Provincie laat zeker tot eind maart bijvoeren

FLEVOLAND • Za 3 maart 2018 | 14:48 • Zaterdag 3 maart 2018 | 14:48

De grote grazers in de Oostvaardersplassen worden zeker tot eind maart bijgevoerd. Dat meldt de provincie Flevoland. Staatsbosbeheer meldde eerder al dat het bijvoeren zal duren tot er in het gebied zelf genoeg voer groeit. De provincie komt nu met een datum om duidelijkheid te scheppen en een einde maken aan 'de speculaties rondom het bijvoeren van de dieren'.

Het bijvoeren moet doorgaan omdat de spijsvertering van de dieren de afgelopen dagen uit de 'winterstand' is gehaald. Staatsbosbeheer houdt de plekken waar ze worden bijgevoerd in de gaten, zodat niet alleen de sterkere dieren het voer binnenkrijgen.

De provincie besloot afgelopen week dat de maatschappelijke onrust rond de grote grazers zo groot was, dat Staatsbosbeheer moest gaan bijvoeren. Activisten waren op grote schaal op eigen houtje voedsel naar de dieren aan het brengen. Ook ontstond er een grimmige sfeer tegen de medewerkers van Staatsbosbeheer.

Eind maart wordt opnieuw bekeken of de bijvoeding nog nodig is.

Gaat de demonstratie nog door? 


Honderden actievoerders worden zondagochtend verwacht bij de entree van de Oostvaardersplassen voor een demonstratie tegen het beleid in het natuurgebied. De organisatoren hopen dat de demonstratie ordentelijk verloopt, er niets vernield wordt en er niet agressief gereageerd wordt. De organisatoren verzoeken de actievoerders ook te stoppen met bijvoeren aangezien Staatsbosbeheer die taak de komenden maand op zich neemt.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel