Magere opkomst demonstratie SP tegen Floriade

ALMERE
Nog geen 20 mensen zijn komen opdagen voor de demonstratie tegen de Floriade. De actie was georganiseerd door een aantal ontevreden Almeerders en de plaatselijke SP. Aanleiding voor het protest was het planten van de eerste boom voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. De demonstranten zijn niet blij dat het project deels met gemeenschapsgeld gefinancierd wordt. Onder de demonstranten waren raadsleden van SP, PVV en AP/OPA. Ze werden tegengehouden door beveiligers toen ze op het terrein aankwamen waar de boom werd geplant. 

Fractievoorzitter Hans Everhard van de SP noemt onder meer de bestrijding van armoede en het realiseren van voldoende sociale huurwoningen belangrijker dan "de bloemetjestentoonstelling". Hij is van mening dat de Floriade niet per se een slecht idee is, maar dat het geld dan wel uit het bedrijfsleven moet komen.

Het tijdstip van de demonstratie viel donderdagochtend om 11:00 uur samen met het planten van de eerste beuk voor een zogeheten arboretum op het Weerwatereiland. Dat is een verzameling van planten en bomen die samen het groene hart van de Floriade moeten vormen. 


reacties (16)

 • Justme

   

  Hahaha... ik vind het eigenlijk best lachwekkend. Dit wijst er maar op dat het allemaal wel mee valt met die tegenstanders. Het enige wat ze tot nu toe doen is heel hard schreeuwen vanachter hun computer, maar als het op actie aankomt dan zijn ze nergens te bekennen 😆. En dan maar klagen over de politiek en late aankondiging ... Haha. Erg leuk dit 😄

  reageer
 • Hannes

   

  Wat verstaat U onder klagers als Uzelf niet weet wat het eindresultaat gaat worden. Of bent U iemand die na de wedstrijd zegt we hadden het niet verwacht, we hadden het niet voorzien, we hebben het weggegeven.

 • Jaap

   

  Ik ben het roerend met je eens, zo gaat het overal. Ook bij het vliegveld Lelystad en Flevokust een handjevol schreeuwers die de indruk wekken dat iedereen tegen is.

 • Rinus

   

  De rest van de SP leden was een bankrekening openen, omdat ze nu zelf hun vergoeding moeten ontvangen ipv Dagobert Marijnissen.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Onvoldoende aandacht voor deze actie. Gevolg, nagenoeg geen tegenstanders van de Floriade op de been. Misschien handig om de pijlen te richten op de verantwoordelijke partijen die zo graag dit project wilden binnen halen. Een grote klap toebrengen voor de verkiezingen aan de zittende ja knikkers in de gemeenteraad zal meer effect hebben dan een demonstratie. Het grootste financiële debacle in de Almeerse geschiedenis gaat toch wel door. Al moet Tjeerd Herrema de bomen zelf planten.

  reageer
 • Karel

   

  Nogal wiedes. Op een werkdag en dan nog een dag/avond? van tevoren via de media ventileren? Maar de SP is sowieso veel te laat, hier hadden ze al een paar jaar geleden mee moeten beginnen, net als de andere partijen die tegen zijn. Ze hebben het gewoon laten gebeuren. Maar het is nog steeds niet te laat. Dus even flink doorpakken, zeg ik.

  reageer
 • kokosjoop

   

  20 tegenstanders, die wel heel veel lawaai maken. maar tsja, 20 man he, dat is natuurlijk helemaal niets....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  Zozo wat een opkomst zeg !! Zal de landelijke pers wel halen !!

  reageer
 • Flopiade

   

  En het leuke is dat de SP Flevoland wel voor heeft gestemd! :-)

  reageer
 • Dirk

   

  eSPee, ga eens met de tijd mee en besteedt de tijd en het geld aan nuttiger dingen.

  reageer
 • pieter de oude

   

  De soep bij de SP wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend, in het kader van de landelijke samenwerking op "links" zal de p v d a wethouder geen haar worden gekrenkt.

  reageer
 • Koffertje

   

  Wat een onzin en slechte reclame voor de SP. De Floriade is al jaren bekend en 3 maanden voor de verkiezingen gaan ze opeens voor het eerst protesteren...

  reageer
 • Brammetje

   

  Verkiezingen, hè! Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Bepaalde partijen kunnen het straks toch echt schudden bij de verkiezingen.

 • SP'er sinds 1980

   

  onbegrijpelijk van de lokale SP. ik ben ook niet voor veel geld in de floriade, maar er is een hoger doel. floriade gaat ook en vooral over verbeteringen en innovaties in de landbouwsector, zodat iedereen ook in de toekomst nog te eten heeft. dat de almeerse SP hier tegen is druist in tegen alles waar we voor moeten staan. dom.

  reageer
 • Logisch Nadenken!

   

  Het doet er niet toe uit welke politieke stroming je komt.Gemeenschapsgelden worden te gemakkelijk gebruikt voor dit soort projecten!

  reageer
 • Insider N-Z lijn

   

  Dit soort projecten zijn de ideale dekmantel voor legale zelf verrijking. Kijk maar de handel en wandel van deze wethouder in Amsterdam even na. Daar vind je heel gemakkelijk bewijzen van gegunde opdrachten aan bedrijven waarvan de aandeelhouders of DGA tot de persoonlijke vriednekring van deze meneer gerekend kunnen worden....Ze komen immers bij elkaar op verjaardagen.

 • hans.

   

  Een woonwijk langs een steeds drukker wordende hoofdsnelweg. Zelfs met het stilste asfalt een tikkende tijbom. Hoe kun je zo'n dom plan uberhaupt verzinnen?? Snel de stekker eruit voordat er honderden miljoenen worden verspild.

  reageer
 • ./\/\.

   

  A6 wordt op termijn overdekt.

 • Hannes

   

  Deze demonstratie geeft tenminste een postieve tegengas; op alle negatieve ontwikkelingen na wat de Floriide/woonwijk op deze verkeerde locatie nog te verwachten staat...!!!

 • Pzaal

   

  Ik ga kijken of ik er morgen bij zijn kan. Hoe meer mensen er komen hoe beter. Weg met deze miljoenen slurpende onzin. Ze hadden dit wel eerder bekend mogen maken.

  reageer
 • Karel

   

  Verdorie, rijkelijk laat. Hadden ze dit niet eerder kunnen melden? Voor morgenochtend 11.00 uur kan ik mijn afspraak niet meer verzetten. Enfin, succes voor de demonstranten. Zet 'um op!

  reageer
 • Hannes

   

  De Floriade is voor de gemeente niet meer belangrijk. Nogmaals alles draait om die doorgedramde woonwijk op de verkeerde locatie!! Dat blijkt nu wel door het geluids kwalteit waar de bewoners mee worden opgezadeld!! "Met een strategie we zien wel waar het schip strandt" Ondanks dat men dondersgoed weet dat er nog genoeg andere betere locaties zijn om verder te bouwen onderhouden en renoveren, wat nog veel werkgelegenheid met zich meebrengt!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert