Veertien partijen hebben serieuze interesse bouw Floriade

ALMERE
Veertien partijen hebben serieuze interesse getoond om het Floriadeterrein in Almere te gaan ontwikkelen en bouwen. Eventueel ook in samenwerking met een andere partij. Dat staat in een raadsbrief aan de gemeenteraad van Almere. 

Alle veertien partijen zien ook heil in het plan om na de tuinbouwtentoonstelling een woonwijk op het terrein te bouwen. Zeven van hen willen dan eventueel huizen bouwen met buitenlandse architecten en met voor dat land kenmerkende materialen. 

Europese aanbesteding
De bedrijven die aangegeven hebben te willen bouwen, gaan dat niet automatisch doen. Zij hebben op verzoek van de gemeente hun interesse kenbaar gemaakt. De echte selectie vindt pas later plaats. Op 1 december wordt er begonnen met een Europese aanbesteding. Na de voorselectie wordt door de gemeente besloten welke partij mag gaan bouwen. Als dat er meerdere zijn, dan wordt het Floriadeterrein opgesplitst.

Vanaf eind juni 2018 wordt met de gekozen partij een definitief ontwikkelingsplan uitgewerkt. In september van dat jaar krijgt de gemeenteraad de kans om daar nog vragen over te stellen.

reacties (13)

 • Almere verwoest natuur voor huizenbouw

   

  Grappig, in andere steden wordt op braakliggende terreinnen gebouwd maar Almere verwoest eerst een natuur gebied en jaagt met 10 - 20 mio belastinggeld de camping jachthaven en Wok weg en bouwt daar een woonwijk op in de hoop de Floriade verliezen op te vangen. Verantwoordelijk hiervoor Pvda Herrema en vd Pauw, Cda vd Kroef, Vvd Hilde van Garderen, D66 Jan Lems en "Leefbaar"Almere Frits Huis en Nico van Duin. Partijen die de Floriade willen stoppen zijn SP, AlmerePartij, pvv, Partij voor de Dieren en GLP.

  reageer
 • Kees

   

  Daarvoor was er geen Almere, maar de Zuiderzee. Heerlijk om te varen. Heb ik ook zo gezeurd dat het weerwater er kwam om zand voor uw woning te plaatsen te winnen? Beetje hypocriet toch? De klok tikt door, we wonen niet meer als vroeger.

 • Hannes

   

  En die braakliggende terrein ligt in alle toonaarde aan de andere kant van de A6; om een Kasteelpark te ontwikkelen wat decennialang meer winst en werkgelegenheid op gaat brengen, dan de zo opgepropte woonwijk op een verkeerd uitgekozen locatie!! Men is totaal verblind wat die woonwijk aan imago verlies Almere teweeg gaat brengen!!

 • Kees

   

  Hoop dat ik ik me snel kan inschrijven voor een woning in dit prachtige gebied. Snel zijn!

  reageer
 • Ipi

   

  Koop dan ook een setje duurzame oordoppen, want met een verbrede A6 in je achtertuin zal je die wel nodig hebben. Maar een vraagje, wordt op deze wijze de prioriteit Floriade niet een beetje ondergeschoffeld? Het lijkt wel een plan voor een woonwijk met groen karakter. Ik ben destijds naar Almere gekomen omdat daar woonwijken met een groen karakter lagen. Die wijken zijn inmiddels volledig kaalgeschoren en nu wordt er een nieuwe wijk gebouwd die Floriade gaat heten. Grappig.

 • michael

   

  Beste project voor almere in tijden !! En eventuele tekorten kan de gemeente gewoon halen bij de inwoners van Almere door de belasting te verhogen...

  reageer
 • Karel

   

  Dat gaat ook zeker gebeuren. Maakt u zich niet ongerust.

 • peter van den bemt

   

  Dat zeg ik: het is geen TUINbouwtentoonstelling, maar een STEDEbouwtentoonstelling. De selectie vindt plaats middels europese aanbesteding. Brrrrrrrr. Daar heb ik er enkele van meegemaakt. Als er ergens gesjoemeld wordt, is het daarmee wel. Resulterend in: goedkoop is duurkoop.

  reageer
 • Misan

   

  Mensen ga stemmen voor de gemeenteraad volgend jaar en stem alleen op een partij als deze het stoppen van de floriade in het partijprogramma heeft staan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • SJP

   

  En alweer zie ik een bijlmermeer opdoemen in het weerwater...

  reageer
 • Brammetje

   

  Het Weerwater is nu al op een ontzettende manier verknald. Deze gemeente moet zich diep schamen voor deze beschamende vertoning. Pracht, groen en rust helemaal naar de knoppen geholpen.

 • Hannes

   

  Al zal men op Pampus moeten bouwen; participaties zijn er altijd wel te vinden. "Wat een camouflage strategie!" Een Floriade/expo voor een halfjaar pas in 2022 kosten wat het kost voor een doorgedramde woonwijk op een verkeerde locatie!!

  reageer
 • sjoerd

   

  Laat Jannewietske maar schuiven.

  reageer
 • ron h

   

  eerst zouden het vriendjes van jorritsma zijn toen van meneer Mulder en nu weer vriendjes van Herrema. best wel medelijden als je denkpatroon zo in elkaar zit. en verdienen? ja uiteraard. Is uw huis gratis neergezet?

  reageer
 • Karel

   

  "zouden"? Laat dat maar weg. Als ik een huis koop is dat een eigen keuze en heb ik goed uitgerekend tot welke grens ik kan gaan, en ook wat ik verder kan besteden aan andere zaken. Mijn financiële huishouding is keurig op orde, kan ik u verzekeren. Maar dit financieel denkvermogen ontbreekt bij deze gemeente, want die strooit liever met miljoenen van ons belastinggeld, iedere keer weer. De put voor de Flopriade is blijkbaar onuitputtelijk, ondanks dat Herrema alweer een tijd geleden met de hand op zijn hart aan de raad beloofde dat er geen euro meer naar de Flopriade zou gaan. Gelooft u dat? Ik niet. En wie zijn die bedrijven eigenlijk? Transparantie? Nee, helemaal niet, ook al gaat het om uw en mijn centen.

 • Jos

   

  Super! Alles loopt nu op rolletjes

  reageer
 • Karel

   

  Je kunt je afvragen voor wie ...

 • Koosie

   

  Goed nieuws!

  reageer
 • Karel

   

  "Ja, vooral voor uw en mijn portemonee"

 • .\/\/.

   

  Uiteraard zijn er veel partijen geïnteresseerd, hier valt geld voor ze te verdienen. Helemaal met een lege cheque van de gemeente Almere. Miljoentje meer of minder kijken ze niet naar.

  reageer
 • Karel

   

  Wie zijn die bedrijven? Vriendjes van Herrema? Hij houdt toch zo van transparantie? Deze bedrijven verdienen natuurlijk dik aan de Flopriade, ten koste van de belastingbetaler van Almere.

  reageer
 • Nepotist

   

  Vergeet niet de kick-back die dat veroorzaakt.... Alle tegenstanders zouden een aanvraag moeten doen mbt WOB naar wie de opdrachten geeft een aan wie. Niet alleen deze opdrachten maar ook de ontwikkeling van de laatste vijf nieuwbouwwijken en bouwprojecten. De puntjes aan elkaar knopen en heel almere weet wie de meeste kick back opstrijkt aan het Flopriade project.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert