Bewoners Noorderplassen vrezen geluidsoverlast camping

ALMERE
Bewoners van de Noorderplassen in Almere vrezen dat de komst van Camping Waterhout naar het Schateiland voor overlast gaat zorgen. Zo'n 150 belangstellenden kwamen maandagavond af op een informatiebijeenkomst van de gemeente. Het merendeel ziet de camping liever niet komen. De campingeigenaren en de gemeente willen dat Waterhout na de komende zomer verhuist naar het Schateiland. De camping moet van de huidige plek weg vanwege de Floriade in 2022.

Waar zijn de omwonenden bang voor?
Bewoners vrezen vooral voor geluidsoverlast van de campinggasten omdat geluid ver over water draagt. Verder zijn er zorgen over een toename van speedboten en jetski's op de recreatieplas. Ook wordt gevreesd voor meer verkeersoverlast en een verstoring van de natuur in de Lepelaarsplassen. 

Wat vinden natuurliefhebbers van de verhuizing? 
De beheerder van dit Natura 2000-gebied, het Flevo-landschap, is overigens niet bevreesd voor een verstoring van de natuur. In het nieuwe bestemmingsplan zijn maatregelen opgenomen die volgens het Flevo-landschap afdoende zijn. Bovendien wil de beheerder dat er meer recreatiemogelijkheden komen voor mensen die van de natuur willen genieten. "En daar passen de plannen van deze camping bij", aldus IJsbrand Zwart. 

Zorgen de campinggasten voor veel lawaai?
Volgens wethouder Tjeerd Herrema worden er goede afspraken gemaakt met de campingeigenaren. "Bovendien gaat het om een ecologische camping voor mensen die van natuur en de rust houden. Dan is het er na 23.00 uur gewoon stil. Zo is het nu ook." Ook wordt er bij het maken van het inrichtingsplan rekening gehouden met de vrees van de omwonenden, zo stelde Herrema. Bomen hebben bijvoorbeeld een geluidswerend effect. 

Hoe kunnen omwonenden reageren op het verhuisplan?
Het nieuwe ontwerp bestemmingsplan om camping Waterhout op Schateiland mogelijk te maken, ligt tot en met 29 november ter inzage op het stadhuis. Tot die datum kunnen bewoners een zienswijze indienen op het plan. De gemeenteraad beslist daarna over het nieuwe bestemmingsplan. 


reacties (39)

 • Hannes

   

  En dan te bedenken dat de Floriade/woonwijk anders wordt dan de voorgaande edities; met thema's wat in 2050 de wereldsteden hebben te bieden!! Wat nu al in velen informatie programma's en op internet in alle toonaarde is te bewonderen...!! "Met de bedoeling om na de Expo midden in de stad een duurzame woonwijk van over te houden; aan de rand van de zo drukke A6""

  reageer
 • Pvda Herrema plaatst ellende vd Floriade op schouders Noorderplassen

   

  Grappig dat wijken die de ellende vd Floriade van pvda Herrema op hun schouders krijgen vervolgens verwijten over nimby etc krijgen........Herrema zal er zelf geen last van krijgen hij ontvangt elk jaar een kleine 2 ton salaris van ons als belastingbetalers.....

  reageer
 • Hannes

   

  Ook al zou de zo doorgedramde onzekere Floriade/woonwijk nooit te spraken zijn geweest; Dan is voor de Camping Waterhout op het Schateiland een prachtige locatie!! Om juist de Noorderplassen in alle bescheidenheid een toeristische/recreatie te geven! Juist met de nieuwe technologische economie, dan zou Almere dicht aan het Markermeer een aantrekkelijke ontwikkeling kunnen opbouwen!! Dan pas groeit Almere naar een waardevolle toeristische imago!! "Met alle beperkingen om overlast te voorkomen!" (Nogmaals dan kan men de zo onzekere financiële Floriade/woonwijk op de verkeerde locatie liquideren!!)

  reageer
 • van Haven

   

  U bent blijkbaar nooit op Waterhout geweest? Gras, bomen, struiken, bloemen ... Hoe groen wilt u het hebben ?

  reageer
 • Rob

   

  Als de bewoners eerst zelf eens netjes varen dan over andere zeiken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Wat misplaatst is dat is het scenario waar het allemaal omdraait de onzekere financiële Floriade/woonwijk op de verkeerde locatie!

  reageer
 • Jens

   

  De grootste overlast is van kinderen uit de wijk zelf. Zij jakkeren met bootjes op grote snelheid achter elkaar aan en zijn grote bron van onrust.

  reageer
 • Maartje

   

  U bent een zeer verstandige opa, alles wat u daar verteld klopt!

  reageer
 • Jose

   

  Ik gun de mensen van Waterhout een mooie plek. En zolang er geen zwembaden e.d. Zijn zullen er geen massa's jongeren komen. Op de Veluwe en andere natuurgebieden zijn zoveel campings. Dat gaat goed samen met de natuur!

  reageer
 • Wiel

   

  Geluid wel of niet. Is er wel eens over nagedacht om het bij het kasteel te plaatsen. Dat is nou een plek waarvan het zonde is dat het niet benut wordt.

  reageer
 • Park

   

  Het enige 'groene' aan dit campingplan is dat het in de natuur wordt neergezet. Er zijn andere plekken met groter potentiaal.

  reageer
 • Opa 71 +++

   

  In de jaren 70-tig woonden wij in een drukke stad in de randstad... Wij kochten een sta caravan op de Veluwe voor onze rust. Nu ruim 40 jaar later en weer een andere caravan verblijven wij nog steeds elke zomer op de Veluwe.. Waar halen die gasten het idee vandaan dat een camping overlast geeft??? Het is nergens zo rustig dan op een camping!!!! Voor overlast van Airport Lelystad hebben wij ook geen angst, dat wordt ook door negatievelingen aangewakkerd... Laat de vliegtuigen maar komen !!!!

  reageer
 • van Haven

   

  Gelukkig is Waterhout een groene camping, geen huisjespark oid en al helemaal geen camping met instantvermaak. Dus er komt groen terug. En die overlast? Onzin!

  reageer
 • Venze

   

  En precies dat moet dus nu gebeuren door deze camping niet voor de natuur te laten gaan.

  reageer
 • Nina

   

  Want dat komt door de huidige bewoners natuurlijk:/ beetje misplaatst

  reageer
 • Nina

   

  Bijzonder jammer dat er geen rekening wordt gehouden met hoever geluid over water komt. De camping zou trouwens ook na de Floriade terug kunnen naar oude standplaats. Bovendien zou er toch door de bevolking gestemd moeten kunnen worden of zij de Floriade wel willen.

  reageer
 • Aswintha

   

  Het is heel simpel. Camping naar Noorderplassen vanwege Floriade, Boathouse wil uitbreiden met extra terras, (wat ook weer extra geluids, verkeer- en parkeeroverlast gaat geven). De campinggasten willen ook een verzetje, hapje, drankje natuurlijk, dus er is meer terrasruimte nodig. Gemeente maakt ook regelmatig gebruik van Boathouse voor allerhande activiteiten, de driehoeksverhouding is rond. Bewoners trekken aan het kortste eind en daar hoef je geeneens een glazen bol voor te hebben.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Geluidsoverlast van een camping met vooral gasten boven de 40 jaar oud? MEn is gewoon overal tegen. Hier was er nooit last. De enige herrie kwam van de festivals op het Atlantis-strand waar je geen honden mag uitlaten maar mensen het wel doen.

  reageer
 • van Haven

   

  Bomen houden wel degelijk geluid tegen. Sinds er veel gekapt is horen we de A6 veel beter...en ook in onze tuin merk je het als de bladeren weer van onze struiken en bomen zijn gevallen, we horen dan veel meer van het verkeer achter de tuin.

  reageer
 • Betty

   

  Wat een mooie plek en kans voor de camping, zo kunnen nog meer mensen genieten van een mooi stukje van Almere. Alsof campinggasten altijd voor geluidsoverlast zorgen !!

  reageer
 • H.Janssen

   

  Wat een zeurkousen die bewoners. Het is een rustige camping. De campinggasten hebben eerder last van de speedboten van de bewoners en de bbq boten van Boathouse. Hou toch eens op met zeuren. Worden jullie niet een beetje moe van je zelf.

  reageer
 • Hannes

   

  En dit allemaal in aanloop naar een doorgedramde woonwijk, op een verkeerde locatie.

  reageer
 • Lies

   

  #tisooknooitgoed zijn het niet de asielzoekers die voor 'overlast' zorgen zijn het wel de campinggasten.... zucht...

  reageer
 • Jan2

   

  Ijzersterke argumentatie: we zijn tegen een (rustige)camping. U hoort ons niet over vliegveld Lelystad....

  reageer
 • Karel

   

  Dat klopt. De geluidsoverlast over het Weerwater bij zelfs enigszins "stille" (ehum) evenementen is groot! En als de wind dan ook nog jouw richting op komt, komen de geluiden en de dreunen recht je woonkamer in, ook met dichte ramen en deuren. Een niet te onderschatten overlast, alleen de gemeente heeft er totaal geen moeite mee noch handhaaft op overschrijding van decibellen. Hoe harder hoe beter en de bewoners moeten niet zeuren. Ik begrijp de ongerustheid van deze bewoners, zeker met deze gemeente. Je ziet nu al hoe de mooie kletspraatjes tevoorschijn komen en de mensen niks in te brengen hebben. Ja, een beetje pro forma, wat daarna handig van tafel wordt geveegd. Hoe dan ook gaat de camping met en door zijn gasten voor overlast zorgen en wordt weer een mooi stukje natuur naar de bliksem geholpen.

  reageer
 • Max

   

  Wat een NIMBY gedrag wederom. De eerste flats staan hemelsbreed 600 van de camping. Dezelfde afstand heeft de huidige camping tot het Flevoziekenhuis. Daar zijn toch ook nooit klachten over het geluid gekomen. Ik weet niet of de bewoners wel eens op YouTube kijken? Daar staan filmpjes op bij het Schateiland van vuurwerkbommen of wasmachines die opgeblazen worden. Dan zou ik toch kiezen voor een stille camping met daardoor ook meer sociale controle. Ik wens hier vooral de gemeenteraad een heel wijs besluit.

  reageer
 • Boels

   

  Dit is een mooie: "Bewoners vrezen vooral voor geluidsoverlast van de campinggasten omdat geluid ver over water draagt." Dat argument mag van de gemeente niet gebruikt worden voor de feestjes rond het Weerwater.

  reageer
 • Ed

   

  Met de overlast zal het wel meevallen als het doorgaat. De manier waarop hardwerkende ondernemers plaats moeten maken voor een (tijdelijke) expositie, vind ik veel kwalijker.

  reageer
 • Van Haven

   

  En daarna een mooie groene rustige camping.

  reageer
 • Van Haven

   

  Misschien moeten de verontruste bewoners eens gaan informeren bij mensen die regelmatig op Waterhout staan .... dit is geen camping die voor geluidsoverlast zorgt, er staan vnl mensen die van rust houden. Het lijkt mij een stok zoeken om ern hond te slaan ...

  reageer
 • Jozef

   

  Mensen bij de noorderplassen houd is op met dit gezeur de camping is welkom de gene die geluidsoverlast produceren zijn jullie zelf moet je kijken wat voor plezier jachten er bij die huizen liggen dat maakt pas herrie en verstoord de rust

  reageer
 • lexxie

   

  Niet zeuren jullie stemmen allemaal op de grote partijen dus voor de flopriade en de elite!

  reageer
 • Brammetje

   

  Geen verplaatsing, én én!

  reageer
 • Pijn verplaatsen naar Schateiland

   

  De pijn en ellende vd Floriade wordt nu verplaatst naar de bewoners vd Noorderplassen. Bomenkap, asfaltering vh natuurgebied. Lawaaioverlast. Bouwput........

  reageer
 • Ron h

   

  Ik kan me we werkelijk niks voorstellen bij deze verontruste mensen

  reageer
 • Mascha

   

  Betere locatie dan waar de camping zich nu bevindt. Daarbij zit er een kilometer water tussen de bewoners en de camping dus mensen moeten niet zo zeuren. Het had ook een TBS kliniek kunnen zijn.

  reageer
 • Karel

   

  Het spijt me nu al voor de omwonenden, maar deze gemeente zal niks toegeven, dat doen ze namelijk nooit. Die camping gaat daar komen en ondertussen houdt de gemeente het suffe volk zo veel mogelijk aan het lijntje.

  reageer
 • Boels

   

  Natuurorganisaties zouden het moeten toejuichen. Een camping is een groengebied is in ieder geval beter te verdedigen dan een badkar in een officieel natuurgebied als de Oostvaarders. Bovendien waar bemoeien ze zich mee, ga natuurbeschermen.

  reageer
 • Jan

   

  Gewoon door de strot duwen. Geen rekening houden met....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert