Gelderse en Overijsselse kritiek op uitspraak Verbeek

FLEVOLAND
Vanuit Gelderland en Overijssel is kritisch gereageerd op de uitspraak die Leen Verbeek dinsdag deed over protesten van buurprovincies tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. De Flevolandse commissaris van de Koning noemde die protesten tijdens zijn nieuwjaarstoespraak ‘de gebruikelijke, bijna rituele rimpelingen’.

Overijssel
De Overijsselse commissaris van de Koning, Boele Staal, zegt dat protesten vanuit de bevolking niet afgedaan mogen worden als bijna rituele rimpelingen. "Er zijn immers fouten gemaakt in het proces, de milieueffect rapportage bijvoorbeeld. Fouten die hersteld moeten worden." Staal betreurt de uitspraak van Verbeek.

De commissaris van Overijssel zegt er goed op toe te zien dat de minister het vertrouwen van de bevolking in het dossier Lelystad Airport weer gaat terugwinnen. “Het gaat om zorgvuldigheid, geen vluggertje.”

Ook in de rest van politiek Overijssel wordt met onbegrip gereageerd op de toespraak van Verbeek.

Volgens het CDA is de uitspraak "zeer onhandig" en getuigt deze van "weinig empathisch vermogen". D66 vindt de uitspraak "erg jammer en niet passend bij een CdK." De fractievoorzitter begrijpt dat de commissaris een lans wil breken voor de toekomst van Flevoland, "maar dat doe je niet zo." "Een Commissaris van de Koning hoort boven de partijen te staan." Volgens Luuk Folkerts van de Partij voor de Dieren wordt door de uitspraak "pijnlijk duidelijk dat de mening van buurprovincies er eigenlijk niet toe doen en dat economische belangen in Nederland toch nog altijd boven de belangen van natuur gaan."

Gelderland
Ook de Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, zegt dat er geen sprake is van rituele rimpelingen. Hij spreekt over oprechte zorgen van burgers die héél serieus genomen moeten worden. Het Gelderse college van Gedeputeerde Staten heeft volgens Cornielje gemerkt dat burgers door de besluitvorming rond Lelystad Airport minder vertrouwen in de overheid hebben gekregen. Dat vertrouwen moet volgens Cornielje worden hersteld.

De toespraak van Leen Verbeek


 

reacties (5)

 • Henk

   

  Geeft wel weer aan dat hij schijt heeft aan en minachting voor het gewone volk. Dergelijke figuren zullen zich denk ik beter thuisvoelen in Rusland of Noord Korea. Laat hij daar maar naartoe gaan.

  reageer
 • Hannes

   

  De Ark van Noach, maakt in een korte tijd meer los, dan al dat schijnheilige ondemocratische imago gezwalk rond de uitbreiding van Vliegveld Lelystad; Waar de burgers de ware definities niet kan weerleggen!! "Eerlijkheid en betrouwbaarheid ontbreekt in het gehele scenario!!"

  reageer
 • Dirk

   

  Toen de plannen ter inzage en commentaar bij de provincies lagen, gaven de provincie Gelderland en Overijssel niet thuis. En nu een beetje uitjanken en afgeven op Flevoland? Dit is echt de omgekeerde wereld van een stel niet functionerende ambtenaren.

  reageer
 • hans.

   

  Dirk, volgens mij gaat het hier in dit item over een potje verbaal kickboxen! Jij hebt het over de abobinabel slechte voorbereiding van het flutvliegveld L'stad. De CvdK schreeuwen eigenlijk om een parlementaire enquette.

 • Dirk

   

  Toen de plannen ter inzage en commentaar bij de provincies lagen, gaven de provincie Gelderland en Overijssel niet thuis. En nu een beetje uitjanken en afgeven op Flevoland? Dit is echt de omgekeerde wereld van een stel niet functionerende ambtenaren.

  reageer
 • Logisch Nadenken??

   

  Onomstotelijk staat vast dat er vervuiling en lawaai zal toenemen. Ongelijkwaardige belasting van Btw op de brandstoffen kerosine en benzine ,diesel.Zelfs de Openbare vervoersvoorzienig tussen beide polders in Flevoland staan in een schril contrast met de ontwikkeling van het vliegveld.Werkelijk Flevoland staat op ontploffen wat onderlinge ongelijkwaardige behandeling betreft.De eerst drooggelegde polder van de provincie staat schaamteloos aan de kant.Wie had dat ooit gedacht? Zelfs het asfalt op beide rijbanen op de A6 richting Ketelbrug vanuit Lelystad wordt vergeten!Deze bestuurder staat mijlen ver weg van de bevolking!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert