9 jaar cel voor doden Nathalie van Poelgeest

LELYSTAD • Do 15 maart 2018 | 14:04 • Donderdag 15 maart 2018 | 14:04

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft Dennis H. uit Lelystad veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar cel voor het doden van zijn ex-vriendin Nathalie van Poelgeest. De vrouw werd in mei 2012 dood gevonden in haar woning in Lelystad. Volgens het gerechtshof heeft Dennis H. Van Poelgeest opzettelijk en gewelddadig om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 32 maanden cel geëist 

Nieuwe verklaringen


In 2013 werd Dennis H. vrijgesproken. Tijdens het hoger beroep legde de Lelystedeling nieuwe verklaringen af. De nu 49-jarige Dennis H., de ex-vriend van Nathalie, zei in Leeuwarden dat ze zichzelf van het leven heeft beroofd en dat hij heeft geprobeerd het wapen van haar af te pakken. H. zegt dit feit niet eerder verteld te hebben 'omdat hij zich van zijn advocaat moest beroepen op zijn zwijgrecht'. Maar het gerechtshof geloofde dit niet. Volgens het hof wijst de baan die de kogel heeft afgelegd niet op zelfmoord.

Getuigen


Ook vindt het gerechtshof verklaringen van getuigen geloofwaardig. Zo verklaarde de stiefmoeder van Dennis H. dat hij tegen haar over de dood van Van Poelgeest heeft gesproken nog voordat haar lichaam werd gevonden. "Ik heb iets verschrikkelijks gedaan. Het was een ongeluk, Nathalie is dood." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel