'Spoorbaanpad gaat toch op geplande datum open'

ALMERE • Do 1 februari 2018 | 13:34 • Donderdag 1 februari 2018 | 13:34
Het vernieuwde Spoorbaanpad gaat volgens planning open in april. Dat meldt de gemeente Almere. Eerder werden de werkzaamheden twee maanden uitgesteld. Maar het uitstel zorgt er niet voor dat de uiteindelijke openingsdatum vertraging oploopt.

Het langste fietspad van Almere wordt over de gehele lengte verbreed omdat het huidige fietspad te smal is. De werkzaamheden zorgen voor hinder voor fietsers en voetgangers. Eerder stelde het CDA vragen over de slecht aangegeven omleidingsroutes.  

Van de Binderij tot aan Parwijk
Fase één van het project heeft grote vertraging opgelopen. Het gaat dan om de werkzaamheden tussen de Binderij in Literatuurwijk tot aan station Parkwijk. Dit deel van het project moest voor de kerst klaar zijn. Tot op heden zijn de werkzaamheden niet afgerond.

Waarom zijn de werkzaamheden vertraagd? 
Eén van de redenen die de gemeente geeft is het slechte weer. "Het blijkt door de vele regenval dat de funderingslaag veel te nat is. Hierdoor hecht de asfaltlaag niet aan de funderingslaag wat de sterkte van de totale constructie in gevaar brengt", schrijf een woordvoerder. 

De tweede reden is dat de asfaltproductie twee maanden lang is gestopt. Dat heeft volgens de gemeente te maken met onderhoud aan de asfaltmolens. Inmiddels is er wel afvalt uit Nijmegen beschikbaar, maar is het weer dus te slecht.

Eind van de week weer open
Het deel tussen de Binderij en de Dokkumlaan in Stedenwijk is inmiddels wel geasfalteerd. "Dit deel is het eind van de week weer open voor het fietsverkeer, nadat de bermen zijn aangevuld met grond", aldus een woordvoerder. 

Tijdens de tweede fase van de werkzaamheden wordt het deel vanaf station Parkwijk tot aan station Almere Buiten aangepakt. Dan worden ook de bruggen over de Lage- en de Hoge vaart verbreed. 

Nog geen uitzicht op hervatting werkzaamheden
De gemeente kan nog niet zeggen wanneer het deel van Stedenwijk tot Parkwijk open is. "Zodra het enigszins verantwoord is starten we weer met de asfalteringswerkzaamheden." Wel is vooropgesteld dat de opening in april niet in gevaar komt. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel