'Visserij nog niet op onderhandelingstafel Brexit'

URK
De EU-onderhandelaars hebben kennisgenomen van het Brexit-verdrag dat Europese vissersplaatsen maandag hebben ondertekend in Santiago de Compostella. "We zijn alert op de reacties van belanghebbenden en hebben kennisgenomen van het visserijverdrag", zegt een woordvoerder van het onderhandelingsteam tegen Omroep Flevoland. Visserij ligt volgens de woordvoerder 'nog niet op de onderhandelingstafel'.

De lokale politici van de vissersdorpen vrezen dat als er niet goed onderhandeld wordt, de rijke Britse visgronden niet meer beschikbaar zijn voor vissers uit Europa. 

De ondertekenaars van het verdrag vroegen om van visserij een prioriteit te maken bij de onderhandelingen. Volgens de woordvoerder liggen de prioriteiten bij burgerrechten, financiële regelingen en Ierland en Noord-Ierland. Visserij komt in de tweede fase van de onderhandelingen aan bod. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

reacties (3)

 • Hallo

   

  Compromis: Niet vissen op zondag.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Goed is vooral goed voor de visserij en wat er voor de rest uit zou komen kan de vissers niet bommen. De prioriteit moet vooral bij het algemeen belang van de 27 liggen en niet bij een paar dorpen.

  reageer
 • Stevie

   

  En zie hier, zo fel als de Urkers hun zondagsrust beschermen, zo fel zullen de Engelsen hun visgronden beschermen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het zijn hun gronden niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert