Van Bochove (CDA) voorgedragen als informateur

FLEVOLAND • Wo 7 maart 2018 | 17:44 • Woensdag 7 maart 2018 | 17:44

Oud-wethouder en oud-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove uit Lelystad is door een meerderheid in Provinciale Staten voorgedragen als informateur. De taak van de CDA-er is om tot een nieuw college van Gedeputeerde Staten te komen. 

Onlangs dienden drie van de vier gedeputeerden hun ontslag in na een tumultueus verlopen Statenvergadering. De coalitie-partijen D66, VVD en CDA wilden af van SP-gedeputeerde Ad Meijer, vanwege zijn bestuursstijl en fouten die hij gemaakt zou hebben. In plaats van een aftreden keerde Provinciale Staten zich in meerderheid tegen de coalitie-partijen en de zittende gedeputeerden Rijsberman (D66), Appelman (CDA) en Lodders (VVD). De ruzie liep zo hoog op dat deze drie opstapten en alleen de commissaris van de Koning en Ad Meijer van de SP overbleven.

Provinciale Staten vergaderen deze woensdag over de ontstane situatie. De oppositiepartijen wilden zelf met een eigen informateur komen, maar dat is niet gelukt.

Wie is Bas Jan van Bochove?


De 67-jarige Bas Jan van Bochove is een goede bekende in de Flevolandse politiek. Na een carrière in het onderwijs, werd hij in 1982 voor het CDA gemeenteraadslid en in 1990 wethouder in Lelystad. Tussen 2002 en 2012 zat Van Bochove in de Tweede Kamer. Sinds 2014 is hij waarnemend burgemeester van Weesp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel