Dader zaak Van Poelgeest op de vlucht

LELYSTAD • Di 27 maart 2018 | 12:49 • Dinsdag 27 maart 2018 | 12:49

De man die onlangs tot negen jaar cel is veroordeeld voor het doden van zijn ex-vriendin Nathalie van Poelgeest uit Lelystad, is voortvluchtig. 

Hij was niet bij zijn veroordeling op 15 maart aanwezig en moest zich melden bij de gevangenis. Dat heeft hij niet gedaan en het Openbaar Ministerie roept hem nu dringend op om zich te melden bij de politie. Er is ook een signalering afgegeven en dat betekent dat als hij wordt aangehouden, hij direct wordt ingerekend. 

Nathalie van Poelgeest


De Lelystedeling is in hoger beroep veroordeeld voor het opzettelijk en gewelddadig om het leven brengen van Nathalie van Poelgeest. Zij werd in mei 2012 dood gevonden in haar woning. 

Vrijgesproken


In 2013 werd de man nog vrijgesproken maar in het hoger beroep gaf hij nieuwe verklaringen af. Hij zei dat Nathalie zelfmoord had gepleegd en dat hij probeerde het wapen van haar af te pakken. Tot die tijd had hij zich - op advies van zijn advocaat - beroepen op zijn zwijgrecht. Het gerechtshof geloofde deze verklaring niet omdat het niet overeen kwam met de baan die de kogel aflegde, en veroordeelde hem tot 9 jaar cel. Dat was veel hoger dan de eis van het  Openbaar Ministerie, die een gevangenisstraf van 32 maanden eiste. 

Getuigen


Ook vindt het gerechtshof verklaringen van getuigen geloofwaardig. Zo verklaarde de stiefmoeder van de dader dat hij tegen haar over de dood van Van Poelgeest heeft gesproken nog voordat haar lichaam werd gevonden. "Ik heb iets verschrikkelijks gedaan. Het was een ongeluk, Nathalie is dood." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel