'Deze gemeente verdient beter dan wat er nu gebeurt'

DRONTEN
Oud-wethouder Dirk Minne Vis van Dronten wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek van burgemeester Aat de Jonge en de gemeenteraad over de manier waarop Vis het dossier 'ongeoorloofd grondgebruik' heeft achtergelaten. Vis zegt hierover 'Ik heb over dit collegebeleid diverse keren gerapporteerd aan de raad. Nu ben ik er niet meer bij dus ik hoef hier nu ook niet op te reageren.' 

Over de rol van De Jonge, die zelf onderdeel was van het college dat hij nu aanvalt op slechte communicatie, wil Vis alleen maar kwijt dat hij de indruk krijgt dat de burgemeester 'onderwerpen van zich af wil duwen'.  

De voormalige wethouder voelt pijn als hij kijkt naar de huidige politieke situatie in Dronten. 'Dronten verdient beter dan wat er nu gebeurt. Het doet me pijn dat Dronten zich nog verder isoleert.' Vis omschrijft de politieke situatie in zijn gemeente als volgt: 'het is bij de wilde konijnen af, met excuses aan de wilde konijnen.'

 

reacties (4)

 • Andries

   

  Het is niet nieuw. Het rommeld al jaren in de drontense politiek en op het stadhuis. Er is geen leiderschap en een burgemeester die er al veereeel te lang zit. Het gemis aan visie en daadkracht maakt dat het nu mis is gegaan. Dit is de hele drontense gemeenteraad aan te rekenen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Minder zetels CDA, minder zetels alle andere partijen, ze hebben allemaal boter op het hoofd of ze deugen niet. Iemand een idee waar 21 maart op gestemd moet worden? Of massaal niet gaan stemmen, ben dan heel nieuwsgierig wat er dan gaat gebeuren. Hopelijk grijpt de provincie voor 21 maart in, dit kan zo niet langer meer in Dronten.

  reageer
 • Geert

   

  Hoezo moet de provincie ingrijpen? De boosdoeners zijn weggelopen voor hun verantwoordelijkheden. Vis, Verlaan en Klopman lopen weg en laten anderen hun troep op ruimen. Daar kan de provincie niks aan doen dat is een probleem van het CDA.

 • pieter de oude

   

  Zo gaan de MANNENBROEDERS met elkaar om, trouwens de aanhangers van de socialistische- heilstaat kunnen er ook wat van.

  reageer
 • Geert

   

  Dus de man die verantwoordelijk is voor deze situatie door er een potje van te maken en vervolgens weg te lopen gaat nu vanaf de zijlijn commentaar geven in plaats van de raad uitleggen waar het fout is gegaan! Het is duidelijk dat Dronten klaar is voor een college zonder het CDA want die kunnen geen goede wethouders leveren. Dronten verdient zeker beter meneer Vis dus op 21 maart minder zetels voor het CDA!

  reageer
 • Rob

   

  Ben je vriendjes met de Jonge Geert? Volgens mij en vele ambtenaren en burgers in Dronten is de heer Hans Engelvaart de meest bekwame wethouder van Dronten geweest. Een man een man een woord een woord en dat kun je niet zeggen van de draaikonten de Jonge en van Amerongen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert