen. Dit heeft financiële consequenties voor de schippers.

Wanneer de provincie klaar is met onderzoeken en doorrekenen is nog niet bekend. Tot die tijd blijft alles bij het oude.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel