Veroordeelde in zaak-Van Poelgeest aangehouden

LELYSTAD • Wo 11 april 2018 | 11:58 • Woensdag 11 april 2018 | 11:58

De man die vluchtte nadat hij veroordeeld was voor het doden van zijn ex-vriendin van Nathalie van Poelgeest uit Lelystad, is opgepakt. Hij werd dinsdagavond om 23:00 uur aangehouden in Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie leidden recherche-onderzoek en een melding aan de politie naar de hoofdstad.

De man werd op 15 maart in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar vanwege zijn betrokkenheid bij de dood van Nathalie van Poelgeest. Hij was zelf niet bij de veroordeling aanwezig en moest zich melden bij de gevangenis. Dat deed hij niet.

Nathalie van Poelgeest
In mei 2012 werd de 41-jarige Van Poelgeest doodgeschoten. Ze werd gevonden met een kogel in het hoofd, in het huis van haar moeder aan de Neringweg. Het OM verdacht haar ex-vriend.

Tijdens de rechtszaak bekende hij dat hij aanwezig was op het fatale moment, maar dat Nathalie zelf met het pistool speelde en hem per ongeluk liet afgaan. De rechters vonden dat uit het bewijsmateriaal niet duidelijk te zien was dat hij de schutter was en spraken hem in 2013 vrij van doodslag.

Hoger beroep
Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep en daar gaf hij nieuwe verklaringen af. Hij zei dat Nathalie zelfmoord had gepleegd en dat hij probeerde het wapen van haar af te pakken.

Het gerechtshof geloofde deze verklaring niet omdat het niet overeen kwam met de baan die de kogel aflegde, en veroordeelde hem tot 9 jaar cel. Dat was veel hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie, die een gevangenisstraf van 32 maanden eiste.

Getuigen
Ook vindt het gerechtshof verklaringen van getuigen geloofwaardig. Zo verklaarde de stiefmoeder van de dader dat hij tegen haar over de dood van Van Poelgeest heeft gesproken nog voordat haar lichaam werd gevonden. "Ik heb iets verschrikkelijks gedaan. Het was een ongeluk, Nathalie is dood."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel